Hopp

Jag känner en hoppfullhet inför våren och sommaren i skrivande stund. Det kommer bli en superbra vår och en superbra sommar. Det tror jag :) Resa bokad, jobb spikat, ingen skola och att få umgås med nära och kära - kan det bli bättre??? Tveksamt!

Jag har haft en läsdag idag och eftersom jag har noll disciplin blev det ytterst lite skolrelaterade saker som blev gjorda... Faktiskt ingenting... MEN - jag har gjort annat vettigt:

  • Sovit länge vilket jag inte hade tänkt från början
  • Gjort storkok (Köttfärssås. Den blev god)
  • Lagat mat åt Micael och mig (Samma som jag åt igår. Fläskkarée i sås och riven vitkål. Gott.)
  • Plockat lite här hemma
  • Mailat några viktiga mail
  • Tränat på Friskis nu ikväll

Träningen gick väldigt bra! :) Det var kul att träna på Friskis igen, det var väldigt längesedan jag var där... Svetten bara rann på mig! :) Härligt! Då tar man verkligen i och det gillar jag!
Jag tänkte gå hem efter träningen men då jag upptäckte att det regnade och var väldigt mörkt ute slutade det i att jag bara gick två hållplatser och sedan tog bussen. På bussen var det en jobbig kille som satte sig jämte mig och började tjata och han kändes lite otäck vilket inte var så roligt. På grund av honom gick jag inte av där jag hade tänkt gå av (han gick av där jag hade tänkt gå av) utan åkte några hållplatser extra. Störande!

Men nu är jag hemma igen och det är skönt. Ska ta mig något att äta snart, funderar på vad bara...
Om jag orkar imorgon bitti funderar jag på att ta en promenad innan skolan... Jag tänker alltid denna tanke, att jag ska upp tidigt och vara hurtig och ta en rask promenad eller springa lite lätt... Men blir det så? Nej. Aldrig. Sängen är för god helt enkelt. Varför är det så? Jobbigt...

Här är krassen, dag 4 :





Framsteg, eller hur? Här växer det så att det knakar minsann! :) Kul att följa krassens utveckling! :)

Nej, nu kurrar magen min. Hoppas ni har en bra kväll alla mina läsare. Godnatt!


Bra filmkväll

I skolan idag var vi väldigt produktiva och fick klart uppgiften till Tema 1 på bara tre timmar. På fredag ska vi spela upp en gestaltning samt även ha ett litteraturseminarium kring den text vi läst och bearbetat.
Min lunchlåda idag var väldigt god (som jag ju redan visste...:)) och chokladpralinerna var uppskattade av alla i gruppen - bra bra :) Gott gott :)

Föreläsningen på eftermiddagen var något seg och rörig, men helt okej. Jag gick dock lite tidigare för att hinna till träningen. Föreläsningen skulle sluta 16.30 och jag gick väl runt 16.05. Missade inte så mycket alltså.

Träningen ikväll gick bra! Superbra tränare som har vunnit flera titlar inom kickboxning - kul :)

Nu har vi sett på filmen Slumdog Milionaire som jag fick hem på posten igår från Lovefilm. Åhh, så himla bra den filmen är! Så himla ledsam, men ändå fin.

Nu ska vi se Kniven mot strupen. Ta hand om er, kram!


Lovefilm

Hej igen :)

Många uppdateringar idag känner jag... Men detta blir det sista för ikväll iallafall... :)

Idag kom det två nya filmer från Lovefilm på posten: Slumdog Millionaire och Snabba cash. Jag har sett båda två, men för mig gör det ingenting att se om en film som jag tycker är bra. Och det var väldigt längesedan jag såg dessa filmer.
Imorgon efter träningen blir det nog Snabba cash och sedan kanske vi ser den andra på torsdag. Film är bra tycker jag! Iallafall när man har energi och ork att engagera sig i den.

Jag fick nyss veta att lilla söta underbara W har feber :( :( :( Det gör ont i mostershjärtat när hon inte mår bra, det ska ni veta... Jag hoppas att hon blir bättre jättesnart och att hon blir pigg och frisk igen! Helst redan nu såklart!

Nu har jag skummat igenom texten vi ska ha läst tills imorgon. Jag skrev ner några anteckningar också - ambitiöst va? :) Jag borde egentligen läsa två böcker också, men vet inte om jag orkar göra det ikväll... Jag fattar inte att jag redan ligger efter med läsningen... Vi har bara gått kursen i tre dagar och redan har jag massa läsning att ta igen. Men men. Det brukar alltid lösa sig. Det gör det även den här gången :)

NU säger jag godnatt! Ta hand om er och sov så gott!




Kvällen är här

Jag borde egentligen läsa ganska mycket kurslitteratur tills imorgon just i skrivande stund. MEN - jag kände för att skriva lite på min kära blogg innan jag tar itu med den tråkiga litteraturen...

Idag är det onsdag och jag hade en lugn och skön förmiddag innan skolan började. Ni vet redan vad jag hade för mig då, så det tänker jag inte upprepa :)
Föreläsningen i skolan var rätt så seg, jag nickade till några gånger på slutet... När klockan blev 16.00 var föreläsningen över och jag gick direkt till Göteborgs mysigaste tebutik: Indiska Thé och Kaffe magasinet. Där köpte jag lite te :) Eller, jag fick faktiskt två hekto gratis eftersom jag hade ett sådant där stämpelkort som var helt ifyllt. Därför köpte jag inte te idag, jag fick två hekto te idag :) Alltid kul!
Därefter mötte jag upp Micael och tillsammans gick vi till saluhallen där vi köpte vindruvor (till mig) och korv (till honom). Sedan åkte vi hem.

