Invigning av kontoret ;)

Hej på er!

Just nu sitter jag i vårt nya kontor :) Eller, ja, kontor och kontor. Men, mitt nya skrivbord (som matchar Micaels). Längs en vägg i vardagsrummet (bakom vår skiljebokhylla Billy) har vi två stycken snygga bordskivor som vi har som skrivbord. De sitter ihop så de blir som ett väldigt långt bord. Himla käckt och riktigt snyggt! Allt får plats; skrivare, datorer, grejer, pappershållare osv osv osv. Undertill har vi varsin hurts som fungerar som extra förvaring (BEHÖVS!).
Innan hade jag en sekretär, en mycket käck sådan, om än något omodern och för liten. Med för liten menar jag att den var alltför låg, mer anpassad för en mindre människa. Men nu har vi alltså äntligen fått vårt kontor och vi är riktigt nöjda! Min sekretär ska säljas på Blocket (hoppas någon vill ha den...). Jag hoppas den kan bli till nytta för någon annan, eftersom den verkligen är himla bra! Perfekt förvaringsutrymmen, rätt snygg, diskret i vitt, bra kvalitét och mycket mer.

Jag jobbar som några kanske vet på dagis den här veckan och det är riktigt bra måste jag säga. Det är kul, lagom många barn, fint väder, bra personal och så. Dagarna går verkligen fort! Imorgon är sista dagen på det här sommaröppna dagiset, därefter börjar jag jobba på hotellet igen.

Vet ni vad jag gjorde idag efter jobbet??? Jag slutade strax efter klockan 12 (eftersom jag hade det tidiga passet) och direkt efter det skjutsade Micael mig till Friskis där jag, hör och häpna, GICK TILL GYMET!!!! Jag var inne och gymmade :) Och jag som alltid varit väldigt rädd och osäker för att ens våga ta mig in i ett gym, stannade kvar där inne i en timma! :) Jag cyklade, gjorde benövningar, armövningar, magövningar och så cyklade jag lite till. Timmen gick superfort och det var faktiskt ganska kul. Den 18/8 har jag bokat en gyminstruktion (ingick i mitt kort) vilket innebär att jag får en genomgång inne i gymet. Jag är fortfarande väldigt osäker på de flesta av maskinerna, så det kan vara nyttigt att lära sig hur och varför jag ska använda dem. En sak är säker: imorgon kommer jag ha träningsvärk! Inte nog med att jag tränade på gymet, jag gick hem därifrån också :) Skönt!
Jag ska försöka komma in i bättre vanor och rutiner och jag har faktiskt börjat vilket känns himla bra. Nu är det bara resten kvar... ;)

Imorgon efter jobbet ska vi till Frölunda torg. Där ska vi växla tillbaks våra kroatiska pengar så att vi får svenska åter, byta en skjorta och köpa tavelramar. Vi köpte nämligen två tavlor i Kroatien som vi ska hänga upp i sovrummet (kommer bli supersuperfint!) men vi behöver ramar till dem. Två tunna, vita ramar hade varit perfekt. Vi får se om vi hittar något annat roligt där borta :)

Nu sitter vi här och dricker varsitt glas rosé, La Madrid heter det och är supergott! Vardagslyx :)

Sov sött sen! Kram

Hemma i kylan igen

En vecka går verkligen superfort! Speciellt då man är utomlands tycker jag. Och det är alltid lika tungt att komma hem igen, hem till vardagen och alla måsten. Och till kylan! Herregud, att gå från 30 grader (om inte mer) varje dag i en vecka till 12 grader och regn är inte det lättaste må ni tro. Riktigt kallt känns det och jag har inte en aning om vad jag ska ta på mig när jag går utanför dörren. Men men.. jag hoppas att ni haft det bra här i Sverige medan vi var i Kroatien :)

Kroatien alltså, sikket underbart land! Väldigt vackert, extremt varmt, trevliga människor och underbart kristallklart (och 27 grader varmt) vatten. Förstår ni att jag längtar tillbaks?



