Godnatt

Jag ligger i sängen nu och ska alldeles strax fara till drömmarnas land. Men först vill jag skriva lite på min kära blogg (på min telefon-så himla käckt!).

I onsdags och torsdags hade jag Ensam mamma söker- maraton här hemma! Såg säsong två och tre och blev hellt fylld med romantik!:) jag var ju krasslig då så det passade bra med lite underhållning! Enda sättet att bli frisk från en förkylning är ju att vila! Jag kände mig dålig i tisdags och då gick jag och lade mig vid 20. Sen vilade jag onsdag och torsdag och nu känner jag mig kry igen:) har man tid till att vila så ska man göra det! :)

Imorgon blir det jobb och sen ett besök på Sjömagasinet:):):) åhhh, så underbart!!!!!

Ha så mysigt! Godnatt på er!


Krasslig

Hej.
Jag spenderar denna onsdag i sängen, då jag känner mig febrig och har rejält ont i halsen. Ingen skola idag iallafall som får lida, men träningen ikväll skippar jag tyvärr. Det var längesen vi var där på grund av att vi haft massor för oss så nu saknar man det ordentligt faktiskt. Men men. Hälsan före allt sägs det ju.

Ha en fin onsdag alla läsare:)


PUSTA UT

Idag är det tisdag. Hemtentan är sedan länge tillbaks inskickad. Lilla söta underbara W:s kalas blev lyckat i lördags. Mitt kalas blev lyckat i söndags. Lägenheten är såld. Vi har haft besök från Belgien. Allt detta på fyra dagar. Och idag känner jag av att en förkylning är på ingång. Halsen är tjock... inte bra... Så blir det när man är 24. Kanske. Men jag antar att det har varit så extremt mycket på gång hela tiden det senaste och att nu när allt lugnar ner sig lite så säger kroppen ifrån. Och det är väl bra att den gör det. Men det finns mycket att se fram emot framöver också. Allt roligt är inte slut än :)

På lördag ska vi till Sjömagasinet och äta mycket god mat och dricka mycket goda viner. Det ska bli otroligt underbart.
Helgen efter det ska vi till Operan och se på West side story. Min födelsedagspresent till Micael. Han fick det förra året av mig när han fyllde år, men vi har väntat in rätt föreställning att titta på. Nu har den äntligen kommit så det ska bli väldigt väldigt roligt att gå dit!

Som sagt. Lägenheten är såld vilket känns skönt. Och lite sorgligt samtidigt. Men han som flyttar in verkar bra så det känns okej. Faktiskt :)
Hemtentan känns sådär. Vi får se om tre veckor hur det har gått.
Att fira lilla söta underbara W var roligt :) Hon börjar bli stor nu, sötistjejen. Det är spännande att följa hennes utveckling må ni tro! :)
Att fylla 24 var trevligt. På morgonen bjöds det på skönsång och god frukost och paket och omtanke. Mysigt! :) 24 känns som en otroligt bra ålder. Alldeles lagom sådär. Lagom vuxet. Lagom ungt. Helt perfekt lagom.

Nu ska jag nog ta och krypa till kojs... Trots klockan är tidigt. Men kanske ska ta och läsa en bok... var längesen jag gjorde det. (Om man bortser från all kurslitteratur....).
Godnatt mina vänner. Vi hörs!

Kärlek, glass och omtanke

Jag har känt mig riktigt nere idag av någon anledning. Jag har fått sådana humörsvängningar på sistone att jag knappt står ut med mig själv. Vissa dagar känner jag mig som en tickande bomb och det känns som att vad som helst kan få mig att explodera. Det är otroligt jobbigt. För mig, men framförallt för nära och kära i min närhet. Som jag sårar genom att vara irriterad. Jag menar ju inte det. Inte alls. Jag måste göra något åt detta, för såhär kan jag inte leva.

Något som muntrade upp mig idag var iallafall att Micael kom hem från jobbet - alltid mysigt! :) Dessutom hade han köpt en fin cyklamen till mig samt Ben & Jerry-glass. Han är helt underbar! Glassen njöt jag av när jag tittade på Ensam mamma söker. Blomman står fint i köket :)

Imorgon är en ny dag.