Vi åt rätt enkel och väldigt billig mat idag: stekt falukorv med riven och stekt vitkål till. Låter kanske inte så smarrigt, men jag kan lova er att det faktiskt var det! Riven och stekt vitkål har blivit lite av min favorit, det är sååå himla gott!

Nu ikväll har jag gjort allt förutom att plugga. Jag har:

  • kokat ägg till frukosten imorgon
  • tagit ut blåbär från frysen som jag ska ha i min naturella yoghurt till frukosten imorgon
  • gjort lunchlåda till morgondagen: fläskkarée (tror jag iallafall att det är) skuren i bitar och sedan lagda i en god brunsås och till det: RIVEN OCH STEKT VITKÅL :) Mums tycker jag att det ska bli :)
  • gjort chokladpraliner (en repris från helgen) som jag tänkte ta med till min basgrupp imorgon som vi ska mumsa på när vi sitter i skolan och pluggar hela dagen :)
  • sprayduschat krassen :)

Nu är det dags för kurslitteraturläsning! :( Ha en trevlig kväll mina läsare, vi hörs!




Vår inne-trädgård :)


Här har vi sått bland annat dill, rosmarin, plocksallat och Förgätmigej (min favoritblomma) :)




Här ska det växa krasse :) Undertill är det vatten och dessa små prickar är krassefrön. Dessa ska hållas fuktiga, vilket är ganska svårt då de torkar jättefort... Men vi hoppas att det växer krasse om några dagar :)


Såhär ser det ut. Vatten undertill, frön uppe. Det stod att det skulle börja växa om 5-7 dagar, så det hoppas vi på :) Jag lovar att hålla er uppdaterade om våra små planteringar och hur det går :)
Jag är mest spänd på krassen, då jag tycker att sådana här praktiska små odlingslösningar är väldigt bra! Hoppas solen tittar fram bara, annars växer det ju knappt... :(

Nu ska jag blåsa håret, fixa iordning mig och äta något litet innan jag sticker iväg till skolan på föreläsning.
Ha det gott mina läsare :)

En helt underbar dag!



Igår var en helt underbar dag! Både Micael och jag var lediga från jobb/skola så vi sov riktigt länge på morgonen vilket var jätteskönt!
Därefter bokade vi vår resa!!!!!! I juni åker vi iväg till värmen i Thailand!!!! Vi vet att de flesta åker dit under vinterhalvåret, men att åka dit även under sommaren börjar bli mer och mer populärt och vi tror att vi kommer få helt underbart! Det kommer bli väldigt varmt, det vet vi. Det gäller att dricka MYCKET vatten. Men ja, snart åker vi! För faktiskt, juni är alldeles strax här. Mycket som ska fixas innan med vaccination, packning osv. Men spännande - det ska det bli :) Och underbart att ha något att längta till, se fram emot.

Efter resebokningen gjorde vi lunch - tacofärs med sallad. GOTT!!!! Varken Micael eller jag kände för att åka till träningen på kvällen, vi hade verkligen ingen lust för fem öre. Så vi tänkte först ta en långlånglång promenad i solen, men när vi tog på oss ytterkläderna kom vi på att vi ville åka till Plantagen. Så det gjorde vi istället :) Vi åkte dit och tittade på blommorna, köpte med oss fröer hem som vi nu har sått :) Vi stannade även till i en Kina-affär där Micael köpte massa nudlar och jag köpte te :)

Vi ville fortsätta vår lilla utflykt så därför åkte vi till Lilleby/Sillvik och vandrade runt lite bland klipporna och havet.

I Lilleby var det svanmöte på gång :)

Ja, en helt underbar dag var det. Hoppas ni också hade det bra igår :)

Solig lördag

Idag är det sol här i Göteborg! Väldigt härligt väder idag tycker jag allt!
Jag kom nyss hem från att ha varit hos mormor en stund nu på förmiddagen. Där var även min underbara syster samt lilla söta underbara W. Vi pratade och umgicks och hade det trevligt! :)

Ikväll ska vi återigen träffa min syster då vi ska hem till dem och äta gott och spela spel och ha en kul kväll! Vi blir sju personer, så det lär bli en lyckad kväll. Och ingen vet ännu vart den kommer sluta, vi får helt enkelt se vad kvällen bjuder på :) Vi har iallafall gjort en paj (purjolök, skinka och broccoli) samt chokladpraliner som vi tar med. Får se om vi tar bilen eller ej... inte säkra på hur vi ska göra än.

Ni kanske undrar hur det går med Buzzadorkampanjen med Lovefilm? Jag skrev om det här och igår skickade jag faktiskt tillbaka de två första filmerna. Vi får se när jag får mina två sista filmer samt vilka filmer det blir. Jag antar att filmerna kommer nästa vecka någongång och då lovar jag att berätta mer :) Men eller hur en bra tjänst? :) Dock verkar det svårt att få hem de filmer man helst av allt vill ha, eftersom de oftast är upptagna...

Nu ska jag faktiskt äta något litet - börjar bli hungrig. Kanske hinner med en promenad också innan vi ska iväg... Ja, det får det bli! :)

Ha nu en härlig lördag alla mina läsare! Vi hörs!

