DublinSNAAART!!!!!


Ojojoj

Sikken seg söndag. Att vara hundvakt (när man inte är van vid det) tar verkligen på krafterna. Micael tar igen sin sömn nu och jag försöker plugga men det går verkligen trögt. Max är verkligen jättesöt (som ni ju såg på bilden), men det är ovant att ha en hund här på natten. Haha, vi brukar ju inte ens ha hund här på dagen! Svårt att veta vad han vill, inte vill, hur han mår osv. Men men. Lärorikt var det iallafall!

Igår var det lördag och jag jobbade på hotellet. Det gick bra, cirka 200 gäster så det var rätt lugnt. I fredags jobbade jag på förskolan här och det var roligt. Fick ett väldigt positivt besked som tål att tänkas på :)

Vad händer nu i veckan då? Har ni några roliga planer? :)
I veckan för min del blir det:

 • Plugg idag
 • Plugg imorgon
 • Examination på tisdag
 • Passa lilla söta underbara W på onsdag :)
 • Torsdag jobb
 • Fredag jobb
 • Lördag kanske jobb?
 • Söndag kanske jobb?

Något annat smyger väl in antar jag, men såhär ser veckan ut i stora drag :)
Nu ska jag skriva på opponeringstexten så att den blir klar tills imorgon då vi ska skriva ihop oss lite.
Här i Göteborg regnar det för fullt idag, så känns ändå helt okej att spendera söndagen inomhus.


Hundvakt

Igår kväll kom denna lilla sötnos till oss och vi har spenderat natten ihop. Inte mycket sömn för Micael och mig, men Max har allt fått sova en del:) en kvällspromenad blev det också igår och även en nu i morse:) mysigt! Nu har sötnosen åkt hem med sin matte och vi ska strax äta frukost. Sen blir det plugg hela dagen:(


Längtan

Jag längtar som bara den till vår resa!!! Det ska bli så otroligt härligt och underbart att komma iväg! Jag älskar att resa och ju mer man gör det desto mer vill man göra det! :) Så är det.

Det ska bli väldigt spännande att se Irland! Alltid kul att upptäcka nya saker och nya platser. Nya minnen för livet. Nya rikedomar.

Jag är extremt seg idag. Har läst igenom två B-uppsatser under dagen. Ska fortsätta mer noggrannt ikväll eller imorgon.
Idag har jag även tagit en promenad i höstvädret. Blev jag piggare av det? Lite. Men bara för stunden.

Imorgon ska jag iväg till min VFU-plats en sväng.

Nej, vilket trist inlägg. Nu får jag sluta innan jag skrämmer iväg er. Kram på er!

Härlig tisdag

Tisdagen är snart över och det har varit en bra dag. Vår B-uppsats skickade vi in för några timmar sedan så nu kan vi med gott samvete säga att den är helt klar :) :) :) På tisdag nästa vecka är det dags för opponering och kanske får vi lite kompletteringar då, men det tar vi då. Nu njuter jag av att den är klar iallafall :)
Nu i veckan ska jag:

 • Åka en sväng till min VFU-plats (för att hälsa på, få en signatur och för att diskutera vår text)
 • Läsa fyra texter till opponeringen (med andra ord cirka 60 sidor...)
 • Förbereda försvaret av vår text
 • Träna
 • Ta promenader
 • Göra en utflykt på söndag ihop med syster, mamma och mormor :)
 • Lämna tillbaks böcker till bibban

Ja, kanske inte världens roligaste vecka direkt (förutom utflykten då...:)). Men det blir nog bra tror jag :)

Idag har jag varit i köket hela dagen nästan. Nu är frysen fylld med gott bröd :)
Snart ska vi äta middag: Lax, potatis, kall sås och sallad. Gott!

Ha en mysig kväll mina läsare! :)


Kesobullar

Idag har jag bakat en massor!!! Kesobullar, ett grovt bröd med bl.a. lingonsylt som inte behöver jäsa, morotslimpa, morotsbullar och daimrutor:) gottt att äta och mysigt att vara i köket!!!


Så gott som färdigt

Måndag idag och vår B-uppsats är  så gott som färdig :) Ska läsa igenom och fixa lite smått och sedan skicka in imorgon. ÄNTLIGEN!!!

I söndags firade vi mamma som fyller år idag :) Vi åt god mat på Fars Hatt i Kungälv. Trevligt tycker jag allt. Sällskapet var det bästa! :) Grattis grattis kära mamma på din födelsedag! :) Hoppas den har varit underbar!

