Påskhelgen

Jag bjuder på några bilder från påskhelgen som firades på landet:


Påskbrödet som är en klassiker varje påsk :) Brödet är, enligt mig, det absolut godaste på alla bufféer :)


En liten söt tjej som var väldigt intresserad av stenarna på uppfarten :)


Skapandet av sandlådan :) Här fylls det på med nyköpt fin sand.


Tadaa - sandlådan är klar :) En väldigt käck sandlåda där man kan sitta som på bänkar vid sidorna. Bänkarna blir sedan till ett lock så att man kan stänga sandlådan och slippa oönskade saker däri.


Vi hann även med en hel del avkoppling i mammas och pappas nya utemöbler :) Väldigt härliga att sitta i och snygga att se på :)


Micael fick även tid till att fiska lite :) Han njöt! Jag njöt mindre där jag satt på bryggan och blev uppäten av alla flygande saker. Jag är sjukligt rädd för allt har jag kommit på. Såg massor av spindlar på landet och jag mådde inte bra av dessa kryp. De gör så att jag blir hysteriskt rädd. Jobbigt! Kanske borde göra något åt denna rädsla/fobi för alla slags småkryp?

Idag är det måndag och röd dag. Soligt ute och jag ska snart bege mig ut. Lapa lite sol och därefter handla lite på Willys. Ikväll vankas det träning, antingen kickboxning eller på Sportlife. Vi är osäkra om det är någon träning idag. Tränaren sa förra veckan att han skulle komma idag men vi har samtidigt fått ett mail där det stod att all träning idag var inställd... Hmm.... svårt det där. Vem ska man lita på liksom? Vi går med andra ord dit och ser. Är det stängt går vi till Sportlife. Har ätit mycketmycketmycket gott under påskhelgen och det ska bli skönt att svettas bort lite :)

Hoppas ni haft en mysig påsk alla mina läsare! Ha det så skönt idag i solen :)

Glad Påsk :)

Glad påsk önskar jag er!!!!!

Ät nu massa godis, choklad, mat och annat gott och ha det underbart! :) Hoppas vädret håller i sig och blir soligt och härligt!

Glad Påsk :)



Jag bjuder på en bild från Kroatien :)

Buzzador :)


Mitt allra första Buzzadorpaket :) :) :)

Den här kampanjen innebär att jag får testa en tandkräm som sägs göra tänderna vitare - redan efter första borstningen. Jag hämtade paketet igår och har alltså redan börjat använda tandkrämen och än så länge ser jag väl inte direkt något resultat. Men det kanske kommer :)
Här kan ni läsa mer om vad det innebär att vara en Buzzador. Hittills har jag fått prova på kampanjer för Save Smart och Love film.

Jag återkommer om hur jag tycker att tandkrämen fungerar :)

Sommardag :)

Åh, sikken underbar dag det har varit! Den började med att vi åkte till mormor och umgicks med henne. Trevligt! Därefter åkte vi och mötte Johanna och lilla W som hade varit på vårdcentralen. W har tydligen fått något som heter höstblåsor (?) och detta innebär att hon har blåsor i munnen, på fötterna och händerna. Stackars liten! Jag hoppas verkligen hon frisknar till snart! Det gör ont i mostershjärtat när allt inte står rätt till med sötnosen...
Det hade förresten varit skottlossning precis där Johanna med familj bodde innan och hela området var avspärrat! Läskigt...
Efter mormorsbesöket åkte vi hem och bytte om, packade ner grillsaker och begav oss mot Röda Sten. Måste säga att det är enormt skönt med bil :) Lyxigt! Vi grillade i solnedgången ihop med ett gäng från Micaels träning och vi blev väl 15 personer tror jag. Väldigt lyckat och trevligt måste jag säga :) Helt perfekt grillkväll! Kändes verkligen som en sommarkväll - helt underbart!