Ändrade planer

Det blev ingen afrodans idag... Ingen träning alls faktiskt. Jag hade så trevligt på stan så det kändes som att ett träningspass skulle förstöra....
Jag mötte upp en kär vän på stan och vi lunchade på condeco efter ett långt sökande efter det perfekta lunchstället. Vi åt kyckling och pasta i basilikasås. Helt okej gott :) Därefter njöt vi av varsin chai latte på Espresso House :) Den satt fiiint :)
Däremellan hann jag faktiskt köpa ett par skor!!! Jag brukar aldrig köpa skor, med tanke på mina tår som har bråkat med mig sedan jag vet inte hur länge. Men nu när de inte gör ont längre tänkte jag unna mig ett par fina tygskor! :) Och tygskor blev det minsann :) Ett par svarta som är hur sköna som helst! :) :) Jag är suuupernöjd! Funderar på att inviga dem redan imorgon till skolan och den nya kursen :)

Vi vandrade runt på stan och i affärer och hade väldigt väldigt trevligt! :) Skönt väder idag med solsken :)

Nu sitter jag här i soffan med datorn i knät. Tänkte se den andra filmen från lovefilm ikväll, men vår DVD-spelare hade ingen lust att samarbeta med mig så det blev ingen.... :( Tror den är trasig... DVD-spelaren alltså. Tråkigt!

Snart är torsdagen till ända och det är väl läggdags snart. Hoppas ni har en trevlig kväll alla läsare! :) Vi hörs

Afrodans!!!

Ikväll ska jag nog på mitt allra första Afrodans-pass :) Ska bli spännande!!! Hoppas jag lyckas slappna av i alla mina leder och delar... haha :) Jag får berätta hur det var efteråt! Vi hörs!

Imorgon börjar allvaret igen

Ja. Imorgon börjar nästa kurs som heter hmm... äsch, jag minns inte.. Men någonting med dokumentation iallafall. Får se hur den kursen blir. Hoppas att den blir mer strukturerad än vad den här som vi läste nyss var. Under all kritik alltså!!!

Idag är jag alltså ledig - igen. Jag har precis ätit frukost - äpple- och apelsinklyftor med kesella samt en kopp te. Gott, friskt och fräscht :) Idag står på schemat:

  • Kika lite på kommande kurslitteratur. Jag har alla böcker hemma, så tänkte kolla igenom lite snabbt bara.
  • Ringa några viktiga samtal.
  • Göra mig iordning för att åka in till stan och möta en kompis :)
  • Äta lunch.
  • Dricka Chai Latte :)
  • Kolla i affärer kanske... :)
  • Träna?
  • Se andra filmen från lovefilm.
  • Sova.

Bra dag va? Jag tycker den verkar vädligt lovande :) Och så är det strålande sol på det :) (Om än lite blåsigt ute...). Vad mer kan man begära av en torsdag??

Ja, precis. Lovefilm var det ja! Igår såg jag på Revolutionary Road som var en väldigt bra film. Den var eftertänksam och intressant och alltså väldigt fängslande. Någon som sett den? Vad tyckte ni om den? Jag fick hem den och en till film: Små skandaler igår från Posten. Väldigt smidig tjänst ju! Imorgon skickar jag nog tillbaka dessa två filmer, för att i nästa vecka få hem två nya. Helt portofritt och väldigt smidigt! :) Prova det ni också om ni får chansen :)

Nu ska kika lite på kurslitteraturen... :P Lagom skojigt.
Ta hand om er! Vi hörs!


Ledig idag igen

Att vara student kan innebära mycket ledig tid. Ibland iallafall. För tillfället är jag helt ledig från skolan. Kursen avslutades i måndags och den nya börjar på fredag. Det betyder tre dagars ledigt. Som vanligt har jag alltid massa planer på hur jag ska spendera ledigheten, men i slutändan blir det aldrig så ändå... Varför är det så???

Idag ser iallafall schemat ut såhär:

  • Vi ska gå ut och handla mat (Ja, Micael är också ledig idag faktiskt. Han var tvungen att ta ut vissa lediga dagar innan mars månad når sitt slut).
  • Laga lunch (Tacoköttfärs med sallad. Recept ut GI-kokboken).
  • Äta lunch.
  • Träningsdags! (Jag har fortfarande träningsvärk efter träningen samt promenaden i måndags...Får se hur det går ikväll med andra ord).
  • Äta omelett (Jag har alltid haft svårt för omelett, men gör man den god med ytterligare någon/några ingredienser utöver äggen kan det faktiskt bli supergott).
  • Se en film eller plocka lite bland viktiga papper och dylikt här hemma...
  • Sova.







Jag längtar efter sommaren, därför bjuder jag er på två bilder från Kroatienresan i fjol. Det är bra att ha bilder man kan titta på när man längtar bort. Man har ju minnesbilder i huvudet också, men ibland är det bra att ha "riktiga" bilder också. Tycker jag iallafall :)

Jag måste bara få berätta om hur glad jag är att jag opererade bort mitt nageltrång hos Citykirurgen förra året. För tillfället har jag inte ont i mina tår alls. Det är ovanligt... Jag vet inte hur många år som jag har plågats av nageltrång och helt ärligt kan jag säga att det är en smärta jag inte önskar någon. Möjligtvis min värsta fiende kanske. Eller alla onda personer. Men inte till någon godhjärtad.
Det är så skönt att faktiskt inte behöva tänka så mycket på sina tår. Inte behöva ta hänsyn till sina tår när man köper skor osv. Det är skönt att kunna måla sina tånaglar och faktiskt kunna visa upp dem utan att skämmas. Dock måste jag säga att mina naglar har blivit sneda... varje stortånagel pekar åt varsitt håll :P Haha, ser lite tokigt ut faktiskt. Men det gör inte ont längre och det är det som är huvudsaken!!! Det tar nog lite tid innan naglarna blir som de en gång var (har ju trots allt hållt på med ingrepp i flera år nu...). Men än så länge är jag bara glad att jag gick till Citykirurgen och gjorde detta - en gång för alla!!!
Ville bara meddela detta, så att alla vet vart de ska vända sig om de lider av nageltrång! :)

Nu ska vi ut och handla. Ha en fin dag, vi hörs!!