Hektisk helg och vecka.

Helgen flög förbi jättesnabbt! Och vi fick jättemycket gjort!

I lördags var vi på ett fint dop i Kungälv. Det var väldigt fint i kyrkan och det var väldigt fint under "kalaset" efteråt. Säger man kalas förresten? Jag menar dit man går efter dopet i kyrkan för att fira och äta lite mat och så? Säger man kalas om det? Jaja. Ni förstår säkert vad jag menar :) Allt var jättegott och jättefint och verkligen jättebra fixat och ordnat alltammans! Lyckat och trevligt dop minst sagt! :)

Efter dopet åkte vi till Micaels pappa eftersom han fyllde år då. Vi åt god mat (lax:)) och tårta (:)) och hade det väldigt trevligt :) Därefter åkte vi hem och myste i soffan framför en film.

Igår (söndag) började vi dagen med att åka hem till syster med familj eftersom de kom hem från Kroatien igår! De hade haft en mysig och trevlig semestervecka! :) Men oj, vad tomt det har varit här hemma utan dem! Jag tycker det är skönt att de är hemma igen! :) Vi åt god mat där och hade det väldigt trevligt och roligt! Kul att få busa med lilla söta underbara W igen :) :) :) Har längtat efter henne som bara den!!!!

Efter middagen och buset och allt, åkte Micael och jag till IKEA. Där köpte vi en golvlampa, doftljus, nya sittdynor till stolarna i köket samt fyra nya muggar. Bra inköp tycker jag allt och golvlampan passar verkligen så otroligt bra bredvid teven :) Ser väldigt mysigt ut!
Efter IKEA åkte vi till Coop och storhandlade. Nu är kylen fylld med massa god mat så det känns bra!
Precis som i lördags avslutade vi dagen med mys i soffan framför en film.

Idag har jag pratat med mäklaren och det blir faktiskt förhandsvisning av min lägenhet nu i veckan redan! Två stycken kommer att komma på förhandsvisningen och det känns ju bra tycker jag :) Väldigt roligt! Och spännande såklart!

I veckan blir det mycket:

  • Hemtenta (som jag tror är hemskt tung och svår...) Den ska in på söndag och vi får den imorgon.
  • Förhandsvisning av lägenheten.
  • Fixa iordning lägenheten innan visningen.
  • Klipptid hos frisören.
  • Kalas för lilla söta underbara W på lördag.
  • Kalas för mig på söndag.
  • Fixa iordning allt inför söndag. Laga mat, städa, duka och ja, allt som hör till. Fixa och dona helt enkelt!
  • Skriva på hemtentan däremellan.
  • Skicka in hemtentan.
  • Vara fokuserad på om det blir en budgivning.

Det jag bävar mest inför är hemtentan, såklart. Resten är ju kul :) Eller, jag bävar lite inför visningen också. Jag hoppas sååå att det går bra och att de gillar lägenheten! Hade varit så extremt skönt!

Nu ska jag plugga lite genom att läsa igenom det vi har tills imorgon. Ha en fin dag alla läsare!


Recept

Här kommer receptet på banankakan:

2 st stora övermogna bananer (jag tog rätt så gula bananer och det funkade lika bra)
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör ner detta i smeten. Tillsätt matfett och mosade bananer. Smörj en rund form och bröa med havregryn.
Grädda i 40-50 minuter på 175 grader.

Väldigt lätt att göra! Väldigt god att äta! :)

Min lägenhet är nu till salu

Här kan ni se annonsen till min lägenhet. Den ligger ute på www.hemnet.se samt på Lundins fastighetsbyrås hemsida. På måndag kommer den att komma ut i GP:s bostadsbilaga också.


Hektisk period

Hej hopp.

Onsdag idag och lillördag alltså. Känns det som det? Nja, inte direkt kanske. Inte lillördag iallafall. Men kanske som en onsdag?