På väg hem åkte vi förbi det polisavspärrade området eftersom Johannas bil stod parkerad där (hon kunde inte hämta den förut pga avspärrningen). Det visade sig att det inte längre var avspärrat så vi åkte och hämtade henne och körde henne till bilen så hon kunde köra hem den säkert :) Nu är vi hemma och jag sitter i soffan och har på teven i bakgrunden samtidigt som jag sitter och bloggar :) Dricker även en god kopp thé :) Perfekt avslutning på lördagen.

Imorgon blir det jobb så alltså ingen sovmorgon för min del. Tur med bil iallafall - går extremt mycket smidigare att ta sig till jobbet numera :) Efter jobbet vankas det påskfirande :) Hur firar ni påsk? Äter ni påskbuffét? Det gör vi :)

Nu ska jag snart sova. Ha det gott!

En lång fredag





I veckan som varit har jag njutit av goda smoothies :)

Vi har även passat lilla söta underbara W från onsdag till torsdag och det var mysigt som bara den :) Lekte, busade, myste, var ute och lekte i lekparken och mycket mer :) MYSMYSMYS med världens bästa tjej!

Vi var på Liseberg i tisdags ihop med mamma och pappa. Egentligen skulle syster med familj också med, men lilla W hade feber så de fick stanna hemma tyvärr... Men på Liseberg åt vi gott på Hamnkrogen, åkte några trevliga saker och spelade litegrann :) Trevlig tisdagskväll!

Snart ska jag hem till mormor och umgås lite med henne. Ska bli trevligt :) Sen ikväll ska Micael och jag iväg och grilla med några kompisar. Kul :)

Imorgon blir det jobb och därefter påskfirande :)

Skönt väder nu! Sol, sol och sådär precis lagom varmt :)

Hoppas ni får en skön och lång långfredag :) Kram från mig!

SUNday

Hej hopp!

Redan söndagkväll. Helgen har passerat. Och den har varit väldigt bra :) Lugn, rolig, trevlig och mysig.

Idag har mamma, syster och jag varit på Allum. Johanna fick köpt en hel del fina kläder :) Mamma likaså :) Jag köpte en söt topp samt mat. :) Jag försöker verkligen att inte spendera pengar eftersom jag behöver alla pengar till resan... men det är svårt ibland. Finns så mycket fina kläder nu, vårkläder och sommarkläder och det är svårt att inte köpa. Men man måste! :) Snart är vi i Thailand och det kommer bli helt underbart :) :) :)

Har ni några roliga planer för veckan? Det är ju redan snart påsk!!! Herregud vad tiden går FORT!

All skrivlust försvann precis nu... ledsen för det. Ta hand om er! Ha en mysig kväll! :)

Fredag igen!

Veckan har snart passerat. Idag är det fredag och med andra ord är det snart helg. Skönt! Fast jag har haft en ganska lugn och skön vecka, så det är inte så att jag är helt slutkörd direkt. Men många andra är det och för er skull är jag väldigt glad att det nu snart är helg :) Min vecka har varit bra!

I måndags satt jag i skolan och förberedde en redovisning ihop med en tjej i min basgrupp. Det gick snabbt och smidigt och var trevligt. På kvällen tränade Micael och jag som vanligt - kul :)
I tisdags åkte Micael till Jönköping och stannade där tills igår. Jag hade dock fullt upp med att leka och busa och mysa med lilla söta underbara W hela tisdagen :) Vi var även ute en sväng och lekte i sandlådan och åkte rutschkana och gungade :) Roligt!! Hon är så himla go och söt och underbar och utvecklas hela tiden och det är så himla roligt att få följa med i utvecklingen och hänga med i hennes framsteg! :) Moster är så himla stolt över dig ska du veta!!! :) Jag har massa fina bilder från i tisdags, men jag vill inte lägga ut bilder på henne i bloggen. Jag vet att jag har lagt ut några för längesedan, men det har jag slutat med. Bara så ni vet :)
På eftermiddagen kom Johanna hit och vi alla tre åt middag tillsammans - väldigt mysigt :) Tack för i tisdags, ni söta tjejer!!! :)

I onsdags umicks jag med en fin kompis på stan. Vi gick runt, runt, runt, runt och runt lite till. Fikade lite. Och fortsatte att gå runt, runt och runt. Mysigt :) Tack för i onsdags, fina du!
Jag skulle ju träna på onsdagskvällen också, men kände verkligen inte för det. Så jag stannade hemma och rensade i min garderob istället :) Jag slängde en hel del vilket var skönt :) Jag lade även en hel del i en påse som mamma ska få! Jag hoppas att hon blir glad och att hon kan ha kläderna :) Känns alltid bättre att ge bort kläder som man inte kan/vill ha längre, istället för att slänga...