Godkväll

Tisdag idag och nu ikväll tvättar vi. MASSA tvätt hade vi så det var skönt att få bort smutshögen! Men nog pratat om tvätt :)

Jag är med i en Buzzadorkampanj som jag ska berätta lite om tänkte jag :) Klicka här för att komma till Buzzador's hemsida.
Kampanjen jag är med i är från Lovefilm och hittills är jag väldigt nöjd. Jag registrerade mig på hemsidan och därefter skapade jag en filmlista som det heter. I filmlistan lägger man de filmer som man skulle vilja se. Därefter skickar Lovefilm hem två filmer till en varje gång, som man sedan får titta på, och sedan skicka tillbaka helt portofritt. Jag som Buzzador får prova ett erbjudande som gäller för fyra filmer. Jag fick, för någon timma sedan, ett mail där det stod att de idag hade skickat två filmer från min filmlista hem till mig. Antar att filmerna är här imorgon eller på torsdag redan så det ska bli kul :) Väldigt enkel tjänst och supertrevlig ju! Iallafall hittills, jag vet ju inte hur det funkar längre än såhär. Men jag lovar att hålla er uppdaterade :)

Som Buzzador får man prova på olika slags roliga och trevliga erbjudanden :) Kika in där tycker jag allt :)

På tal om film så ska jag nog se en film nu. Vår DVD-spelare strular så jag får se via datorn, som vi kopplat till teven. Vi och vi. Micael har gjort det :) Jag njuter mest av filmtittandet :)

Ha en härlig kväll nu alla läsare :) Vi hörs


Härligt!!!

Jag unnade mig ett tufft träningspass samt en låång promenad hem efteråt nu ikväll. Firade att jag är godkänd kan man kanske säga :)

Härligt pass idag tycker jag! Helt slut efteråt! Sen hade jag sällskap en bit med en tjej i gruppen och då fick jag upp promenadlusten och beslutade mig för att vandra hela vägen hem :) Svettigt, raskt, lite löpning då och då, härligt, underbart och välbehövligt! Nu är jag hemma i värmen igen. Har duschat och gjort mig någorlunda fräsch och ska snart koka en kopp te och kanske göra en omelett. Eller så tar jag en macka. Jag får se... Jag ska iallafall njuta av kvällen. Kanske med en film? :)

Ta hand om er. Vi hörs snart igen!

GODKÄND!

Min hemtenta blev godkänd :) Och jag också alltså :) Opponeringen idag gick bra, men skööönt att ha den överstökad :)

Nu är det dags för träning!! Ha det så bra i solen!


Träning!

Måndag innebär kickboxning! Det är riktigt härligt att börja veckan med ett hårt och svettigt kickboxningspass!
Nu har vi snart gått där i två månader och hittills har vi haft en hel del olika tränare. Både bra och mindre bra om jag ska vara ärlig. I början hade vi bara en, men då han skulle iväg på långresa förändrades det och vi fick helt plötsligt en ny tränare nästan varje gång. Tydligen så är det fyra stycken som ska ha hand om rollen som vår tränare. Och det är ju bra att lära sig på olika sätt, få olika perspektiv. Bra med olika tränare. Samtidigt så har det hittills varit lite för ostrukturerat tycker jag. Men men. Vi får se hur det blir framöver. Kanske blir det mer organiserat. Vi får hoppas på det :)

Ha en skön måndag alla läsare! :)

Lugnt och stillsamt

Söndag idag och jag tycker faktiskt att helgen varit riktigt lång för en gångs skull! Några fler som tycker det tro? :) När skrev jag sist? Hmm... var några dagar sedan iallafall om jag inte minns fel.
Vad har jag gjort sedan senaste uppdateringen då? Jo, nu ska ni få höra :)

I torsdags jobbade jag som vikarie på den förskolan där jag har min VFU. Innan det var jag på Backaplan med min kära syster. Vi lunchade och hade det trevligt :) Jag fick även träffa lilla söta underbara W när vi hämtade henne från förskolan :) Trevligt trevligt :) Hon har blivit så himla stor..tiden går verkligen superfort! Kan inte förstå att hon numera går på dagis! Men ja.. hon är lika söt som vanligt :) Underbar på alla sätt och vis! Mosters lilla guldklimp.

I fredags började jag läsa alla texter som folk i min examinationsgrupp har skrivit. Det gick trögt! På eftermiddagen/kvällen tog jag faktiskt bilen och körde runt lite! :) Jag körde till hotellet, övade lite på att parkera, körde till syster med familj och hälsade på dem och lite så. Välbehövligt kan jag säga men det gick ju sååå himla bra! Var som att en spärr släppte hos mig. Jag som på sistone intalat mig att jag inte kan köra och inte vågar köra, körde ju skitbra helt plötsligt :) Verkligen superbra! Jag vet, nu skryter jag... men äsch. Jag är riktigt stolt över mig själv ska ni veta! Till och med parkeringen fixade jag utan problem :) Detta gjorde att jag med säkerhet tog bilen till jobbet morgonen efter :) Och GUD, vad härligt det var att köra bil till jobbet när nästan inga andra bilar är ute och kör :) Underbar känsla! Och det gick sååå himla snabbt att ta sig dit. Istället för 40 minuter tog det 15 minuter! Ett minus dock är att jag fick skrapa bilen då det var kallt under natten... Men äsch, det var ett svagt minus :)

Som sagt. Igår jobbade jag och det var roligt och gick bra! Lagom många gäster sådär. Det var ju underbart väder igår så Micael och jag tog en långpromenad på eftermiddagen vilket var jättehärligt! Därefter slappade vi bara hemma. Såg på teve och hade det mysigt. Härligt!

