Snaaaart!


Hejhej!

Hur är det med er? Jag hoppas att ni mår bra! Här är det mörkt och torsdagen är snart över och ett minne blott. Om en månad befinner jag mig hemma i Sverige och i mitt underbara Göteborg :) Ska bli helt underbart och samtidigt lite nervöst också såklart. Då har jag inte varit hemma på tio månader och det är ganska länge...

På lördag morgon, mer natt, åker vi till Riga från Tartu! Vi tar en buss från Võru klockan 3.20 och får vänta till 6.15 då bussen till Riga går. Men tiden går snabbt :) Och ja, därefter börjar vår resa :) :) :) Riga, Vilnius och Warsawa!

Ta hand om er, skriver mer vid ett senare tillfälle. Läs också på resedagboken :)
Massa massa kramar!!!!!!!

Valgatripp och förberedelser inför jul :)

Hejhej på er alla!

Grattis grattis pappa på Farsdag! :) Jag hoppas den blir helt underbar! I år får du nöja dig med vykort och kontakt från långt ifrån, men nästa år - då minsann ska jag vara med! Älskar dig pappa!

Hur är det med er? Ligger snön kvar på marken hemma i Sverige eller? Här har den försvunnit, iallafall i städerna, men i skogarna ligger den allt kvar och är vacker!

I fredags tog jag och Patty morgonbussen till Valga, en stad som ligger 2 timmars bussresa från Võru. Bussen gick 6.40, men det var helt okej att sova på bussen! :) I Valga gick vi mest omkring och tittade på allt och inget, tog massa kort, försökte passera gränsen till Valka (Lettland) - men utan pass kommer man inte förbi. Men ändå, så var vi faktiskt i Lettland i cirka två minuter, på lettisk mark åtminstone :) Att vi inte tog med passen alltså, ibland är man bra klantig! Men men, vi ska ju till Lettland igen om bara två veckor liksom :) Vi åt mat på en KOREANSK (!) restaurang! Första gången jag åt på en "internationell" restaurang här i Estland tror jag allt. Det var väldigt gott och trevligt. Ja, därefter tittade vi runt lite mer och jag köpte faktiskt 2 DVD-filmer :) De första DVD-filmerna jag köpt i mitt liv :) Det blev Love acctually och Lost in translation - väldigt bra båda två! Och väldigt billigt, 10 svenska kronor för en :) Vi tog bussen hem på eftermiddagen vid 16.30 - helt perfekt.

Idag är det söndag och jag kom just hem från en liten promenad. Ska snart äta lunch, köttfärssås och pasta :)
Min hjärna planerar för fullt inför julen, utan att jag knappt hänger med. Jag har köpt en Aladdin-hjärt-pralin-ask till mina tre fröknar på dagis - Ene, Piret och Kristel - som jag ska ge innan jag åker hem för julen, runt den 20 december blir det nog. Planerar också julklappar till alla er där hemma, vilket inte är det lättaste när man vet att man måste frakta allt också! Allt blir ju till en dyr övervikt på flygplatsen... Men det är det värt antar jag. :)
Ja, snart är verkligen julen här, snart bara en månad kvar! Hjälp, vad tiden går fort!

Ha en bra söndag, eller en underbar söndag kanske, och vi hörs snart! Massa massa kramar!!!

image4
Detta är den Koreanska restaurangen och en söt gubbe som var väldigt intresserad av oss - två tjejer som pratar engelska i lilla Valga! :)


Mardipäev på dagis :)

Tere tere!

