Onsdag

Rolig rubrik va? Onsdag. Hjälp, vad spännande. Vilka frågor rubriken väcker. Intressant intressant. Vad kan dagens inlägg handla om då, undrar ni säkert eftersom inlägget har en så fruktansvärt spännande rubrik. Ja, det undrar jag med... :) Saken är den att idag är det onsdag och en väldigt regnig sådan. Jag har haft en "fri" dag från skolan så i morse tvättade jag samt skrev klart min opponeringstext. Imorgon är det dags för opponering och examination av denna kurs. Nervöst. Avskyr att diskutera och ifrågasätta texter sådär. Men men, dags att bli bättre på det kanske och finna någon lärdom i det. Ska bli väldigt skönt att avsluta den här kursen iallafall, det är ett som är säkert. Den har varit rätt tråkig om jag ska vara ärlig. Nästa blir matte och det hoppas jag blir roligare. Men man vet ju aldrig... Efter tvätten idag åkte jag till stan och träffade min kära vän. Vi växlade pengar till vår resa, åt lunch på Fröken Olssons, gjorde lite ärenden och så. Mysigt mysigt :) Och regnigt regnigt. Tack för idag :) Jag gjorde därefter sällskap med Micael på väg hem. Vi har precis ätit god pasta carbonara i skenet av tända ljus. Mysigt :)

På fredag åker jag och min kära vän iväg på en weekendtrip till Oslo :) Ska bli jättejättekul!!!! Detta är något vi planerade i augusti tror jag...? Och ja. Ni förstår kanske att man har längtat som bara den???? :) Nu är snart helgen här. Helgen med stort H. Ska bli skönt att komma bort lite och se något nytt. Skönt att lämna båda våra kurser bakom oss och finna lite ny energi i en ny stad och ett nytt land. Spännande :) Weekendtripper är något man borde göra oftare. Världen är rätt så liten ändå och allt ligger relativt nära. Är väl tyvärr tiden och pengarna som inte räcker till bara... Lusten och viljan att se mer finns ju där. Alltid. Det är superbra att spendera pengar på resor tycker jag :) Något av det bästa man kan göra. En resa bär man med sig i minnet och man kan alltid plocka fram den om man känner för det. En resa rymmer så oändligt mycket. Oändligt. Mycket. Världen är oändlig kan tyckas.

Så, vad händer framöver då? Har ni några halloween-planer? :) Hoppas ni mår bra iallafall. Ha en skön kväll!


Avanzaforum

Nu är vi hemkomna från Avanzaforumet som var på svenska mässan. Eftersom Micael är med i Avanzabanken blev han inbjuden till mässan och då tog han med mig :) Jag börjar från början istället :)
Jag vaknade rätt tidigt idag för att skriva på min rapport (som snart är klar!). Gud vad jag skrev effektivt imorse! Brukar aldrig vara så effektiv, är mer långdragen och seg. Men imorse var jag snabb!
Sen åkte jag till stan där jag mötte Micael. Vi kikade runt lite i affärer och så för att sen gå till Jensens bofhus. Vi åt god lunch där, så det var mysigt :)
Därefter gick vi då till mässan som jag var något skeptisk till innan. Hur kul är det att lyssna på olika föräläsningar om sparande liksom??? Men jag hade fel... vi fick oss faktiskt några goa skratt där inne i aulan må ni tro :) Och det var kul att göra något lite annorlunda, som man annars inte gör. Det är rätt kul på mässor ändå :) Mycket folk, mycket gratisgrejer, mycket folk igen... ja.. det är en spännande tillställning :) Haha.

Nu är vi då hemma igen. Jag ska bli klar med min rapport ikväll har jag tänkt, så att jag "bara" kan läsa igenom den imorgon. Hade vart skööönt! Ska bli sååå underbart att maila iväg den imorgon! Helst långt innan klockan 16!

Ha en kul kväll allesammans. Det kommer inte jag ha...


Tisdag morgon

Det är tisdag. Jag är hemma. Borde skriva på min uppgift. Igår skrev jag två sidor. De två lättaste sidorna. Nu kommer de andra fem. De svåraste fem. Usch säger jag. Usch. Vill gärna bli klar snart, men i den här takten lär det dröja... Jag gör alltid massa annat. Men på något sätt lyckas jag alltid bli klar i tid ändå. Det är skumt det där. Men bra :)

Idag ska jag även tvätta lite kläder. Eller, ganska mycket kläder för att vara exakt. Jag ska äta falukorv och stuvade makaroner till lunch. Skriva på min tråkiga uppgift. Det var det. Dagens stora planer. Wow.

Igår lämnade jag blod, skönt att få det gjort. Min vänstra arms ven drog ihop sig och gömde sig, så de var tvungna att ta från den högra istället. Med andra ord gick jag därifrån med två bandage istället för ett. Tur att det inte är sommar, som det var sist detta hände. Men då rann det bara för dåligt ur vänster arm, så de fick ta lite från vänster och lite från höger. Intressanta vener. Lever sitt eget liv.

