Äntligen äntligen äntligen

Så bor jag på en annan adress alltså :) Sedan i tisdags närmare bestämt bor jag numera i min underbara lilla etta :) Är dock hemma i Backa nu för att betala lite räkningar då mitt internet inte har kommit till lägenheten än (kan bero på att jag beställde det först idag...). Har även packat ner ganska mycket grejer som jag ska få ordning på snart. Igår köpte jag badrumsmatta och tidningshållare till alla mina viktiga papper (en himla massa har det blivit). Idag hittade jag fina förvaringsboxar i papp på Lagerhaus så nu ska det bli ordning på't :) Soffa, hylla och soffbord köptes av mig och blev ihopsatta av Micael och pappa på mindre än tre timmar! Det måste var något slags rekord med grejer från IKEA alltså. Och inte blev de osams heller. :) Så ni anar inte hur fint det är nu! Väggen blev underbart härlig och en fin kontrast till mina mörka möbler. Och mina ljuslila garderobsdörrar matchar väldigt fint med resten. Jag ska lägga upp bilder lite senare. Nästa vecka får jag internet tror jag.

Ta hand om er. Trevlig semester för er som har det.

Kan det bli bättre?

Hej.

Som ni vet fick jag min lägenhet i torsdags och jag har redan hunnit börja älska den :) Se själva :

Utsikt - ganska tjusigt va?
Utsikten kan man inte direkt klaga på...



Inte på det fräscha badrummet heller...


Det är inte mycket som är fel på köket och dess inredning... :)


Sikken spishäll va? :) Den är MIN.


Ugnen är också MIN.


Rummets (nu) gråa vägg ska målas om i en mörklila ton.

Eller hur fräsch lägenhet?? Ni kanske förstår varför jag älskar den.

Idag har jag varit där, diskat och städat och putsat och lagt in i skåp och bla och bla och bla. Imorgon ska jag till IKEA och köpa lite grejer till köket, därefter åka tillbaks till lägenheten och städa och plocka ännu mer. Det börjar likna något nu iallafall, nu har jag kommit igång (med hjälp utifrån av nära och kära).

Igår firade jag min kompis Sara som fyllde 22. Vi var hemma hos en annan kompis och åt tacos, drack vin och Tequila Rose (UNDERBART GOD! FARLIGT GOD) och bara hade kul. Sedan drog vi oss in till stan - vissa av oss med alldeles för mycket alkohol i kroppen. Vi gick till Park Lane och jag har alltid varit lite skeptisk till det stället och tyckt att det bara varit snobbar osv som går dit, men gud, så fel jag hade! Det var jättekul och väldigt blandat folk! Jag tappade bort resten av gänget på dansgolvet, men fortsatte dansa resten av natten ändå och hade skitkul! Bara det att vissa på dansgolvet inte fattar att man kanske vill dansa ensam...
Vi tog svarttaxi hem vid halv fyra i morse och när jag vaknade idag, lördag, några sköna timmar senare hade jag faktiskt ont i huvudet. Jag som aldrig brukar få ont i huvudet efter en utekväll. Tyder det på för mycket dricka tro? Jaja. Jag hade himla kul och det blev ett lyckat födelsedagskalas :)


Imorgon händer Det!

Idag är det onsdag, imorgon är det torsdag. Vad innebär torsdag då? JO, att jag blir lägenhetsinnehavare :) Äntligen får jag nycklarna till MIN lägenhet :) Jag har bestämt mig för vilken soffa jag ska köpa, vilken hylla som ska få skärma av rummet och även vilken färg jag ska måla ena väggen i. Härligt :) Imorgon alltså! Jag är ledig imorgon också, för första gången på nio dagar! Har jobbat ett långt arbetspass den här perioden, men imorgon får jag sova lite längre :) Sedan tillbaks till jobbet på fredag. Och vet ni? Idag, när jag kom hem efter jobbet, hittade jag inte mina hemnycklar i väskan... Fick panik, ringde jobbet och det visade sig att jag hade glömt nycklarna i mitt skåp! Så... det enda möjliga var att åka tillbaks till jobbet och hämta dem. Kändes väldigt löjligt och så himla typiskt! Och jobbigt. Men men. Nu är jag hemma iallafall!
Min syster har fått nytt jobb :) Hon provjobbade igår och idag ringde de och sa att hon fick det :) Så himla otroligt glad för hennes skull! Gratis grattis Johanna!