Hur är det med er alla? Hört att snön nu kommit på riktigt till Sverige också :)
Nu är det redan fredag kväll - vart tar veckorna vägen? Imorgon ska jag och Patty åka till Valga - en typisk rysk stad ungefär 2 timmars bussresa från Võru. Ska bli spännande, bussen åker dock vid 6.40.. :( Det blir sömn på bussen alltså :)

Idag hade vi en speciell dag på jobbet - Mardipäev. Ungefär som Mårtensdag. Och min grupp klädde ut oss till Mårten - mörka kläder osv och gick sedan runt till alla andra grupper och sjöng och dansade :)image2
Detta är Markus och Kevin i Mardipäev-dräkter. Är de inte för söta? :)
image3
KIrke-Marie, Anette och Sandra :)

Ja, det var iallafall en skoj dag som ni säkert kan förstå med sådana här söta barn :)

Nu i veckan som kommer är jag ensam här hemma, eftersom Patty och Christa är på deras On-Arrival-training - det ska faktiskt bli skönt att bo själv lite igen! Ibland saknar jag friheten som jag hade innan, innan jag delade rum med någon. Och nu får jag alltså passa på att vara ensam hemma lite mer :)

Jag hoppas ni får en underbar helg, massa kramar!!

Dagarna bara går

Kära alla ni där ute

Det var ett tag sedan jag skapade denna blogg och mycket har jag inte skrivit sedan dess faktiskt. Vet inte alls varför, kan bero på att jag skriver på resedagboken också - under namnet Louice87. Men idag fick jag ett infall att jag kanske trots allt skulle ge den här bloggen en chans :) Resedagboken är inte på samma sätt ju, där skriver jag mest om det hänt något trevligt (vilket det gör varje dag - i små mängder och stora) men här  blir det mer fritt att skriva så ofta jag känner för det - om allt mellan himmel och jord. Och den tanken gillar jag!

image1
Detta är den ljuvliga utsikten från vår balkong här i lilla, men kära Võru. Bliden liknar mer något tropiskt land, men icke icke.

Jag bor alltså här i södra Estland, Võru, sedan lite mer än åtta månader tillbaks. Jag jobbar på ett dagis - Päkapikk - som volontär genom organisationen EVS (Europeisk Volontärtjänst) och jag delar en liten men trivsam lägenhet med två andra volontärer: Patty från Nederländerna och Christa från Tyskland. De jobbar också på Päkapikk, men på andra avdelningar.
Vissa dagar känns det som att jag har bott här hela livet, medan det andra dagar känns som att jag just anlänt. Det är med blandade känslor jag är här, allt inom mig är som en mix av alla känslor man kan ha. Fast oftast och mest är det bara positiva känslor och tankar - vilket ju är underbart.
Under dessa åtta månader har jag hunnit lära mig så otroligt mycket, gjort så otroligt mycket och upplevt så otroligt mycket. Jag vet att jag aldrig kommer ångra beslutet jag tog när jag bestämde att åka hit som volontär - hittills är det det bästa jag gjort i mitt liv.

Snön har kommit hit  - och bestämt sig för att stanna kvar :) Och jag njuter för fullt av denna tidiga vinter!
Den 24.e november startar vår tripp: Jag, Patty och Christa ska ta bussen från Estland till Riga (Lettland), stanna där 24.e till den 26.e. Den 26.e tar vi bussen till Vilnius (Litauen) och stannar där till den 28.e. Den 28.e åker Christa tillbaks till Estland,men jag och Patty tar bussen till Warsawa (Polen) och stannar där till 2.e december. :) Mycket bussåkande, men också en väldig massa att se och upptäcka! Riga har jag redan sett och det är ganska fint där, men har dock hört att Vilnius ska vara vackrare. Jaja, vi får se :)
Vi kommer billigt undan tack vare hospitalityclub som erbjuder gratis boende :) Underbart!

Och nästa vecka är både Patty och Christa på On Arrival-training vilket ju innebär att jag då bor här i lägenheten alldeles själv igen :) Ska bli väldigt skönt faktiskt, det måste jag erkänna.

Okej, jag ska dra mig iväg nu. Ikväll blir det träning - stepup. :)
Ta hand om er, hörs snart igen! NÄGEMIST och TSAO! :)


RSS 2.0