I helgen blir det ingen kräftskiva som det var tänkt. Lite tråkigt, men jag överlever (jag äter ju inte ens skaldjur..). Paj kan jag äta närsom :) Men det blir firande av mamma som fyller år iallafall såklart :) Kul! E kommer till Göteborg från Norge också, så vi kanske ses. Hade vart väldigt kul :) Var ett bra tag sedan sist!



Just nu längtar jag tillbaks till värmen i Kroatien, den goda maten, vår svettiga cykeltur, badandet, havet, resorna, semestern, tiden. Den fria tiden. Ja, det var en underbar semestervecka. Inte konstigt att man längtar tillbaks. Idag har M och jag varit förlovade i exakt tre månader!!! :) Tiden verkligen bara rusar iväg. Det är härligt. Men samtidigt läskigt. Hur sjutton ska man hinna med???



Jag avslutar här. Börjar bli hungrig. Men jag borde skriva på uppgiften. Och snart ner i tvätten. Jag vill bli klar!!!!
Kram till er alla, oavsett om ni längtar tillbaks till semestern eller inte. :)

Godmorgon

Idag är det måndag, ny vecka och nya tag. Jag har precis ätit frukost och läst GP, nu sitter jag här med en kopp te och tänkte blogga en snabbis. Ska snart in till stan och möta en kompis för att tillsammans gå till Droppen och lämna blod. Var längesen jag var där, så är dags nu.
Efter blodgivningen beger jag mig hemåt. Först lite matshopping, sen hem och skriva på den jobbiga rapporten. Vill inte alls! Men jag måste... och jag ska bli klar snart!

Hur har ni det i veckan? Många roliga planer? Hoppas det :) Ha en fin dag iallafall. Vi hörs :)

Söndag

Idag är det söndag och jag är extremt trött just nu. En mycket bra helg, med både nytta och nöje. Jobb både lördag och söndag. Rätt lugnt på jobbet, ganska skönt. Och gissa om jag har världens bäste sambo! Han följde mig hela vägen till jobbet i lördags, bara för att jag var för rädd för att åka själv. Det kändes otroligt tryggt må ni tro.

Igår kväll var vi hemma hos en kär vän och hennes sambo och åt god mat :) Tacos och kladdkaka - MUMS! Gott vin, god mat och väldigt trevligt sällskap - med andra ord en perfekt lördagskväll! Tack för det:)

Idag efter jobbet gick jag hem till mamma där även Wilma var :) Vi myste, lekte och åt mat. Wilma är förkyld, stackars liten :( Hoppas hon blir frisk snart!!! Trots förkylning var hon, som alltid, underbart go och söt :)

Nu sitter vi här i soffan, sega och trötta. Ensam mamma söker var bra som vanligt, mysigt program det där :)

I veckan blir det rapportskrivning för hela slanten :( En sju sidor lång text ska in senast på torsdag och jag har knappt börjat. Borde kanske börja imorn?

Godnatt på er alla där ute. Kram

Ny vecka


Jag börjar med en bild på en maträtt Micael lagade för någon vecka sedan. Det var supergott :) Alltid kul med lite nya smaker sådär :)

På tal om nya smaker, förra veckan lagade jag en kycklinggryta som blev lyckad :) En kycklinggryta med smaker av kardemumma, sambal oelek, apelsin och vitlök bland annat. Mumsigt! Och igår gjorde jag en gryta på lövbiff och grönsaker, den luktade gott men vi får se hur den smakar ikväll :)
Det är kul att laga nya rätter tycker jag :) Iallafall när man har orken och lusten till det, annars är det mindre kul.

Förra veckan var jag mest bara hemma pga tån. Från torsdag till fredag veckan därpå var jag hemma och vilade tån. Tog stygnen i fredags vilket innebär att jag inte behöver gå dit mer :) Den ser lite äcklig ut, min lilla tå, men det blir bättre för var dag som går. Jag har tejp på stygnen så att det ska läka ihop bra och fint. Hoppas hoppas hoppas att det blir bra den här gången!

Idag var min första dag på VFU:n (har ju missat 6 dagar av totalt 10). Så jag ska vara där tisdag, onsdag och torsdag denna veckan också. På fredag ska jag eventuellt till skolan för lite info om rapporten vi ska skriva, men det känns som att vi redan fått den info vi behöver... Därefter är det skrivning och plugg som gäller för hela slanten. Den 21/10 ska rapporten in. Därefter börjar jag med att ta igen min missade VFU i tre dagar. Jag kunde verkligen inte hitta fler dagar som passade... undrar vad jag ska göra med restrerande 3?? När ska jag ta igen dem?? Hoppas det löser sig...