Igår var jag i skolan och vi hade seminarium där vi skulle redovisa våra kvalitetsgranskningar. Vi skötte oss bra tycker jag och fick fram det vi ville ha sagt. Känns bra att det nu är över :) Nu har vi gjort klart både tema 1 och tema 2. Efter påsk börjar VFU:n samt tema 3. Det tar vi då :) Men som ni märker har jag haft ganska mycket ledigt nu det senaste. Det är väldigt skönt då jag är rejält skoltrött och faktiskt redan har tagit sommarlov tror jag.. :) Om mindre än två månader är vi i Thailand och det ska bli sååå himla underbart!
Efter skolan igår träffade jag en kär vän och vi började med att äta lunch på ett nytt ställe: Mediterrano (tror jag det hette...). Väldigt fräsch mat och väldigt gott! Jag åt havets Wallenbergare med pressad potatis, ärtor och lingonsylt och det var supergott! :) Kan definitivt tänka mig att gå dit flera gånger! :)
Mätta och belåtna vandrade vi runt på stan lite efteråt. Det var ju otroligt fint väder igår så det var jätteskönt! Vi vandrade runt i stan, gick till hamnen och runt runt runt. Trevligt :) Tack för igår, kära du :)

Jag hade tänkt träna igår ikväll, på Friskis, men var lite tveksam... Och när solen lyste så fint kändes det löjligt att åka iväg och träna inomhus... Så när Micael kom hem från Jönköping igår eftermiddag bestämde vi oss för att gå ut och gå. Och det rejält! Vi var ute i tre timmar!!!!





Vi gick till Bjurslätt, runt där, sen kom vi till den gatan där mamma hade sin första egna lägenhet, då ringde jag henne och sa det :) Och hon frågade: Har ni varit vid Slätta Damm också? Och jag sa att jag inte visste var det låg men att vi skulle leta efter det :) Så satt det en kille och grillade en bit därifrån så vi frågae honom och han förklarade var det låg så dit gick vi :) Och det var tur att vi gick dit för det var väldigt vackert! Jag har varit där när jag var yngre men har aldrig riktigt förstått var det har legat... Men nu vet jag och det var otroligt vackert att promenera där :) Och hjälp, vad många personer det var som sprang där! Verkligen hurtiga människor! Och det anser jag faktiskt att Micael och jag också var! :) Vi kom hem efter tre timmar och då var jag riktigt frösen! Hade på tok för tunn jacka på mig så Micael och jag bytte jackor under promenaden då hans var lite tjockare. Den var väldigt varm och go :) Men det var riktigt skönt att vara ute så länge på en rask promenad! :)

Idag är jag återigen ledig från skolan och jag ska snart in till stan och till Friskis och träna ett medelpass. Ska bli skönt! :)

Jag drömmer så otroligt läskiga saker på nätterna!! Imorse vaknade jag av att jag grät - på riktigt! I sömnen! Jag och Micael var på väg till Thailand och vi hade precis mellanlandat i Stockholm då han bara försvann!!! Och allt var så himla läskigt för ingen visste var han var någonstans och så var det folk som hotade mig med läskiga meddelanden och grejer... Så himla otäckt! Och innan det drömde jag att en närlivsbutik här i närheten hade beslagtagit hela vår parkeringsplats med alla bilar och under nätterna höll de på att byta dörrar på bilarna och massa annat! Vår bil hade blivit till en bubbla med vita dörrar... Blå bil med vita dörrar... Såg inte jättevackert ut i drömmen ska jag meddela!
Men jag undrar vad det här kan bero på.... sådana här skumma drömmar, speciellt den där Micael försvann.. vad beror det på? Otäckt!!!