Idag har jag varit duktig och läst alla texter samt skrivit min opponeringstext! :) Känns skönt att ha det gjort, då examinationen faktiskt är imorgon... Hoppas den går bra och att min text inte blir lika sågad som sist!

Vi har nu bestämt var vi ska åka i sommar :) Inte bokat något än, men vi ska göra det i veckan har vi tänkt. Det är ett väldigt varmt land. Väldigt vackert land. Med mycket folk. Och fina stränder. Och storstaden finns där. I år vill vi inte bara ha stränder och vatten och bad. Vi vill ha storstadspulsen också. Och det känns som att vi har bestämt oss för det perfekta stället! Ni får luska lite, för mer säger jag inte än så länge! :)

Så, vad händer ikväll då? För vår del blir det Solsidan och Timeout. Te och apelsinklyftor till det. Myssöndag. Imorgon är det måndag och en ny vecka tar fart. Vi får se vad den bjuder på :)

Förresten funderar jag på att ta bort ett födelsemärke jag har på hakan. Känns som att det har växt och det irriterar mig. Läste någonstans att när man är mellan 25-30 år så poppar det upp flest födelsemärken på en. Jag är inte 25 år än ju... Men faktiskt så har jag fått flera stycken nya på sistone. Gillar det inte alls!
Frågan är vilken klinik som är bäst när det gäller att ta bort födelsemärken? Jag vill ju inte gärna ha stora fula ärr efteråt... Då har jag kanske hellre kvar födelsemärket som det är. Men men. Jag får se. Hade varit skönt att bli av med det.

Nu är det dags för avsked. Vi hörs snart igen!

Välkommen fredag :)

Idag är det fredag och jag sitter framför datorn (känns som att jag inte gör annat nuförtiden) och skriver en opponeringstext. På måndag är det dags för opponering och examination och tills dess ska jag ha läst 5 texter samt ha respons till dem alla. Tröttsamt att det aldrig tar slut. När man väl skickat in hemtentan vill man att den ska vara över. Men då är det egentligen bara början.....

Imorgon ska jag jobba. Och jag planerar att ta bilen! Första gången jag gör det själv till jobbet faktiskt. Jag är redan nervös över parkeringen, men det ska nog gå vägen tror jag... Hoppas jag...

Nu önskar jag er en härlig fredag i snön (varför kom det mer snö??) och så får ni ha en underbar helg!

Nu andas jag igen

Äntligen! För någon timme sedan skickade jag in min hemtenta!!! Känns ju rätt så skönt måste jag erkänna! Men alltid lite läskigt, då man faktiskt inte alls har en aning om hur bra (eller mindre bra) den är. Hemtenta är ju något man lever med, dygnet runt känns det som, ett par dagar och det är alltid otäckt att släppa den ifrån sig. Att lämna den i otrygga händer. Inte för att mina alltid är så trygga, men ja, ni fattar :) Nu får det bära eller brista. På måndag är det examination och tills dess ska vi ha läst...ja, hur många är det...jag tror 6 eller 7 texter. Läst dem noggrannt. Och extremt noggrannt på en av dem. Och skrivit en opponeringstext. Och göra sig mentalt förberedd på att kanske få sin egen text sågad. Eller hyllad (jag önskar!).

Iallafall. Idag ska jag inte tänka på vare sig examinationen eller hemtentan. Såhär ser min dag ut:

  • Göra mig redo för att åka till Backaplan med min kära syster.
  • Åka till förskolan och först hämta lilla söta underbara W där, sen ska jag jobba där fram till klockan 16.15.
  • Åka hem och pyssla om min sjuke sambo. Laga någon mat och serva med dryck och sånt där.
  • Se på teve kanske? Om det går något bra vill säga...

Låter som en rätt bra dag i mina öron?? :) Såååå himla underbart att vara klar med hemtentan! Nu börjar livet igen, efter att ha varit instängd i flera dagar känns det som...

Igår var det hårt på träningen! Men kul :) Idag har jag blåmärken på armarna efter att ha hållt i mitsarna... Men det är så det ska vara :) Jag lärde mig en hel del nytt igår eftersom tränaren var riktigt bra!

Sådär. Nu ska jag börja ta på mig och fixa iordning mig. Hoppas ni får en bra dag!



Det går riktigt trögt

Håhåjaja. Denna tenta var allt annat än rolig att skriva. Har snart skrivit 6 sidor och den ska vara på 6-8 sidor. Men det jag har skrivit måste jag ju granska och läsa igenom mycketmycketmycket mer än jag gjort. Måste nog ändra ganska mycket... :(
Något som också stör mig är att word inte är på min sida! Det krånglar alltid när jag ska göra innehållsförteckningar och rubriker och lägga in bilder och ALLT. Sånt gör mig galen! Tar sån tid ju! Men det orkar jag inte ikväll eftersom jag faktiskt inte lyckas få det rätt. Därför ska jag be Micael titta på det imorgon när vi kommer hem från träningen :) Jag vet att han fixar det utan problem.... VARFÖR KAN INTE JAG OCKSÅ????

Gud, jag är helt instängd här hemma. Bara skriver och skriver. Har ju nästan växt fast i min stol... DÅ är det illa. RIKTIGT illa. MEN - hör och häpna! Jag var ute på en liten promenix förut, tidigare idag när solen sken så härligt. Då träffade jag lite folk i rörelse och det var skönt att komma ut ur fängelset framför datorn....

Nu ska jag göra lite mat. Kanske ta en paus? Eller fortsätta skriva...? Har imorgon och halva torsdag på mig också. Jag hinner! Frågan är hur bra den är...?