Igår var det dags för fotografering av min lilla etta och jag tror det gick bra. Bilderna blev säkert jättefina! Redan nu på fredag kommer det att komma ut en annons på mäklarföreningens hemsida samt på Hemnet om jag inte minns helt fel... På måndag kommer det dessutom ut en annons i GP:s bostadsbilaga. Spännande det här tycker jag! Hoppas på ett trevligt och lyckat avslut :)


Då var det dags

Imorgon är det dags för fotograferingen av min lilla söta etta. Har ni några tips till mig tro? Jag har läst på och kollat en massa på Hemnet för tips och råd och jag tror jag har det mesta under kontroll... Men man vet ju aldrig..
Hoppas det blir fina bilder och att det blir en fin och intressant annons som lockar dit masssssa köpare!!!!! :) (Drömma kan man ju alltid...)

Imorgon blir det massa flängande med fulla och tunga IKEA-kassar alltså... Fram och tillbaks, fram och tillbaks... och så fram och tillbaks igen då allt är klart. Pust!

Idag är en typisk trist måndag tycker jag. Grått. Trist. Tungt. Ja, ordet är TUNGT.

Banankaka







Idag när jag kom hem från skolan/stan så fick jag ett ryck och kände för att göra en banankaka. Den blev god! :) Formen är smörad och bröad med havregryn istället för mjöl/ströbröd - intressant tycker jag men det blev rätt fint! Lite pynt sådär :)
Som sagt. Jag har mycket att tänka på för tillfället och som jag nämnde i något tidigare inlägg så får bakning mig på gott humör och gör så att jag kan tänka på något annat ett tag. Det gör mig lugn helt enkelt. Lugn inför helgen är bra att vara :)

Idag är det fint höstväder ute och ni kommer säkert inte tro på det jag skriver just nu, MEN gissa vad som fick mig att hoppa av från spårvagnen flera hållplatser innan min vanliga hållplats? EN GETING! Och inte världens minsta geting. Inte heller en helt normalstor geting. Utan en gigantisk! Jag satt närmast fönstret och hörde bara helt plötsligt hur det surrade jämte mig och såklart tittar jag dit och blir vettskrämd! Hatar getingar och blir helt skakig när jag ser dem. Så... jag gick av. Haha. Hur patetiskt är inte det? Jag kunde liksom bara ha bytt plats. Men nejdå, jag går av istället. Och tar mig en promenad hem istället :) På cirka en halvtimma. Med massa tunga påsar att bära. På grund av en geting som skrämde livet ur mig. Håhåjaja. Så kan det vara.


Spenat- och fetaostpaj


Såhär såg pajen ut som jag gjorde till mormors kalas förra helgen. Mycket god faktiskt - bra recept!

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 gram smör
0,75 dl kesella

(jag använde bara vetemjöl - funkade lika bra!)

Fyllning:
1 paket fryst bladspenat (tinad)
1 st gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 st röd paprika
1 st liten squash
200 gram fetaost
2 st tomater
10 st oliver svarta eller gröna (jag skippade dessa eftersom jag inte gillar oliver)

Äggstanning:
3 dl mjölk
3 st ägg
2 dl riven ost
salt och peppar
oregano

1. Arbeta samman mjöl och smör, tillsätt kesellan. Tryck ut pajdegen i en smord pajform och förgrädda i mitten av ugnen i 200 grader i 7-8 minuter.

2. Krama ut spenaten ordentligt och fördela den i pajskalet. Salta och peppra.

3. Hacka löken, dela paprikan och squashen i bitar. Stek grönsakerna mjuka tillsammans med vitlöken. Salta och peppra. Lägg grönsakerna på spenaten i formen.

4. Skär fetaosten i bitar och strö över grönsakerna.

5. Skiva tomaterna och fördela dem tillsammans med oliverna på pajen.

6. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och oregano. Tillsätt osten och häll äggstanningen över pajen.

7. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader ca 30-35 minuter.

Färdig :) Receptet är hämtat från www.kokaihop.se


En boll har satts i rullning

Jajamen. Här händer grejer minsann. Idag träffade jag två mäklare som båda gick igenom sina sätt att arbeta vid en försäljning. Jag och pappa fastnade för en av dem och vi har nu bestämt oss för att samarbeta med honom. Det känns bra. Men självklart nervöst också. Det är ingen bra marknad just nu och jag kommer att gå minus, oavsett om jag vill det eller ej. Inte så mycket att göra åt saken tyvärr. Framöver kommer det att bli mycket förarbete inför försäljningen, som till exempel redan nästa är det dags för fotografering av lägenheten. Då ska jag dit och piffa till den med blommor och färsk frukt och ljusa gardiner och ljus och sånt. Blir lite mer jobb då jag inte bor där själv. Mer att flänga fram och tillbaks, bära grejer fram och tillbaks. Inte kunna städa där själv när jag vill och sånt där. Lite merjobb så att säga. Men det är ju så det blir när man hyr ut lägenheten till någon annan.