Nu ska jag äta lite lunch. Keso, ägg, skinka och gurka. Gott!
Ta hand om er, vi hörs! :)


Hej på er!

Ännu en söndag att spara i minnet. Ännu en helg att minnas. För snart är helgen över. Men den har varit väldigt bra på många sätt :)

I fredags tog jag det lugnt... som den latmask utan disciplin jag är :) Vi hade ju skrivdag och alltså tid till att skriva på vår rapport. Gjorde jag det? Svar nej. Jag gjorde annat istället :) Jag minns dock inte exakt vad jag gjorde, men jag tror jag gjorde något vettigt iallafall :) Vi åt gott på kvällen iallafall och hade det mysigt. Vi åt tacofärs med grönsaker :) Och lite Polly :) GOTT!!

Igår var det lördag och vi hade en jättebra dag på alla sätt och vis! Tog bilen till stan där vi först gick och tittade på en kickboxningstävling som hölls i Lunden. Spännande och intressant och roligt och lärorikt och kul och VARMT! :) SÅ himla varmt i den lilla lokalen! Men det fick man bortse från och istället fokusera på matcherna som var riktigt spännande! Allt från tjejer i viktklass -50 till killar i viktklass -94. Blod. Svett. Tårar.
Finalmatcher kördes och prispokaler delades ut. En kille från lägret förra helgen (eller förr förra helgen var det kanske..?) var med och han kom 2:a i sin viktklass och fick alltså silver. Kul!

Lägret var förra helgen förresten kom jag på nu. Mitt blåmärke är fortfarande kvar på armen, men det börjar sakta men säkert försvinna lite smått :)

Återigen till igår. Efter tävlingarna (för det var en massa!) parkerade vi bilen lite närmre stan och började vandra omkring på jakt efter en passande restaurang. Stället vi hade tänk gå till från början var inte så trevligt som vi hade föreställt oss, så vi tänkte om lite. Till slut gick vi till ett ställe där vi alltid är nöjda - Danilo på Bergakungen. Ligger väldigt nära bion (dit vi skulle sen) och har väldigt god mat samt god service :) Vad mer kan man begära? :) Vi åt båda varsin hamburgare på focaccia-bröd - MUMS! Jag hade riktigt svårt att välja mat från deras meny.. pasta? pizza? hamburgare? något från grillen?... Ja, tillslut blev det iallafall en hamburgare och jag är riktigt nöjd över det :)
Efter maten hade vi lite tid över så vi gick ner en våning till caféet där vi drack kaffe (Micael) och chai latte (jag). Mysigt och gott och trevligt :) 

Mätta och belåtna satte vi oss tillrätta i biosalongen där vi skulle se The Fighter! (Ja, det blev väldigt mycket kampsport denna lördag. KUL tycker jag!). Filmen var intressant, spännande och bra! Till en början något seg, men detta ändrades ju mer man såg av filmen. Jag kan varmt rekommendera denna film till folk som gillar blod, svett och tårar :) Och kärlek. Och dramatik. Och mycket mer :) 
En mycket bra lördag var det som sagt :)

Idag har jag umgåtts med syster, mamma och mormor och haft riktigt mysigt :) Vi började på Backaplan där kära syster köpte en hel del kläder till sig själv samt en mössa till lilla söta underbara W :) KUL! Därefter åkte vi till mormor och fikade och umgicks och skrattade :) 
NU är jag hemma och ska egentligen skriva på min rapport... och ska göra det när jag bloggat klart :) Har faktiskt skrivit en hel del nu ikväll och nu ska jag fortsätta... Inte kul, men ett måste. Måste även fixa lunchlåda till imorgon... Hmm...får se vad det blir. 

Ta hand om er. Vi hörs!!

  

Ojojoj!