Har spenderat kvällen med att se på Ensam mamma söker (såklart) samt letat begagnade kursböcker på nätet till nästa kurs. Hittade två stycken som jag köpte till bra pris :) Hälften av nypriset - bra!

Ha en mysig kväll nu mina kära läsare! :)

Produktivt!!

Idag har vi skrivit på vår B-uppsats nästan hela dagen känns det som. Från 9.00 till 13.30 ungefär. Vi kom en bra bit! :) HÄRLIGT! Den är strukturerad och välskriven. Imorgon ska vi ta tag i diskussionen och slutskedet. Vi har 12 sidor text i dagsläget och det ska vara cirka 15. Känns otroligt bra att vi kommit så långt!
Vi firade vår produktivitet med en fika på Le Paine Francaise (med risk för felstavning... Franska är inte min grej).

Nu sitter jag hemma och ska läsa igenom texten och komma på synpunkter till vår diskussion imorgon.

Imorgon är det överlämning av lägenheten som gäller. Då blir det möte på köparens bank och han får nycklarna till lägenheten och jag får lite pengar :) Efter det blir det plugg i skolan som gäller och därefter händer en spännande sak som jag får berätta om vid ett senare tillfälle!

Hoppas ni mår bra!!!

Människomöte

Idag när jag kom hem från skolan var det fullt av folk inne i vår svale. Jag hade handlat lite på Willys och skulle gå igenom porten och precis innanför ligger en man på golvet och tre äldre personer står runtomkring honom. Jag blev ju chockad såklart och frågade vad som hade hänt. Han hade tydligen legat utanför porten så de hade hjälpt honom in och uppenbarligen stannat där. Så jag frågade hur han mådde och fick inte direkt något svar. Han såg väldigt borta ut. Precis då kom en matlevererare in genom porten och hon och jag bestämde att vi borde ringa till någon. Så hon ringde 112 medan jag pratade med de andra. Mannen ville mest bara hem till sin lägenhet (han bor i vår uppgång) men det kändes inte bra att lämna honom när han knappt kunde stå upp. Så vi alla väntade på att samtalet skulle ta slut. Då kommer ännu en granne och denne är ganska arg och påstår att "den krasslige mannen" har misskött sig som boende här. Arge grannen undrade varför de inte hade lämnat honom där ute och bara struntat i honom. Då blev det tjafs med alla inblandade och flera ansåg att man ju ska behandla alla på ett vettigt sätt så inte kunde han ligga där ute och frysa. Till slut kom han hem till sig iallafall och ambulansen lovade att komma. Och nu först har de varit här. Händelsen utspelade sig vid 15.30. De kom alltså två timmar efter samtalet. Kasst tycker jag. Det hade kunnat vara allvarligt. Läskigt tycker jag det här.. Hela händelsen. Men samtidigt intressant. Intressant att se hur man reagerar och uppträder i en sådan här situation, som ju (tack och lov) inte händer alltför ofta. Jag brukar nog uppträda rätt lugnt, och samtalar med personerna som är inblandade. Men jag är inte den som verkligen styr upp allt. Nu var det ju jag och hon som ringde som kom fram till att det var bäst att ringa, men jag ringde inte samtalet. Det var hon. Jag tror jag mest fanns där. Varken mer eller mindre. Försökte hjälpa mannen upp med hjälp av de andra, men annars fanns jag mest där. Intressant att se vilken roll man intar. Hur man fungerar i "nödsituationer". Hur brukar ni reagera och uppföra er?

Intressant är även att se hur människor av alla de slag bara möts och på en sekund bildar de ett sammanhang. Ett sammanhang där alla är inblandade (vare sig man vill det eller ej) och försöker komma på en lösning. Oftast hjälps man åt så gott det går. Jag kände att idag hjälpte nog alla till utefter sin egen förmåga, förutom den där arge grannen som bara var arg. Han sa att han tänkte mycket på oss som bodde här. Den "krasslige mannen" kanske skulle råka tända eld på sin lägenhet och hela byggnaden påstod han. Så visst tänkte han på andra än sig själv. Men på ett annat sätt, som utåt sett kanske uppfattas som egoistiskt. Men ser man det längre så var det en god tanke också. Svårt det där. Hur man reagerar. Jag önskar iallafall att jag hade varit mer "handlingskraftig" vid sådana här situationer. Inte bara "finnas där" utan faktiskt "styra upp lite" också. Men men. Bara man inte vänder ryggen till så. Försöka så gott man kan är det bästa man kan göra.