Det går fort fram, för redan dagen efter fotograferingen är bilderna redo att sättas i bruk och göras till en annonsering. Därefter annonseras den och ungefär en vecka efter det är det visning och allt annat runtomkring det. Fort fort fort. Fort ska det gå. Tydligen.
Kändes väldigt konstigt att kliva in i min lilla etta efter att inte ha varit där på över ett och ett halvt år. Helskumt kändes det. Men samtidigt ganska så trevligt. Och det kändes som att jag inte alls hade flyttat därifrån nästan. Som att jag fortfarande bodde där på något sätt. Och nu ska den säljas alltså. Snyft snyft snyft. Lite sorgligt tycker jag att det är. Ens första lägenhet är alltid något speciellt. Och kommer alltid att vara. Såklart.

Ikväll skrev jag klart min analystext kring en enkätundersökning. Den ska in först på måndag och jag är redan klar - vad har hänt egentligen???????? Borde inte jag bli klar med den först på söndagkväll? Har jag förändrats tro? Nej, tyvärr inte. Anledningen till varför jag redan är klar är för att Micael ska kunna skriva ut det på jobbet imorgon :) Bläcket till vår skrivare här hemma är fortfarande slut (och har varit det en låååång tid) och därför är det så käckt att han kan skriva ut det på sitt jobb. :) På något sätt är det ju väldigt bra, för det får mig att bli klar i god tid. Härligt! :)

Imorgon blir en fullspäckad dag. Jag ska:

  • Tvätta 8-10
  • Till skolan och äta lunch 11.30 och samtidigt bestämma temaval inför vårt projektarbete
  • Träffa en kär vän och fika
  • Hämta ut biljetter på Operan
  • Eventuellt träna boxning på kvällen (vi gick aldrig förra fredagen och nu är Micael förkyld, så vi får se hur det blir imorgon)
  • Äta någon god mat

Kommer nog bli en bra fredag tror jag :) Vad ska ni hitta på? :)


Natt nummer två

Natt nummer två i den nya underbara sängen och jag har sovit som en prinsessa! :) Ryggvärken är nästan borta faktiskt. Jag ville verkligen inte lämna sängen i morse...

Vad händer idag då? Jo:

  • Skriva klart min analystext
  • Förbereda inför mäklarmötena
  • Gå till min lilla etta och träffa mäklarna (min underbara pappa ska vara med också- tack!)
  • Äta någon mat när det hinns däremellan
  • Välkomna Micael som kommer hem igen idag efter att ha varit i Stockholm:)

Det är nog det. Gäller att jag sätter igång med min tråkiga analystext nu så att den blir klar snart. Hoppas ni får en underbar dag alla mina härliga läsare! :)

 


Kärleksmums



Kärleksmums :) Istället för kokos (som jag varken gillar eller hade hemma) blev det pärlsocker och hjärtströssel :)

Jag har bakat väldigt mycket det senaste, det kanske ni har märkt. Men med en bra ugn så går det ju så fort och är så roligt :) Vi märkte verkligen det igår när vi gjorde lax i ugnen till middag. Det gick så otroligt fort och blev klart på nolltid! Det är sådan skillnad mot hur det var innan. Vår gamla ugn tycker jag inte kunde klassas som en ugn. Den var kass!

Jag bakar för att det är roligt. Och för att det gör mig lugn. Och harmonisk. Jag slappnar av när jag vispar ihop en smet och när jag sedan ser hur smeten blir till ett konstverk inne i ugnen. Tycker det är fantastiskt faktiskt. Sen kan man ju inte komma ifrån att hembakat är extremt gott också :)
Jag vågade mig på att göra morotsfrallor i lördags och de blev goda minsann! Jag vill gärna utveckla mitt brödbak och göra limpor och annat smarrigt! :)
Och nej. Jag äter inte upp allt jag bakar. Hela frysen är full istället :) Haha. Perfekt att ha när man ska bort någonstans eller om man ska bjuda hem folk. Några bakverk har jag fryst ner och tänker ta fram då jag fyller år och ska ha lite kalas här hemma. Men ja. Jag provsmakar alltid allt jag bakat :) Såklart!