Jag var rätt så morgonpigg imorse när jag vaknade - skönt. Detta resulterade i att jag kom till skolan 7.40 istället för 8.00. Vi i basgruppen hade bestämt att vi skulle sitta och plugga i skolan hela dagen, från 8-16. Plugget gick bra. Kom en bra bit på min rapport, men det är fortfarande en hel del kvar tyvärr. Men det ska gå! Jag känner att jag har energi och kraft, dels från all träning men också från mitt VG från förra kursen. Det satt fint ska ni veta :)

Jag tänkte träna idag vid 17, men bestämde mig för att ta passet vid 16 istället eftersom jag hade fastnat i skrivandet flera timmar tidigare... Så klockan 16 var jag på Friskis och körde ett medelpass och detta gav mig så mycket energi att jag faktiskt körde nästa medelpass också :) Dubbelpass alltså och det var underbart skönt och jag gav verkligen allt! :) Kom hem för en stund sedan och då åt jag: keso, avocado, kokt ägg, serranoskinka och paprika. MYCKET gott måste jag säga :) Nu sitter jag framför teven och bara tar det lugnt. Ser på Semesterduellen för första gången och jag tycker det är ett ganska löjligt program.

Nej, jag har inget mer vettigt att skriva. Ni får ha en skön kväll!!! :)


Hejhej!

Onsdagkväll är det för tillfället. Rätt så trevligt tycker jag. Vi kom hem från träningen för en stund sedan och har nu ätit en smarrig omelett men diverse tillbehör: vitlök, purjolök, krasse, serranoskinka, fetaost och avocado. Smarrigt :)
Träningen var kul och lärorik! Vi övade på olika kombinationer och tekniker vilket alltid är bra att kunna. Jag tycker verkligen att det blir roligare och roligare för varje gång jag är där och det är en häftig känsla! Jag vill liksom lära mig mer och bli bättre. Utmanas. Härligt!

Måste bara få berätta att jag fick VG på min förra kurs och detta är jag såklart superglad över! Jag är dock något chockad måste jag erkänna, det var verkligen inte väntat! Men superkul :)

Idag har jag varit på min VFU-plats samt på en tjej i min basgrupps VFU-plats och gjort kvalitetsgranskningar. Denna faktan ska vi sammanställa dels i en rapport, dels i ett EXCEL-diagram samt i en redovisning. Hektiskt! Imorgon och på fredag ska vi spendera på skolan och bara skriva så att tangenterna glöder! Hoppas även vi får bukt med EXCEL-diagrammet... detta är verkligen inte något jag är bra på eller tycker är kul!
Jag vill även meddela att jag tog bilen idag :) Till Bräcke, Eriksberg, Kärra, Backaplan, hem en snabbis, till träningen... och hem igen. Gick väldigt bra måste jag erkänna :) Skönt med bil och skönt att jag nu vågar använda den mer och mer och mer :)

Nu är det onsdagkväll som sagt och jag ska avrunda här. Måste packa allt jag ska ha med tills imorgon... dator, skolböcker, lunchlåda, mellanmål x 2, träningskläder (ska träna Friskis imorgon) och säkert något mer :P Jobbigt att släpa på allt, men det får det vara värt :)

Hoppas ni mår bra! Imorgon är det torsdag och då tar vi nya tag! :) Kram på er och godnatt!


Godmorgon :)



Jag bjuder på en bild från Kroatien denna tisdagsmorgon :) Hoppas den ger er lite kraft och energi!

Ha en skön tisdag allihop!

Ny vecka


Här är vår fina krasse :) Ikväll efter träningen åt vi faktiskt omelett med lite krasse på - det ni :) Kul att äta något från sin egen skörd så att säga :)


Här är omeletten med vitlök, purjolök, serranoskinka och krasse :) Den var god, men ser inte så vacker ut. Jag är inte världsbäst på att göra fina omeletter, men även en ful omelett smakar ganska så gott :)

Helgen var intensiv - minst sagt! Fredagen var lugn och skön dock. Vi handlade massa mat på coop och åkte sedan hem och åt gott och bara tog det lugnt. Vi åt alltså inte all mat vi köpte, utan den ska räcka ett bra tag framöver :) Alltid bra att planera och frysa in och grejer :)

