Piggare

Hej på er.
 
Måndagkväll nu. Jag mår lite bättre faktiskt vilket är superskönt! Jag var dock hemma från jobbet idag men ska tillbaks dit imorgon. Magen har lugnat ner sig nu, så jag kan äta och dricka och vara mig själv igen :) Härligt!
 
Igår åkte Micael in till Backaplan för att köpa lite supergrejer till mig. Han köpte Acai-juice samt Superbär Elixir. Både juicen och elixiret är bra för hälsan och gör att man håller sig frisk och kry. Jag har verkligen proppat i mig av dessa både igår och idag och ska fortsätta ta dem hela livet ut har jag tänkt. Inga fler sjukdagar här inte, tack! Micael kom även hem med praliner till mig från Kahls Kaffe... Mums. Jag tog några stycken idag när magen mådde lite bättre och de var väldigt goda minsann :)
 
Idag fyller min käre far år!!! :) Grattis grattis till världens finaste pappa med andra ord!
 
Snart ska jag krypa till kojs tror jag. Jag har öppningspasset imorgon så jag kommer vara på jobbet tidigt alltså. En personal kort imorgon, så det lär bli en stressig dag. Vi får väl se hur det går...
 
Sov så gott. Vi hörs.

Sjukstuga än

Både december och januari har varit två månader fulla av virus. Virus som aldrig försvinner. Feber. Ont i halsen. Hosta. Och nu är det mest en extremt jobbig och påfrestande hosta som vägrar ge med sig. Igår var jag hos vårdcentralen efter jobbet, kul att spendera nästan tre timmar på vårdcentralen en fredageftermiddag/kväll. För att sedan bege sig mot stan och det enda kvällsöppna apoteket för att hämta ut hostmedicinen. Som jag nu har tagit en hel del av vilket har underlättat hostan något, men medfört att jag istället mår riktigt illa och känner mig extremt dåsig och tung i huvudet och ögonen (!). Så jag spenderar lördagen på soffan. Kul kul. Hur mår ni denna lördag? :)


Jobbaciller

Efter bara några timmar på jobbet idag kände jag att halsen blev otroligt tjock och gjorde ont. Jag dricker en massa té nu och hoppas att det går över snart!
Det var annars kul att vara tillbaks på jobbet idag faktiskt! :) I och för sig väldigt få barn, totalt fyra barn på hela förskolan. Lugnt! Vi kortar ner våra arbetsdagar rätt rejält nu med andra ord. Idag jobbade jag 8-13. Imorgon 7-11 (jag öppnar) och på fredag 11-17. Skönt såhär efter ledighet. :)

Mellan den 28-30 december var Micael och jag på Asia Spa i Varberg!:)
Asia Spa var precis vad vi behövde! Avkoppling, behandlingar, bad, bastus, god mat och dryck, fint hotellrum, mysig småstad och tid för att umgås. Helt perfekt! :)
Första kvällen åt vi trerätters, dagen därpå frukost, lunch och fyrarätters och sista dagen åt vi frukost för att sedan bege oss hemåt.

Samma dag som vi kom dit hade jag bokat en ansiktsbehandling som var väldigt underbar! 40 minuters ren njutning och lyx. Därefter njöt vi av mysiga bastus (saltbastu, ångbastu, avkopplingsbastu och en het bastu), kall mintdusch, varm mangodusch, massagebassäng, spikmattor, ljusterapirum, mörkerterapirum, frukt och té och även underbara varma källor från vilka man hade utsikt över ett vackert Varberg. Asia Spa har ett väldigt stort utbud!

Morgonen dag två inleddes med ett energigivande terapeutiskt kurbad för Micael och mig. Såå underbart härligt! Ett hjärtformat bubbelbadkar med energigivande kaneldoftande badolja som var placerat i ett mysigt, lugnt rum. Där satt vi och bara hade det gott i en halvtimma (en helt underbar halvtimma!) och efter det serverades tillhörande té. Mysigt och avstressande!
Därefter var det mer bastus, varma källor och ljusterapirum innan det var dags för god lunch.
Mätta och belåtna deltog vi därefter på två aktivitetspass. Först Do-In. Kinesisk självläkningsmassage. Vi lärde oss vilka punkter på kroppen man ska trycka på om man har ont någonstans och så vidare. Intressant! Andra passet var ett mer fartfyllt sådant som hette Hara. Ungefär som ett core-pass. Jag kan säga såhär: det kändes att jag inte rört mig på hela december. Tyvärr. Men det var ett bra pass! :)

Vi ville inte direkt lämna spa't på söndagen, men vi var ju tvungna... Och nyårsaftonen väntade ju runt hörnet :)


God fortsättning

2013 alltså. Vad har vi att vänta oss av detta nya år? Jag hoppas på ett positivt år, med mycket glädje, lycka och kärlek. Och mycket hälsa. Jag vill att mina nära och kära ska få vara friska och krya och pigga. Och jag själv också. Jag ska försöka bli mer hälsosam. Träna mer. Äta lite mindre. Jag ska även göra mitt bästa på jobbet, vara engagerad och positiv. Sådärja. Då är några av målen inför 2013 nerskrivna. :)
 
Idag är det alltså första dagen på det nya året. Vi började dagen med att sova rätt länge. Därefter lugn och skön frukost. Mätta och belåtna gick vi sedan ut på en långpromenad. Väldigt härligt och uppfriskande! Nu har klockan hunnit bli halv fem och jag är mätt efter dagens lunch/middag: ägg, kalkon, keso, gurka och avocado.
 
Hade ni en trevlig nyårsafton igår? Min var lugn och mysig och trevlig :) Ett perfekt avslut på 2012 blev det! :)
 
Ha nu en fortsatt trevlig tisdag! Vi hörs!

RSS 2.0