Äntligen en paus

Jag minns inte när det senast var en helg utan planer. Det har varit full rulle hela tiden det senaste vilket har varit både roligt och stressigt. Majs sista dag är nu här och det ska bli roligt att gå in i juni månad tycker jag.
 
Maj månad innehöll:
  • Två stycken möhippor
  • Avslutning på Reggio Emilia-kursen
  • Konsert med gospelkören
  • Konsert på Göteborgs Operan
  • Avtackning och avslutning på jobbet
  • Köpenhamnsresa med min fina mamma
  • ...och lite annat smått och gott.
Det blev två väldigt lyckade och roliga möhippor med inslag av bland annat spa, låtinspelning, poledancing, karaoke och lite annat trevligt :) Om precis en vecka är det dags för ett av bröllopen och veckan efter det är det dags för det andra :) Min klänning befinner sig just nu hos sömmerskan för en liten omjustering, så jag hoppas verkligen den blir bra och att jag kan ha den!
 
Avslutningen på min ettåriga kurs i Reggio Emilia var trevlig. Vi åt smörgåstårta och fikade och så fick vi diplom. Det var en trevlig kurs där det gavs många tillfällen till att träffa nytt folk att utbyta idéer och tankar med. Jag blev rätt bra kompis med en tjej därifrån så det var riktigt roligt. Det är alltid kul att träffa nya vänner!
 
Mamma och jag har ju sjungit med en gospelkör varje vecka nu på våren så nu i maj var det dags för konsert i Annedalskyrkan! Vår körledare var Gabriel Forss och jag måste säga att han fick ihop oss i kören så att det faktiskt lät riktigt bra! :) Men visst var det lite pirrigt innan det var dags!
 
Micaels mamma sjunger också i kör och de skulle också ha konsert fast på operan. Konserten var en hyllning till Simon and Garfunkel och det lät väldigt pampigt. Efter konserten gick vi ut och åt god mat.
 
Fredagen den 23/5 slutade jag på jobbet. Det var självklart vemodigt och sorgligt och ledsamt och kändes väldigt konstigt, men samtidigt var det väldigt skönt. Nu kan jag se fram emot nästa kapitel i livet som börjar nu på måndag då jag börjar på ett nytt jobb. En privat förskola denna gång. Spännande!
 
Den 26:e till 28:e maj var mamma och jag i Köpenhamn och hade det trevligt :) Vi tog bussen ner i måndags och väl i Danmark bodde vi på ett väldigt bra hotell väldigt centralt. Hotell Alexandra hette det. Våra dagar fyllde vi med shopping, skratt, god mat, god dryck, många promenader fram och tillbaka på Ströget och en trevlig eftermiddag i Nyhavn där vi åt Smörrebröd och drack väldigt gott vin och avslutade med smarrig glass. Bland annat. Det var väldigt roligt att åka iväg med mamma sådär! Och ett väldigt härligt avbrott från vardagen. Och jag måste säga att Köpenhamn är väldigt fint och trevligt!
 
Igår var Micael och jag på dejt. Vi åt god tapas på Vino Tapas och så drack vi sangria till. Mycket mysigt och trevligt. Och vi bestämde en stor grej denna gårdagskväll. Vilket känns otroligt roligt. :)
 
Idag fick jag även sålt min Iphone som har legat här hemma i ett år och bara dammat. Jag ska överlämna min kära telefon till en annan ägare på måndag. Men först måste jag låsa upp opertörslåset. Det ska ju inte vara alltför smidigt att sälja sin gamla telefon. haha.
 
Idag har vi storstädat här hemma. Då maj månad har varit väldigt intensiv, så har städningen fått komma i andrahand. Men nu är det återigen fint. :)
 
Och nu är maj alldeles strax över. Och juni kommer bjuda på mycket roligt, det vet jag.

Inte långt kvar

En dag kvar. Så många dagar har jag kvar på jobbet. Imorgon är min sista dag där och i skrivande stund känns det jobbigt, vemodigt och konstigt men samtidigt också väldigt skönt, spännande och roligt. Det är aldrig lätt att byta jobb, men man ska göra det när man känner att man inte kommer vidare på stället där man är för tillfället. Så jag ser fram emot en ny större utmaning och att få lära mig mycket nytt förhoppningsvis. Idag var det lite avtackning på jobbet med fika och lite presenter och så. Imorgon blir det en hel del avsked av barn,föräldrar och kollegor. Som jag ju har kommit nära. Det kommer bli jobbigt tror jag.

Idag hade jag även avslutning på Reggio Emilia-kursen. Vi åt smörgåstårta och pratade och fick diplom. Trevlig torsdagseftermiddag.

Just nu har jag en kaka i ugnen som förhoppningsvis blir god så att jag kan bjuda på den imorgon. Det är någon form av brownies/kladdkaka med havregryn i. Supergod!