Utforska världen

Sådär ja. Kvällen har kommit och jag kan äntligen stryka några saker från listan:

 • Skriva på B-uppsatsen
 • Ringa två viktiga samtal
 • Gå ner till min lägenhet och kolla läget och damma några hyllor
 • Handla lite grejer på Willys
 • Tömma det sista ur mitt källarförråd ihop med Micael i eftermiddag
 • Kolla igenom B-uppsatsen lite mer ikväll
 • Laga någon lunch
 • Laga någon middag
 • Boka vår resa :)


  Källarförrådet är numera tomt sånär som på originaldörrarna (dessa ska alltid följa med lägenheten, så de får ligga kvar). Det blev bara två vändor vilket var skönt. Men dock två tunga vändor - mina armar skakade efteråt och gör fortfarande. Det är även dammat inne i lägenheten på vissa hyllor och skåp i köket där jag ansåg att det behövdes. När det kommer till städning är jag en perfektionist. Minsta lilla dammkorn gör mig sååå irriterad så allt måste såklart bort. Men nu känns det otroligt skönt. På torsdag kan jag överlämna den med gott samvete - underbart!
  Lunch blev idag falukorv, zucchini, paprika och omelett-röra. Detta blir även lunchlåda imorgon också :)
  Middag blev egenfångad Makrill med keso, ruccolasallad och pesto. Gott. Jag har aldrig tyckt om makrill innan, men det smakade faktiskt helt okej. Är kanske inte lika kräsen längre...?

  Och det viktigaste av allt för dagen (faktiskt!): VI HAR BOKAT VÅR RESA!!!! Vi ska åka till Irland, närmare bestämt Dublin! Sååå himla spännande! Ingen av oss har varit där tidigare så det ska bli underbart mysigt att utforska staden tillsammans! :) Vi har även tänkt ta en dagsutflykt till Galway - ser otroligt vackert ut! Vacker natur :) Man ska ha något att se fram emot och detta om något är väl verkligen en morot?? En morot som får en att kämpa i skolan så bra det går. Försöka prestera så bra som möjligt. Man måste belöna sig med något tycker jag och en resa är ju den bästa belöningen! :) WIIIHOOOO!

  Som ni ser på listan så har jag några punkter kvar... Texten ska skrivas klart. Jag har gjort några andra delar på texten under dagen men nu måste jag få klart den "riktiga" delen. Nu sätter jag igång! Hejhej så länge!

Sådär ja

Klockan är snart 12.00 och jag har:

 • ringt mina viktiga samtal
 • dammat ur min lilla fina lägenhet
 • skrivit en del av texten
 • drömt mig bort till vår resa... :)

Snacka om produktivt! :) Snart blir det lunch och prio efter det blir att skriva klart texten (det tar emot eftersom jag tycker det är lite svårt och jobbigt....).

När jag var i min tomma lägenhet alldeles nyss insåg jag att jag inte gjorde något alls där. Alltså. Vi målade en vägg plommonlila och garderobsdörrarna lila-rosa. Det var allt. Nu idag insåg jag att om jag hade bott där idag, eller låt säga flyttat in där idag, hade jag nog förändrat mycket mer. T.ex. bytt badrumsdörr eftersom den är riktigt gammal. Iallafall dörrens handtag. Målat om i hallen i en färg som jag själv hade valt (nu var färgen där ganska fin, men ändå). I köket fanns inte sådär jättemycket att göra då det var nyrenoverat.. Jag hade även bytt ytterdörr till en ny, säkrare. Jag hade ganska mycket pengar i den inre fonden som jag ju faktiskt aldrig använde i tron om att det inte fanns något att förändra/förbättra. Det fanns det ju, nu vid närmare eftertanke. Men men. Nu är det upp till den nye ägaren att använda upp pengarna. Hoppas han gör det på ett bra sätt!

Nu är klockan över 12 och jag ska strax göra lunch. Hoppas ni mår bra!


Godmorgon denna tisdag

Vi har en regnig tisdag här i Göteborg idag. Mörk och regnig. Höstlig.
Jag har några saker inplanerade idag:

 • Skriva på B-uppsatsen
 • Ringa två viktiga samtal
 • Gå ner till min lägenhet och kolla läget och damma några hyllor
 • Handla lite grejer på Willys
 • Tömma det sista ur mitt källarförråd ihop med Micael i eftermiddag
 • Kolla igenom B-uppsatsen lite mer ikväll
 • Laga någon lunch
 • Laga någon middag
 • Boka vår resa :)

