Längtan

En vecka återstår. En veckas arbete för att därefter njuta av en underbar ledighet. Det ska bli så otroligt skönt. Och självklart spännande, då vi ju faktiskt kommer att spendera ledigheten på annan plats än här hemma. Japan blir platsen. Där kommer vi ha det underbart, det är jag säker på. Nu väntar en vecka av förberedelser: tandläkarbesök, läkarbesök, växla in pengar, bestämma vilka böcker jag ska ha med på resan (roligt!), packa, tvätta kläder, städa här hemma och därefter ge oss av antar jag :) SPÄNNANDE!
 
Idag efter jobbet besökte jag mitt gamla jobb. Det var lite märkligt att komma dit igen, lite pirrigt faktiskt. Men oj så roligt det var att träffa barnen igen och få massa kramar och gos från dem :) Och även att träffa mina gamla kollegor såklart och prata med dem. Det var roligt att vara där igen, det var det. Det är aldrig lätt att lämna ett arbete och börja på ett annat. Men ibland måste man ta det beslutet för att kunna växa som människa tror jag. Det känns skönt att ha tagit det beslutet. I och med mitt nya jobb har jag mycket mer ansvar och alltså större utvecklingsmöjligheter, vilket ju är spännande. Men självklart tänker jag ofta på mitt gamla jobb, på barnen och hur det går för dem. Konstigt vore väl annat?
 
På tal om mitt gamla jobb så ska vi faktiskt träffas allihop från stora- och småavdelningen nu på fredag och gå ut och äta. Det är jag och en till som har slutat och två som kommer att sluta samt alla som är kvar så vi blir ett gäng på tio personer så det ska bli väldigt kul. Det lutar åt att vi går till något tapas-ställe. MUMS! :)
 
Nu ska jag snart sova, är rätt så trött. Imorgon blir en spännande dag tror jag! Efter jobbet ska vi åka och kolla på en potientiell lokal för vår stora dag. Vi ska få lite prisförslag och menyförslag och annat. SPÄNNANDE minst sagt! :)
 
Ta hand om er. Godnatt.

Hotellbokning är min passion idag

Åh, vad det är roligt att boka hotell! Jag tycker faktiskt att det är superroligt att leta hotell, drömma sig bort, klicka på "boka" och därefter bli längtansfull och exalterad inför resan som väntar! Dagen till ära har ägnats åt att boka hotell i Kyoto, där vi kommer vara i tio nätter sammanlagt. Vi kommer att bo på tre olika hotell i staden; först fyra nätter på ett hotell som ligger nära tågstationen, därefter fyra nätter på ett annat hotell mer i smeten och till sist två nätter på ett mysigt ryokan (gästhus/värdshus). Vi tänker oss att det är smidigt att bo nära tågstationen de första dagarna då vi kommer att ge oss ut på dagsutflykter till närliggande städer/platser för att kunna uppleva så mycket som möjligt av vad Japan har att erbjuda :) Bland annat kommer vi att besöka ett té-plantage där vi får se hur det går till vid skörd samt smaka olika slags téer :) Detta ser jag fram emot hur mycket som helst! Hoppas bara att vi hittar dit, det ligger ju trots allt ganska lantligt och ingen av oss talar japanska... Vi kommer även åka till flera närliggande städer, så Kyoto är en väldigt bra utgångspunkt. Åh, den här resan kommer bli såå himla spännande! Jag längtar hur mycket som helst! MEN, det är fortfarande en del saker som måste fixas innan vi reser:
  • Boka hotell för våra sista dagar i Tokyo
  • Skaffa ytterligare en resväska
  • Köpa "bra att ha med sig-grejer" som tvättmedelsblad och så vidare
  • Läsa på lite mer om VAD vi vill se när vi väl är på plats (vad som inte får missas och så)
Annars är det väl bara att längta och drömma sig bort :) Och kanske lära sig några fraser på japanska :)
 
Idag är det ju Sveriges nationaldag och jag kan väl inte direkt påstå att vi har firat den nämnvärt, men vi unnade oss en lång sovmorgon och därefter en tur till Frölunda Torg. Där köpte jag strumpbyxor som jag ska ha på bröllopen som är imorgon och nästa helg, en bröllopspresent samt en förvaringslåda. Därefter åkte vi hem och bokade hotell (det tar ett bra tag att välja ut vilka hotell en vill bo på). Och nu är kvällen redan här. Tiden går fort.
 
Imorgon är det som sagt dags för bröllop. Det första av årets två. Det ska bli spännande och roligt och jag hoppas på lite soligare väder än vad det har varit idag.
 
 
 
 

Japan närmar sig

Idag har varit en rätt seg dag. Lugn morgon med grötfrukost. Därefter åka till coop för att handla mat. Vår kyl var väldigt tom så det behövdes!

Nu har vi bokat steg två på vår Japan-resa. Vi börjar med några dagar i Tokyo (har bokat hotell i två olika delar av staden i totalt 5 nätter). Därefter tar vi tåget mot Mount Fuji och Hakone. Där har vi bokat ett otroligt mysigt hotell i två nätter. Hotellet har flera varma källor och andra spa-upplevelser. Runt Fuji finns även flera sjöar och onsens (varma källor). Det ska bli väldigt spännande att uppleva!
Nästa steg blir att boka hotell i Kyoto. Där stannar vi i lite mer än en vecka och har alltså staden som utgångspunkt vid dagsutflykter med tåget. Kyoto som stad är ju hur stor som helst och verkar väldigt spännande, så det lär behövas mycket tid där!
Snart åker vi!! Det ska bli så himla roligt! Under veckan som kommer ska vi boka hotell i Kyoto. Vi gillar att testa på olika hotell så det blir iallafall minst två olika i Kyoto.

Nu ska vi äta mat; tacofärs och sallad. Gott.
Resten av kvällen ska jag ägna åt att förbereda mig mentalt inför mitt nya jobb som börjar imorgon. Jag börjar bli lite pirrig.


RSS 2.0