Det har varit och är en väldigt intensiv månad. Det är något på gång hela tiden vilket är både kul och stressande på samma gång. Något jag dock ser fram emot mycket är Köpenhamnstrippen med min fina mamma nästa vecka. Måndag till onsdag kommer vi befinna oss i Danmarks huvudstad och ha skoj. Äta gott, umgås, skratta, turista och bara ha det gott helt enkelt. :) Härligt.

Nu ska jag kolla till min kaka. Hoppas den snart är klar för jag börjar bli trött och vill sova. Haha. Trevlig kväll till er!

Två veckor kvar

Till vadå undrar ni säkert. Jo, det är nämligen bara två veckor kvar tills jag byter jobb. Eller, jag slutar på mitt nuvarande jobb om två veckor. Därefter är jag faktiskt ledig en vecka för att sedan börja mitt nya jobb. Tiden har verkligen gått fort nu det senaste! Jag tittade i vår kalender på jobbet i måndags för att lägga upp en planering över min tid som är kvar, och tänkte då att det var runt fyra-fem veckor kvar. Ni kan ju förstå att jag blev mäkta förvånad när jag insåg att det bara var TVÅ veckor kvar!!! HJÄLP! Nu börjar jag bli stressad på riktigt och känner att paniken snart kommer. Det är otroligt mycket som behövs göras nu dessa veckor och jag måste nog inse att allt inte kommer hinnas med. Jag har tre utvecklingssamtal kvar varav ett bokat till imorgon. De andra två får jag klämma in någon gång då det finns en lucka. Vi ska ha drop-in-avslutningsfika och projektavslutning nästa måndag (min sista långa måndag på ett bra tag framöver). Vår utvärdering ska bli färdig, dock ska den in den 7/6 så för min del gäller det mest att göra förarbetet. Jag ska även hinna med att rensa bland mina grejer. Ta avsked av föräldrar och alla goa barn :( Det kommer bli superjobbigt, det vet jag. När man träffar barnen varje dag, fem dagar i veckan, så kommer man dem otroligt nära och det kommer bli jobbigt att inte längre vara en del av deras liv. Men de går vidare, jag går vidare. Sådant är livet.
 
Det är inte bara mycket att göra på jobbet, utan även i livet i största allmänhet. På fredag är det dags för konsert!!! Mamma och jag ska visa vad vi lärt oss i gospelkören :) Haha, det kommer bli nervöst men samtidigt roligt! Klädkoden som är vald är helvitt med gröna detaljer. Jag äger inga vita byxor eller vit kjol, så jag kommer ha ljusa jeans och så en vitt topp till det. Det får duga :) Får hoppas att mina ben inte syns med andra ord.
 
På lördag händer det roliga grejer minsann - jag ska på min allra första möhippa!!! Det ska bli spännande!!! Jag får berätta mer om det när den är över :)
 
Vår Japan-resa närmar sig också med stormsteg! Vi har bokat hotell för de första dagarna i Tokyo, idag ska vi även boka hotell för några dagar i Kyoto. Det blir rätt många dagar i Kyoto eftersom vi har tänkt att åka på flera dagsutflykter till närliggande städer därifrån. Så Kyoto blir en bra bas så att säga. :)
 
Idag har jag haft sådan enorm huvudvärk hela dagen, vaknade till och med inatt av det, så jag tänkte det skulle hjälpa med en promenad. Så jag gick ut på en lång härlig promenad och kom till Hisingsparken och Slätta Damm och sedan hem igen. Härligt var det minsann, men huvudvärken är fortfarande kvar. Tråkigt.
 
 

Redan maj

Hej på er.

Efter en lång dag på jobbet känner jag mig rätt trött och sitter nu i soffan och äter goda jordgubbar. Mums! Det är mycket på jobbet nu innan jag slutar. Jag har haft de flesta utvecklingssamtalen men har några kvar. Vi ska även få klart vår utvärdering samt planera inför en drop-in-dag för föräldrar som jag i princip ska hålla helt själv. Utöver detta ska jag försöka passa på att njuta av min sista tid på den här förskolan och verkligen samla fina minnen! :)

Inte bara är det stressigt på jobbet, utan även i det övriga livet är det fullt upp. Nu till helgen ska vi ha lilla underbara E hos oss. Det kommer bli supermysigt! :) Helgen efter har jag fullt upp med roliga planer, och helgen efter det fullt upp med ännu fler roliga planer. Och därefter är ju maj redan slut nästan. Och i början på juni byter jag jobb. Och i samband med det ska vi på två bröllop - två helger i rad. Men efter det tror jag nog det är rätt lugnt - innan vår stora resa börjar! :)

Snart är det konsert med kören också. Lite pirrigt är det allt! Men också roligt :)

Njut av er måndagskväll! Godnatt!

RSS 2.0