Sovit som en prinsessa (nästan).

Vår nya säng kom till oss igår och nu bor den inne i vårt sovrum. Jag skämtar inte när jag säger att den är gigantisk. Den tar upp hela rummet nästan. Jag blir chockad varje gång jag förbi rummet och kikar in. "Hjälp" tänker jag. "Vad stor". "Men vad skön och inbjudande den ser ut". :) Haha. Och det är den verkligen. Inbjudande. Och stor! :) Sikken skillnad mot innan. Jag fick ont i ryggen av vår gamla säng och den var inte alls skön. I den här sover vi bra. Den är mycket hårdare. Och högre! 60 cm! Och bredare! 180 cm! WOW!
Vuxenpoäng tycker jag allt. Dubbelsäng liksom.

Men trots ny säng kunde jag inte somna igår. Hjärtat klappade som bara den och jag kände mig stressad. Fråga mig inte varför. Kanske över skolan? Till slut somnade jag dock. Men ryggen gör fortfarande ont. Kan vara det att ha gått från vår gamla dåliga säng, till att sova på soffan en natt och nu till en helt ny säng. Min rygg är inte van helt enkelt. Men snart sover jag säkert som prinsessan på ärten! :)


Kaka någon?






Mysig burk va? :) Köpt på Lagerhaus och passar perfekt till mina drömmar! En drömburk helt enkelt :)

Kanelbullar


Dessa godingar bakade jag för precis en vecka sedan :)

God söndag

Helgen är redan över och söndagsångesten har infunnit sig. Iallafall hos mig. Det går alldeles för fort när man har det som bäst. Varför kan tiden aldrig springa iväg under föreläsningarna på samma sätt som den gör under helgen eller under resan? Mysterium det där tycker jag.

Men helgen har iallafall varit mysig. Igår var vi på Frölunda Torg och shoppade lite. Vi köpte ett nytt lakan till vår nya säng som kommer på tisdag :) Vi behöver ju större lakan nu eftersom den nya sängen är större och vi hittade ett ljusgrått på Hemtex som fick följa med hem :) Bra! Micael hittade även en fin skjorta på Esprit i lite denimstuk - snygg! Och jag då? Jodå, jag hittade en fin kakburk till alla mina kakor :) Den är från Lagerhaus och är väldigt söt :) Köpte även nymalet kaffe till mormor som hon fick i födelsedagspresent idag då vi var på kalas hos henne.
En lyckad shoppingtur på Frölunda Torg med andra ord :)

Efter shoppingen igår spenderade jag större delen av lördagen i köket faktiskt. Och jag trivs där så himla bra! Jag gjorde en paj (Fetaost- och spenatpaj), en kanelkaka, drömmar och morotsfrallor. Pajen åts idag på mormors kalas och den var god tycker jag minsann :) Kommer lägga upp receptet här då jag får ork och tid :) Men för att vara min absolut första spenat- och fetaostpaj så är jag väldigt nöjd :) Kanelkakan fick mormor, så den får hon njuta av :) Drömmarna blev helt okej, men inte alls som förra gången. Förstår inte vad jag gjorde för fel... Morotsfrallorna med solrosfrön, linfrön och annat gott blev supergoda :) Små och gulliga :) Känns så himla kul med hembakat bröd tycker jag allt :) Underbart! Bröd är något jag vill göra mer av, då jag är helt ny på den fronten. Spännande :)

Efter kalaset idag tog vi en kvällspromenad - skönt. Nu sitter jag i soffan och har njutit av en god kopp té och ska ta tag i läsningen inför morgondagens seminarium. Där försvann min helg... Avskyr att plugga!

Imorgon är det skola och träning som gäller. Ser fram emot träningen mer än skolan om man säger så :) Nu önskar jag er en mysig söndag! Kram!

RSS 2.0