Vårnytt :)


Nya gardiner till vardagsrummet :)



Fräscha nya kuddfodral :)


Nya gardiner till sovrummet :)

Eller hur fint? Känns jättebra med lite nytt här hemma - lagom till våren :)

Nu ska jag fortsätta med min tenta. Såååå trött på den just nu! Blir så insnöad och instängd... Micael är för tillfället i Jönköping med jobbet. Han sover där tills imorgon. Hatar att sova själv! Men...jag fixar det!
Nu ska jag fortsätta...

Gardiner och kuddar är köpta från  

Godmorgon på er!

Idag är det måndag och här sitter jag framför datorn och vill inte riktigt komma igång med tentaskrivandet. Orkar verkligen inte! Jag har idag, imorgon, onsdag och på torsdag fram till klockan 15.00 på mig. Borde hinna, eller hur? Jag har redan skrivit 2 och en halv sida av totalt 6. Rapporten ska vara på 6-8 sidor och jag antar att min kommer bli kanske 7 sidor. Sådär lagom tryggt i mitten :)
Jag ska strax sätta igång - jag lovar!

Idag ska jag även hinna med att lämna in ansökningen till HSB om att jag vill fortsätta hyra ut i andrahand. Ska kila förbi där runt lunchtid tänkte jag! Får jag en promenad också :)

Ikväll blir det träning som vanligt :) Har ju inte varit på kickboxningen på en vecka då jag varit förkyld, så nu ska det bli skönt att komma igång igen! Efter det blir det mat och så tentaskrivning igen...

I fredags hade Micael och jag en mysig kväll här hemma. Åt god mat och såg på film. På lördagen jobbade jag och Micael åkte till Stockholm. Efter jobbet åkte jag hem en kortis för att därefter åka till mamma och pappa för att spendera lördagskvällen och natten där :) Vi åt väldigt delikat mat - tartelette till förrätt, krabbfylld piggvar med potatis till varmrätt och choklad fondue till dessert :) :) MMMMMMMM!!! Gott! Vi såg på melodifestivalen på kvällen och jag tycker nog att Erik är en värdig vinnare! Har inte sett de andra gångerna, men det räckte gott och väl med finalen för min del :) Rätt bra låtar tycker jag allt :)
En mysig lördag blev det :)
På söndagen var det återigen dags för jobb. Efter jobbet åkte jag hem och skrev på min tenta. På kvällen kom Micael hem igen - mycket senare än förväntat eftersom tåget blev försenat... Men det var mysigt att se honom igen! :)

Ta hand om er nu. Vi hörs!

Skrubb

Jag använde nyss en persikoskrubb som kändes väldigt bra att använda! Bra start på dagen!

Godmorgon

Efter skolan igår gjorde jag en god gärning tillsammans med en kompis - vi lämnade blod :) Eftersom jag oftast ligger på gränsfallet om jag får lämna eller inte pga för dåligt järnvärde (eller HB-värde) så blir jag alltid stucken i båda armarna för att först ta ett prov på hur järnet ser ut för dagen från en arm. Visar det på bra värde sticker de i andra armen och tar 4,5 dl blod från mig. Igår låg järnet på 131 - BRA! Det ska ligga på över 125 för en kvinna och jag brukar oftast bara ha 126. Så 131 var ju jättebra!! :) Min kompis hade däremot jättehögt - 149!!! Snacka om järnlady :) (Måste erkänna att jag blev något avundsjuk på hennes superbra HB-värde... ).
Efter blodgivningen gick vi runt på stan och i regnet. Satte oss till slut på Condeco och myste med varsin dryck. Trevlig dag :)

Idag var jag uppe innan 8 för att tvätta. Just nu snurrar andra maskinen därnere och strax är den väl klar. När tvätten är helt klar MÅSTE jag sätta mig med min hemtenta. MÅSTE! Måste ha börjat på den innan helgen! Trååkigt att ägna massa tid framöver på att skriva en tråkig text, men jag måste...



Premiärcupcakes :)















Ja, jag erkänner - jag är RIKTIGT stolt :) Är jättenöjd över resultatet! Så himla kul att göra, så himla enkelt att göra och så himla goda att äta! :) Kan det bli bättre? Tveksamt. För att vara mina första cupcakes är jag riktigt nöjd.

Mina muffins utan frostingen var inte direkt något att hurra för. Mina muffins med frostingen är definitivt något som förtjänar stående ovationer! Jag hoppas att personalen på förskolan tycker detsamma då de ska få smaska på dessa imorgon :) Det enda negativa jag kan se med cupcakes är att det är ruskigt svårt att frakta dem. För alla mina cupcakes krävdes det fem burkar, då jag inte vågade ställa dem på varandra inuti burkarna. Men men. Bara ett minus och massa plus - PROVA PROVA PROVA att göra cupcakes tycker jag! :)

Dagen idag har varit bra. Jag började 6.30 imorse och dum som jag var kom jag alldeles för tidigt till Backaplan så jag fick stå där och vänta i 20 minuter! Typiskt att jag alltid ska vara ute i alldeles för god till till bussar/vagnar! Men men. Dagen med barnen flöt på bra. Dock mådde en tjej inte så bra och började sedan faktiskt att spy vilket jag blev skiträdd för. Jag vill inte ha någon magsjuka! Men hon fick åka hem efter ett tag och vi spritade allt och vädrade och höll på så det borde inte vara någon fara (hoppas inte).
Jag besökte även lilla söta underbara W en stund på avdelningen där hon var med sin pappa och alla andra barn. Jag kom strax efter deras fruktstund och hon hade ätit både päron och banan och såg rätt så nöjd ut tycker jag :) Det är en helt nybyggd avdelning som är väldigt fin och fräsch och jag tror att hon kommer trivas där. Jag hoppas det! Det var väldigt väldigt kul att se henne idag igen och hon gjorde mig alldeles varm i hjärtat - som alltid.