Lördagen innebar hård och intensiv kickboxningsträning! Det var nämligen "läger" här i Göteborg och på vår förening, så självklart var vi där och svettades! Två pass, två timmar vardera. 10-12, 13.30-15.30. Efter det var jag trött och sleten i kroppen. Men vad roligt det var!! Det var en förening från Karlskrona som var här med sin tränare (som var i världsklass) och tillsammans med dem blev vi väl en grupp på sisådär 12 personer kanske. Alla i den föreningen tävlade så med andra ord var de väldigt väldigt duktiga och med tanke på att jag bara är nybörjare hade (och har jag) MYCKET att lära. Vi övade på massa sparkar, slag och kombinationer och det var även första gången jag sparrades! Och hjälp, det var faktiskt läskigt!! Med tanke på att de var så mycket bättre, var det rätt så svårt och gjorde att det blev än mer läskigt såklart. Men nu i efterhand var det bra, eftersom att vi idag på vår träning också körde sparring och nu kände jag mig inte alls lika rädd. Så, övning övning övning. Men, övning kan resultera i det här:


Gör inte så ont, men ser desto värre ut.

Men ja, åter till helgen. Det var riktigt kul på den intensiva träningen och att få möta sådana personer som har kommit så himla långt - det blir verkligen en utmaning och sporre! Jag fick allt lite mersmak så nu funderar jag på att åka på ett tjejläger i Västerås i maj. Jag får se hur det blir med det, men det lutar nog mot att jag faktiskt åker :) Då är det träning i två pass på lördagen, sen middag på kvällen, föreläsning om kost och träning på söndag förmiddag och så ett träningspass till efteråt. Bra upplägg tycker jag allt :)

Efter lördagsträningen åkte jag hem till min kära syster med familj och hade en mysig kväll där! Åt mumsig lax- och spenatpaj - den var verkligen supergod! Saftig, smarrig och fräsch! Lekte och myste med lilla söta underbara W också såklart :) Vi såg på Händige Manny på teve - kul! Tack för en mysig lördag ihop med er :) :) :)

På söndag var det dags för jobb och återigen tog jag bilen dit :) Såå himla underbart! Jobbet gick bra och smidigt och det var kul! Efter det hade jag planerat att åka till andra delen av träningslägret (det var även läger på söndagen alltså), men jag åkte hem till mamma istället och myste med henne och hade trevligt :) Mycket mycket bra beslut! Tack för en underbart mysig söndag kära mamma :) :) :)
Micael var dock duktig och deltog på träningen både lördag och söndag - bra gjort! :)

Helgen var, som ni förstår, en MYCKET bra helg på alla sätt och vis.

Hur ser veckan ut då? Har ni några roliga planer? Något ni ser fram emot ska hända?
Min vecka kommer att bli intensiv då vi har mycket att göra i skolan. På onsdag ska jag och en i min basgrupp iväg till våra VFU-platser och genomföra kvalitetsgranskningar. Vi åker till hennes på förmiddagen och till min på eftermiddagen. Därefter ska vi sammanställa den fakta vi fått tag på och skriva en text på 4-6 sidor om vad vi har lärt oss och bla bla bla. Sen blir det redovisning och grejer, men det är först nästa vecka... Texten tror jag ska in nästa tisdag, så jag antar att den här veckan innebär MYCKET plugg. I övrigt blir det träning. Imorgon ska jag till Friskis på ett medel/puls-pass och onsdag blir det kickboxning igen som vanligt. Får se om jag hinner med något mer, kanske, kanske inte. Kanske även ska ha en pysseldag med mor och syster  - hoppas det blir av :) Lite påskpyntspyssel är ju aldrig fel! :)

Nu ska jag återgå till pluggandet. Fyra böcker att plöja igenom tills imorgon... Jag brukar dock mest skumma igenom dem, för att få en uppfattning. Man får rätt mycket information på föreläsningarna tycker jag. Skönt det. :)

Ha en bra kväll och natt!! Godnatt! :)

RSS 2.0