Hemma från jobbet

Hejhej.

Idag är jag hemma från jobbet vilket är ganska så ovanligt. Redan i fredags kände jag av att jag började bli sjuk men fortsatte helgen som vanligt (berättar mer om den senare). Jag var på jobbet i söndags och kände verkligen att jag inte borde vara där. Åkte hem när jag var klar och fick två väldigt bra överraskningar när jag väl var hemma. Dels var Micael (världens absolut bästa pojkvän) hemma hos mig (bara det gjorde mig lite friskare...) och dels höll han på att göra god och nyttig soppa till oss! Ängasoppa hette den och resultatet var mycket gott :) Så jag låg på soffan och han servade mig med mat och nyttigheter :) Tack sötnos! Kände mig lite bättre igår kväll och trodde bergis att jag skulle till jobbet idag. Men icke! Jag vaknade i natt av att jag var febrig och mådde allt annat än bra så jag ringde till hotellet i morse (tror klockan var halv fem...) och sa som det var. Och somnade sedan om. Därefter vaknade jag igen, åt lite frukost, såg på en bra film. Eller, bra räcker inte för att beskriva den. Den var underbar! Gripande! Heter Freedom Writers och herregud vad den grep tag i mig - på väldigt många sätt. Och nu sitter jag här. Ska snart äta lite soppa :) Britt från jobbet ringde mig förut och sa att hon hade ringt in Martina tills imorgon så att jag kan vara hemma och bli frisk. Men på onsdag ska jag gå igen. Då är jag frisk och kry och pigg (hoppas jag). Det är så konstigt allting. När man är frisk önskar man sig så himla mycket och är aldrig nöjd. Men när man väl är sjuk finns det bara en sak man vill och det är att bli frisk. Man borde tänka på det oftare. Hela tiden. Jag är så himla lycklig som har så otroligt mycket att vara överlycklig för. 

Helgen var det ja. I fredags efter jobbet åkte jag hem och sov några timmar för att bli bättre vilket inte gick så bra. Efter det åkte jag hem till Johanna och Mattias där Micael redan var och de var alla i färd med att göra tacos:) Man kan säga att jag inte hjälpte till så mycket med den middagen, men jag hade iallafall med mig skalen :) Och jag menar, vad är tacos utan sina tacos-skal? :) Det var väldigt gott allting och mysigt och trevligt och bra och ja, ni fattar. Det var lyckat! Vi planerade inför vår kommande skidresa! Ja, ni hörde rätt. Skidresa! Min allra första. Vi åker troligtvis vecka 6 nästa år och resan går till Funäsdalen. Och antagligen har jag börjat skolan då så jag hoppas inte att alltför mycket viktigt kommer att hända där under tiden vi är borta! 
   På lördagen åkte vi alla fyra till Ullared :) :) Och shoppade. Shoppade. Och shoppade. Men jag var rätt duktig om jag får säga det själv som hade det kortaste kvittot av oss fyra :) Tanken var att jag skulle köpa bra grejer till mitt hem som tvål, påsar, plastfolie osv osv osv men även en del julklappar. Jag köpte mest grejer till mig själv. Och till mitt hem. Men inga julklappar. Tyvärr. 
   Vi kom hem rätt sent från Ullared och nästan direkt efter hemkomst gick Micael och jag hem till en av hans kompisar (som bor här i Biskop) på en liten 25-års-fest i lugn anda. Vi var bara där en stund, de skulle fortsätta ut och vi skulle fortsätta festen med sömn med tanke på att jag skulle upp tidigt på söndagen för att jobba. Men det var trevligt. :)
  Söndagen har jag redan pratat om. Jobb, överraskningar och mysmysmys. Idag - sjuk.

Jag blir mer och mer säker för var dag som går att jag har valt rätt framtida yrke. Lärare. Jag tror att jag skulle älska det. Klart jag är orolig och rädd och nervös och förväntansfull och glad och ledsen och energisk och ja, allt allt allt inför det här nya valet - men samtidigt har jag insett att jag nog kommer att trivas. Och varför oroa sig innan allt ens har kommit igång? Det har jag inget svar på men jag vet att jag är en expert på det. Tyvärr. Jaja. Allt blir bra. Snart börjar skolan! Den 19:e januari för att vara exakt och vet ni? Det är snart! Väldigt snart. Hjälp!

Nu ska jag värma upp soppan, den där smarrigt goda ni vet, och försöka bli frisk. Så hörs vi snart igen. Ta hand om er.

RSS 2.0