Nu ska vi äta gulaschsoppa - mums! Jag har väldans huvudvärk idag vilket är jobbigt, kanske tar en promenad senare för att få lite frisk luft. Dock hinner nog solen gå ner innan jag hinner ut.... Men men. Ta hand om er :)


Härlig morgon

Idag är det tisdag och det är morgon. Jag ska strax bege mig mot vagnen som tar mig till min kära VFU:plats. Jag jobbar tidigt pass idag, alltså från 6.30/7.00-14.00. Skönt att sluta tidigt tycker jag. Efter jobbet har jag lite ärenden att fixa så det ska bli skönt att få dessa avklarade. Ikväll måste jag förbereda mina cupcakes ju :) Ska ju bjuda personalen på mina allra första cupcakes imorgon - spännande! Hoppas att frostingen (glasyren) blir bra (och god!).

Idag är det kvinnodagen och Fettisdagen - på samma gång! :) Ska ni äta någon/några semlor tro? :) Jag tror att det kommer bjudas på en semla på VFU:n... Tyckte jag hörde något om det igår nämligen....

Nu får ni ha en underbar tisdag alla läsare! Kramkram


Godkväll

Nu är jag hemma igen efter en väldigt mysig stund hemma hos kära syster :) M och W hämtade upp mig efter VFU:n idag och då bestämde jag mig för att skippa träningen idag.. och istället åka hem till dem och mysa med lilla söta underbara W :) Så väl hemma i huset var M tvungen att sticka iväg och jobba, och W och jag hade en mysig liten plätt-stund :) Därefter lekte och myste vi! :) Som jag har saknat denna lilla goa underbara tjej!!! Var alldeles fööör längesen vi sågs!
Efter en stund kom min kära syster hem samt en kompis till oss. Då åt vi god mat och lekte med W ännu mer :) MYSIGT!!!! Efter en stund igen var det välling och läggdags för sötnosen. Och när tystnaden sänkt sig över oss lagade vi lite mat till morgondagen. Sen hämtade Micael upp mig och nu är jag hemma :)

VFU:n idag gick bra, väldigt bra. Fick flera komplimanger och allt flöt på riktigt bra. Jag höll i några roliga lekar vilket var uppskattat bland barnen :)
Nu är det bara imorgon och på onsdag kvar. Därefter väntar en seeeeg rapporttext på mig... :(

NU blir det snart läggdags. Godnatt och ta hand om er!

Idag är en ny dag

Måndag idag. Jag är på VFU:n. Hoppas att jag har kul :) När jag skriver det här är det nämligen söndagkväll och det jag skriver tänker jag tidsinställa till måndagen.

Efter VFU:n idag blir det träning som vanligt. Jag har inte ont i halsen längre och känner mig rätt så frisk, bortsett från näsan som rinner (men det gör den ju alltid på vintern...). Ska bli skönt att träna! Kickboxning är verkligen superkul träning, och himla bra också! Vi har sett på några fightingfilmer i helgen, med Tony Jaa som huvudroll. Han är extremt duktig! Dock är hans stil inte kickboxning, utan thai. Men herregud, sikken talang! Jag är verkligen impad (och avundsjuk)! Tror att filmerna (som han har producerat) heter Ong Bak. Jaja, iallafall. Himla bra filmer! Jag är inte så värst mycket för fightingfilmer, men dessa är att rekommendera! :)

Nu ska jag gå och lära barnen något vettigt :) Vi hörs!

Hemma från kalas

NU är vi hemma igen. Jag körde oss tryggt och säkert tillbaka :) Det bjöds på väldigt god och fräsch buffét och som avslutning en mycket delikat tårta :) Mellan tårtan och Solsidan lekte jag kurragömma med de tre små flickorna :) Jag gillade aldrig kurragömma när jag var yngre, hade faktiskt rent av skräck för det tror jag. Speciellt pantgömme. Tänk att alltid få vara den som ska leta och panta... Om man aldrig lyckas hitta någon. Och aldrig lyckas hinna panta någon! Jag tror jag var rätt så dålig på det i mina yngre dar... Men jag gillade ju aldrig kurragömma heller. Kanske var det hela konceptet jag inte gillade. Att gömma sig och sedan bli hittad. Tänk så blev man aldrig hittad? Läskigt! Men iallafall. Idag var jag inte så rädd. Det gick faktiskt rätt bra, men jag var rätt kass på att gömma mig... Kanske är det lättare om man är cirka en meter lång? :)

Solsidan var bra ikväll som vanligt :) Typiskt tjejer sådär, snacka massa skit! Vi borde stötta varandra istället och ge varandra komplimanger. Mycket trevligare tycker jag (och säkert många med mig).

Imorgon är det måndag och med det även VFU. Hoppas att jag ser lilla söta underbara W imorgon!!! :) Hade ju varit jättemysigt! :) :) Var evigheter sedan jag såg henne och kramade henne och lekte med henne och busade med henne. Jag saknar henne!! Men sjukdomar har överlappat varandra och tiden finns inte alltid till... Ändring på detta!

Nu blir det snart sängen för min del. Upp tidigt imorgon. Ingen sovmorgon längre.... Kram och godnatt!

Det är det lilla som gör det


En helt vanlig dag, gjorde detta hjärta på hallgolvet mig underbart glad.