Jag är så trött jämt. Sover skitmycket - överallt. Är det vädret? Är det jobbet? Är det något som saknas? Jag har ingen aning. Trött är jag iallafall.

Hej svejs.

Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar - vad har jag gjort för att förtjäna er?

Nu sitter jag här igen. Bredvid mig har jag en liter jordgubbar, rensade, sköljda och lockande. Fjärde litern för i veckan skulle jag tippa på :) Det bästa med sommaren? Enkelt! JORDGUBBAR! (Och massa annat såklart...)

Idag var jag på IKEA efter jobbet och hittade faktiskt det jag letade efter: en bäddsoffa. En fin en, till bra pris och bra storlek. På torsdag får jag nycklarna till lägenheten, fredag blir det antagligen spackling och målning av ena väggen. Därefter städning på lördag. Och även ditkörande av grejer. Och grejer. Och fler grejer. Jag har så mycket skit ska ni veta. Saker jag samlat på mig genom åren som jag inte har den minsta nytta av. Antar att det är ganska så normalt :)
Men men. Jag antar att jag köper soffan så snart jag har tid och möjlighet. Ska bli kul! (Inte för plånboken dock...).

Imorgon är det Sveriges nationaldag. Jippi! Eller inte... Varför har vi gjort den till en röd dag? Endast för påtvingat firande? För personligen tycker jag att hela grejen känns falsk. Har vi klarat oss utan något nämnvärt firande (bortsett från att flaggan hissas då) i så många många år hittills, tror jag nog att vi skulle överleva utan i framtiden också. Men men. Vissa är ju lediga iallafall, grattis till er :)

NU ska jag återgå till mina jordgubbar. Dessa ljuvliga och underbara röda saker :)

Jaha.

Ny dag, nya prövningar - kanske? Eller, det borde väl vara så? Min dag har dock flutit på bra utan några som helst svåra prövningar. Fast...måste det vara svåra prövningar just? Kan det inte bara vara just prövningar? Hmm, i sådana fall kanske jag har stött på några under dagens lopp. Inte några som är värda att nämna dock :)
Jobbet gick fint, jag var en aning seg dock efter två dagars ledighet. Jag var och tränade efter jobbet, ett pulspass på Friskis - skönt och rejält svettigt och varmt! Men otroligt härligt - som alltid på Friskis.

Igår hade vi personalfest på jobbet. Eller, fest och fest. Personalträff kanske :) Dels hade vi final och prisutdelning i vår stegräkningstävling, jag vann inget men jag låg nära toppen sa de. Om min tå inte hade opererat bort nageln hade jag legat bättre till :) Efter bubbel och jordgubbar inne i vår restaurang gick vi över gatan - till en annan restaurang :) Taste hette den och det var trevliga timmar vi spenderade där. Vi åt kött, potatis och väldigt lite grönsaker till huvudrätt och så Créme Brulé med smak av stjärnanis till dessert - MUMS. Och vin blev det, såpass att det steg mig rätt upp i huvudet. Vilket det brukar göra faktiskt :)

Jag har väldigt mycket att se fram emot dagarna och veckorna som kommer faktiskt :) På måndag ska jag köpa porslin till min lägenhet :) På torsdag (den 12:e) får jag lägenheten :) :) :) Blir väl massa pill och plock och ploj där antar jag. Den 16:e ska jag klippa håret :) Den 17:e kommer Micael hem igen från Kina :) :) :) :) Den 20:e är det LÖÖÖÖN! Därefter kommer Midsommar och då är vi på Marstrand och firar. Kommer bli underbart! Sedan är juni över...
Jag säger ju det att tiden verkligen bara rusar fram!!!