Det var iallafall kul att vara tillbaks på VFU:n. Ny handledare, nya barn och därmed också nya namn att lära sig! Jag kan nästan namnen på alla i klassen vid det här laget, men imorgon får jag traggla mer :)

Jag känner att det här inlägget blir väldigt rörigt.. förlåt för det. Häng med så gott det går :)
I helgen var jag med Wilma, Johanna och mamma nästan hela tiden! Det började lite smått i torsdags redan då jag passade Wilma några timmar. På fredagen sen tog jag bort stygnen och därefter åkte jag till mamma där även Wilma var :) Tillsammans gick vi till kyrkans barntimma där vi lekte och hade skoj :) En heldag ihop med mamma och Wilma alltså. Detta fortsatte på lördagen då vi var hemma hos mamma och pappa och åt god middag. Under dagen hade våra män (:)) byggt ihop friggeboden som Johanna och Mattias har köpt, så vi avslutade lördagen med en god middag. Trevligt :) Igår söndag var Wilma, Johanna, mamma och jag på Allum hela hela dagen! Johanna köpte massa kläder, vi köpte en födelsedagspresent till mamma, täcke till mig (underbart skönt täcke måste jag säga! Hur mysigt och gott som helst!!!), nya jeans :) och lite annat smått och gott. En mycket trevlig dag :)
Micael och jag avslutade helgen med mys i soffan till Ensam mamma söker :) Bra program det där tycker jag :)

Och idag är det alltså måndag. Vad består veckan av då? Jo... imorgon åker Micael till Jönköping igen och stannar där till fredag!!!! Han är alltså där nästan hela veckan... och jag tycker inte alls att det är kul. Kul för hans skull klart, men inte för min... som tvingas sova helt själv. I en mörk lägenhet. Men men. Tiden går ju fort.. :)
På onsdag ska jag träffa en kär vän äntligen :) Ska bli väldigt väldigt kul! :) På fredag ska jag till frisören och fräscha upp mig :) Klippning och slingning står på schemat. Kanske blir det jobb i helgen, jag vet inte riktigt. Dock vet jag att det blir en middag på lördag hos min kära vän och hennes sambo :) Trevligt trevligt :)

Okej...rörigt inlägg! Förlåt. Men nu vet ni hur mitt liv ser ut framöver. :) Om ni nu ville veta :) (Hoppas det...).
Kram till er

Spray?

Funderar på att skaffa någon slags försvarsspray. Jag har redan köpt vanlig AXE deo-spray från Willys, men frågan är om det inte är bättre att ha någon "riktig" försvarsspray? Har gjort lite efterforskningar på internet och där har det framkommit att sådana här lagliga sprayer inte är så värst effektiva. Finns ju ett helt hav med olika typer ju! Men men. Kanske inte är bra med spray alls, det kanske ger en falsk trygghet. Vad vet jag? AXE-sprayen ligger iallafall tryggt i min väska fram till den dagen då jag bestämmer mig.

Ikväll har vi ätit gulaschsoppa. GOTT! Jag blir verkligen bortskämd när jag sitter här på soffan. Micael pysslar och donar och tar hand om mig hela tiden. Han är verkligen underbar, min sambo. Idag har vi en lugn hemmakväll. Inget speciellt planerat alls. Skönt. Jag kan ju inte heller göra så värst mycket med tanke på min bandagerade fot..

Nu ska jag fortsätta på brevet jag började på igår. :) Kram till er. Ta hand om er.


Återigen i soffan...med foten högt

Av rubriken kanske några förstår vad jag har gjort. För er andra kan jag meddela att jag har gjort min antagligen sista nageltrångsoperation! Igår var jag hos läkaren, Citykirurgen, och gjorde Königs operation för andra gången. Så nu sitter jag mer eller mindre fast på soffan med foten i högläge. Tån gör ruskigt ont ibland, speciellt när jag har gått (läs: hoppat) till och från toan. Men Micael jobbar hemma idag så han pysslar om mig som bara den:) Det är väldigt skönt.

På grund av att jag ligger hemma missar jag mycket av min VFU (praktik). De dagar jag missar måste jag tyvärr ta igen någon annan gång. Jag hoppas verkligen att jag kan gå dit nästa vecka, åtminstone i slutet på veckan. Jag måste det för att hitta två situationer som jag kan skriva om i min examinationsuppgift. Annars får jag den hängande över mig också och det vill jag inte.

Annars, vad har hänt? Jag har blivit 23 vilket inte känns så mycket annorlunda från att vara 22. W har blivit ett år vilket känns spännande :) Hon lär sig mycket hela tiden och utvecklas och det är himla roligt och spännande att se :) Hon är allas vår lilla guldklimp! :)

Vilket tråkigt inlägg...är inte alls på blogghumör (vilket jag faktiskt trodde att jag var...).  Ledsen för det. Vi hörs en annan gång. Ta hand om er där ute i världen.

RSS 2.0