Jag måste erkänna att det sista på listan är det som är det roligaste. Såklart. Det andra är ju mindre roliga saker.
Jo, resan alltså. Vi har tänkt åka iväg några dagar inom en framtid och nu har vi hittat ett bra hotell som verkar trevligt. Vi har även hittat bra flygresor så vi slår nog till ikväll med att boka! Spännande! :) :) Jag älskar det här förstadiet innan en resa. Allt med planering och hotelletning och sevärdhetsletning (trots att varken Micael eller jag är några sevärdhetsfantaster) och stadskollande osv osv. Det är roligt och mysigt tycker jag. Förstadiet är ju också en del av själva resan. Då menar jag inte planering in i minsta detalj. Men att kolla upp vilket område hotellet ligger i, vad som finns runtomkring, ungefär hur stor staden är så man vet på ett ungefär hur mycket man hinner med och så. Jag tycker det är skitkul! :) Vi har även tänkt ta en dagstur en bit utanför staden, så då är det ju käckt att ha relativt nära till tågstation och så :) Och det verkar det vara :)
Jag berättar mer om det här när allt väl är klart. Men ni kanske vill gissa på vilket resmål det gäller?? :) Skriv gärna en kommentar med er gissning, så får vi se om ni kan lista ut det. (Inte för att jag givit några ledtrådar eller så, men ja... det kan ju bli en vild gissning :)).

Nu måste jag börja skriva på texten. Ta tag i ansvaret. Puss och kram till er.

 


Vinst

Det var längesen jag bloggade nu. Det har varit fullt upp det senaste så det har inte funnits någon tid.

Vi har varit på Operan och sett West Side Story.
Vi har rensat ur mitt källarförråd inför försäljningen. Vi ska dit en sväng imorgon också och ta resten.
Vi har storstädat lägenheten.
Vi har varit på hästtävling. Micaels lillasyster tävlade så vi var och hejade på!
Jag fick godkänt på hemtentan och förra delkursen! Skönt skönt!
Jag har jobbat en del.
Vi planerar en kommande resa:)
Nu på torsdag sker ägarbytet av lägenheten. Då får köparen alla nycklar och lägenheten är inte längre min... Det känns i hjärtat, det gör det. Tydligen går jag plus med en liten summa också!:) jättebra ju!!

Ja, en hel del har hänt sedan sist. Och tiden går ju så fort! Redan mitten på oktober nu! Galet!
Alldeles strax kommer tjejerna jag skriver b-uppsatsen ihop med hit och vi ska skriva ihop oss lite. Och jag har fixat fika - banankaka samt cupcakes:)

Ha en fin måndag allihop nu!


Böcker av Leila!

Aftonbladets hemsida fanns det ett erbjudande där man kunde köpa två böcker av Leila Lindholm till ett väldigt billigt pris. Jag var tvungen att slå till såklart! Böckerna jag köpte var: One more slice och Hello Cupcake! Så himla enormt fina böcker! Och så smarriga recept! Jag är helt frälst! :)

Jag tycker ni ska kika in på hemsidan och se om erbjudandet finns kvar... :) Om det gör det, slå till! :)


Hoppfull höst

Saker och ting börjar ordna sig. Det börjar redas upp. Det känns härligt. Som att man går hösten till mötes helt ny nästan.

Igår pluggade jag lite på förmiddagen. Därefter träffade jag mina kära kompisar och vi fikade och hade det mysigt! Alltid lika kul att träffa er!

Sen mötte jag syster min och vi mötte upp pappa och sen mötte vi upp mamma. Tillsammans åt vi på restaurang och hade det mysigt som bara den. Var ju hur längesen som helst som vi umgicks bara vi fyra. Tack för en supermysig torsdagskväll!! :)

Imorgon ska jag jobba och därefter är det dags för ett besök på den tjusiga Operan :) Vi ska se West Side Story som jag tror är grymt bra! :)

Vad ska ni göra i helgen? :)

Ekologiska produkter för hela kroppen!

   

MADARA Cosmetics är en skönhetsbutik som säljer naturliga och ekologiska produkter för hela kroppen. Företaget grundades 2006 och finns nu i 28 länder. Kika in på deras hemsida tycker jag :)

Buzzador

Just nu är jag med och testar en musiktjänst på internet. Via Buzzador har jag fått möjligheten att prova på Digster som är en msuiksajt. Sajten skapar listor utefter mina favoriter och det är ett smart och bra sätt att få tips på ny musik. Prova det ni också! På www.digster.se kan ni registrera er. Vid registreringen anger ni anmälningskoden Buzzador så får ni också prova på denna tjänst helt gratis!  

Nu gräddas första limpan:)

Sådär! Nu är det inne i ugnen!


Brödbak

Just nu bakar jag två limpor Schweiziskt bondbröd. De ligger för tillfället och jäser :) Sedan ska de in i ugnen och gräddas! Jag återkommer med resultatet:)


RSS 2.0