Ibland är jag verkligen klantig. Eller, inte klantig, men borta. Glömsk. Tankspridd. Snurrig - You name it. Jag fick ett passerkort för länge sedan från Scandic som man ska använda för att komma in genom personalingången när man arbetar där. Och jag har alltid jobbat de dagar då även min vän Sara jobbat, så jag har alltid gått ihop med henne - på hennes kort. Vilket innebär att jag aldrig ens använt mitt, det har bara legat här hemma. Det har legat på en hög med papper och skit, eller, snarare I en hög med papper och skit. Därför fick jag en smart idé en dag för någon vecka sedan. Jo, att jag skulle flytta kortet från högen (där kan det ju lätt komma bort) till ett mer säkert ställe - någon annanstans. Sagt och gjort. Jag flyttade på kortet, till ett mer säkert ställe (tror jag). Och tror ni inte att jag nu har totalt glömt bort var detta nya ställe är någonstans? Jodå. Så är fallet. Dagen till ära har jag alltså sökt och sökt och sökt bland damm, papper, skit och dylikt (inkl. sopor!) utan resultat, Och nu har jag gett upp. Måste be om ett nytt och alltså får jag hoppas på att det är lätt fixat utan några problem för företaget. Vore ju mindre bra.
Det är så typiskt, jag som är ett sådant kontrollfreak och verkligen har koll på minsta lilla pyttegrej. Att jag ska tappa bort ett viktigt kort, som jag aldrig ens använt till råga på allt, det är så himla typiskt. Men men. Kanske får jag försöka se det positiva i det hela. Liiite komiskt är det kanske.

Nu jobbar jag fram till måndag, tisdag är ledigt :)
Ta hand om er. Tjingeling

Blackmore's Night

Sikken kväll det blev igår! Efter jobbet träffade jag Johanna inne i stan och tillsammans gick vi och åt på Svarta Oliver - en restaurang med god mat men med mindre trevlig service. Antar att det är en yrkesskada det där med service. Är personalen minsta lilla "inte jättetrevlig" tyder det på dålig service enligt mig eftersom jag alltid fått lära mig att man ska vara glad och trevlig mot gästerna. Och visst självklart blir jobbet på så vis mycket trevligare att vara på också! Men men. Vi åt mousakka - god. :)
Mätta och belåtna drog vi oss till Lorensbergsteatern där vi skulle på konsert - Blackmore's Night. Saken är den att när Johanna hälsade på mig andra gången i Estland satt vi och åt frukost på en mysig liten restaurang/café och där spelades sådan härlig musik i bakgrunden tyckte vi så därför frågade vi personalen vilka det var. Och svaret var Blackmore's Night. Och så nu, efter sådär åtta månaders tid, gick jag förbi Lorensbergsteaterns reklampelare inne i stan och fick syn på att just det bandet skulle komma hit och spela!!! Därför bokade jag biljetter och därför gick vi dit :) Kvällen igår var helt magiskt underbar! Bandet var jättebra, minst sagt. Höll på i tre timmar och det var oerhört fängslande.
En liten tabbe gjorde vi också. Vi hade ju ingen aning om att det skulle vara ett förband eller ens någon aning om vilka Blackmore's Night var, så vi satt och lyssnade på förbandet (utan att veta att detta inte var det riktiga bandet) och sedan när de sa, efter en halvtimma, att de skulle sjunga sin sista låt blev vi förbannade och förvånade. Jag menar, 30 minuter för 400 spänn - nej tack! Men vi märkte att folk satt kvar på sina platser utan att se vare sig förvånade eller förbannade ut, så vi frågade killen bredvid oss om det var någon paus eller vad det var. Och svaret vi fick gjorde att vi kände oss en aning dumma. Han sa att: nej, huvudbandet har inte kommit på än...
Jaha.

Så så var det med det. En underbar kväll helt enkelt! :)

Idag är jag ledig - ÄNTLIGEN! Även imorgon :) Idag ska jag in till stan, köpa nya skor förhoppningsvis och träffa Mimmi. Därefter ska jag träna klockan 14.00. Skööönt!
Jag orkar bara inte komma igång verkar det som.

Ha det fint.


RSS 2.0