Det är de små grejerna som gör det. Små lappmeddelanden där det står "puss". Eller "jag älskar dig". Eller bara ett enkelt "godmorgon sötnos". Eller just sådana här överraskningskärleksförklaringar som hjärtat ovan. Det är dessa små ting vi ska fånga. Och minnas. Eller vad skriver jag? SMÅ ting? Jag menar ju OBESKRIVLIGT stora ting. För även om de kan tyckas vara små, är de såå mycket mer. Betyder så mycket mer. Känns så mycket mer. Är helt enkelt såå mycket större än bara en lapp. Än massa pennor på golvet.

Ta hand om er denna söndag!


Muffins :)

Igår bakade jag muffins. 




Chokladmuffinsen blev mycket bättre än de med banan. Knepig ugn vi har tycker jag. Borde bytas ut men det kostar ju massa pengar :(

Idag står på schemat:  

  • handla bananer och lite annat smått och gott på Willys
  • duscha och göra mig till en människa igen
  • fixa håret
  • välja kläder till kalaset
  • åka till kalaset
  • HA ROLIGT :)
  • förbereda mig mentalt inför VFU imorgon (där även lilla söta underbara W kommer vara:))
  • SOLSIDAN och TIMEOUT på teve

Bra dag va? :)

Middagen vi åt igår såg ut såhär:


Haha, avokadon längst ner ser ut som en snigel :P Mysigt värre.

Nu sticker jag iväg till Willys. Micael är på möte, kommer nog hem vid 14-tiden. Till dess får jag roa mig själv! Tjing på er denna soliga söndag!


Godmorgon

Idag är det söndag och det är morgon. Fast egentligen är det lördagnatt och jag ska för första gången göra ett tidsinställt inlägg :) Det ni :) Micael och jag har suttit här framför min dator ett bra tag nu och han har hjälpt mig med lite grejer på bloggen. Hur man länkar och så. Vi fick inte riktigt bukt på utseendet, men han sa att det kunde ta ett tag och genom mycket knåpande så skulle det nog gå. Får väl se om man orkar eller inte...
Blogg.se har inte så värst roliga teman kan jag tycka, vilket är synd. Borde lära mig mer om webdesign... kanske en kurs?

I fredags beställde jag kurslitteratur till min nästa kurs från adlibris Jag beställer alltid böcker därifrån, den sidan är bra! Snabba leveranser, bra utbud och bra priser. Dock är det inte alltid så kul att beställa och köpa hem kursböcker, men man måste ju ha det...

Hoppas ni alla har en skön söndag och hoppas att solen lyser på er :)

Rent hem

Dagen började med en mysig sovmorgon för att därefter vakna till liv i soffan, med frukost och film :) Mycket mysigt! Sedan bakade jag två omgångar muffins :) En sats bananmuffins och en sats chokladmuffins. Dessa ska bli mina första cupcakes (frostingen ska på på tisdagkväll) och premiärsmakningen kommer personalen på förskolan där jag har min praktik att få stå för :) Spännande :) På onsdag är det nämligen min sista dag där för denna period, jag kommer dock vara där igen rätt snart, i april/maj någongång.

När muffinsen var klara tog Micael och jag itu med städningen vilket VERKLIGEN behövdes. Och gud så skönt det känns att det just nu är RENT :) UNDERBART! Vi har även gjort om lite i vår bokhylla och beställt nya gardiner och kuddfodral som är mer våriga. Jag har blivit så trött på gardinerna vi har här, de har ju följt med mig från min etta (vilket allt annat också har gjort i och för sig) och jag är så sugen på lite nytt! Lite fräscht :) I ljusare färger. Bilder kommer senare, när allt är upphängt och klart och fint :)
I ett rent hem åt vi sedan middag: ris, avokado och den underbara (och enkla) kycklinggrytan :) Till det citronvatten. GOTT!

Jag börjar äntligen känna mig mycket friskare, vilket är väldigt skönt. Krasslig sedan i onsdagskväll, en vanlig förkylning men än dock jobbigt. Men nu har halsen slutat göra ont och huvudet känns som vanligt igen - skönt! Inte konstigt att man blir sjuk när man umgås med förkylda, febriga, snoriga, hostiga, nysiga men ack så rara barn dagarna i ända :) Inte konstigt...

Imorgon ska vi på 70-års kalas. Vet inte vad jag ska ta på mig, men jag hittar säkert något passande sekunden innan. Haha. Hoppas jag iallafall... :) Annars är planerna för morgondagen få. Vi får väl se vad som händer :)

Nu har vi bestämt oss för var resan går i sommar, nämligen Japan! Japp :) Japanapp :) hihi. Trots att det är regnperiod där i juni, funderar vi på att åka dit då ändå. Det är billigast då och vi anser att det inte behöver vara så farligt med regn. Man kan ju aldrig på förhand beräkna när och hur mycket det kommer regna. Det måste ju iallafall vara roligare med regn i Japan än med regn i Göteborg. Nytt land, nya städer, nytt folk, nya sevärdheter, nytt språk, ny mat, regn... Ja, lite regn, vad gör det? Inte så mycket enligt oss. Så, Japan it is :) Problemet är bara att jag inte är hundra säker på när sista skoldagen är. Terminen håller på till 7/6 står det, men sista examinationen är den 1/6... Så.. slutar vi den 1:e eller 7:e? När ska man boka biljett liksom? Jaja. Vi funderar iallafall på att vara borta lite drygt två veckor. Lagom tycker vi. Iallafall ekonomiskt :P

Måste bara påpeka att det bara går skräp på teve! Finns ingenting att titta på en lördagkväll som denna. Inte enligt mig iallafall. Hoppas ni har det bra! Tjingtjing!

RSS 2.0