Vi kom till Makarska förra lördagen, den 17/7 mitt på dagen och redan då var det extremt varmt! Jag fick nästan en chock och trodde aldrig jag skulle fixa en hel vecka i sådan värme, men faktiskt så vande man sig vid hettan rätt så fort :)
Som jag skrev innan så går en vecka utomlands väldigt fort, men vi hann med en hel del ändå tycker jag. Vi badade en massa i det varma vattnet, åt gott, drack gott, besökte öarna Brac och Hvar, besökte Split där vi shoppade en del, festade i en grotta, firade Micaels födelsedag, hyrde cyklar en dag (VARMT!), strosade omkring, strosade omkring lite mer, tog siestor och sist men inte minst: vi förlovade oss :) Ganska mycket inklämt på bara 7 dagar va?? :)


Nattbild med gamla stan i bakgrunden.


Våra tjusiga ringar :)


På ön Hvar.


Jag i Split.


Micael i en smal gränd i Split.


Här är vår sten som vi badade ifrån de sista dagarna. Vi kom en bra bit ifrån alla andra turister vilket var underbart!


Här är ön Brac, staden Bol. Härifrån tog vi båttaxi till Zlatni Rat - ett känt badställe. Väldigt vackert.

Ja, som ni ser har vi haft en underbar semester:) Jag längtar tillbaks...

Men nu är vi åter hemma, imorgon börjar jag jobba igen. En vecka på dagis, sedan två veckor på hotellet. Efter det får vi se hur det blir med jobb i framtiden.

Igår hade vi en lugn dag här hemma, slappade mest och hörde regnet som smattrade utanför. Lite senare under dagen åkte jag till mamma och pappa och berättade för dem hur vi haft det och så. De ska nämligen också till Makarska och bo på samma hotell som vi och allt, den 7/8. Därför ville jag visa bilder för dem och så. Vi fick en trevlig stund igår kväll :) Tack för det! Vinbären var supersmarriga :) TACK!
Micael blev sjuk då vi kom hem, förkyld och hostig och så. Antar att det är väderskillnaderna som inte är hälsosamt... Hoppas han blir bättre snart! Aldrig kul att vara sjuk....:(

När vi kom hem i lördags åkte vi direkt till Skogome och Johanna, Mattias och Wilma. Där åt vi tacos och bara hade det mysigt :)


Här är goingen :) Nu kryper hon som bara den, hon är så duktig så :) Som moster har saknat dig!!!!

Idag blir det Liseberg. Mattias fyller 30 år idag så vi ska fira honom :) Mer fest blir det på lördag! Grattis till dig Mattias återigen :)

Ta nu hand om er, vi hörs igen!


Snart är vi där!

Regn, regn, regn. Jag tycker det är rätt skönt, det blir lite svalare då. Men man vill ju inte ha för mycket regn heller, måste vara lagom. Men jag vet inte om jag bryr mig så mycket egentligen, jag är nog redan i Kroatien och har det mysigt och gott. I tanken är jag redan där nämligen :) Och snart även fysiskt :) SNART! Underbart!

Just denna morgon/förmiddag tvättar jag kläder. Ska snart även gå till återvinningen och tömma var stora fyllda påse... Därefter, när tvätten är klar, ska jag in till stan. Ska se om jag kan hitta ett par shorts som jag kan ha i Kroatien (och även här hemma framöver). Hoppas jag hittar några bra, billiga och sköna!

Igår var vi hemma hos Johanna, Mattias och Wilma och grillade och hade det mysigt!










Vi satt ute på deras altan vilket var väldigt varmt, men trevligt! Efter maten gick vi in till "svalkan" där vi lekte på golvet :)



Inomhus badade även Wilma i baljan vilket hon tyckte var väldigt skönt! Hon bytte om till pyjamas lagom tills vi skulle dra oss hemåt


Här tittar hon vackert på sin mamma... Finfint kort tycker jag!

Tack ni söta och rara för en väldigt mysig kväll! :)

Nu ska jag ner i tvätten, hörs senare!


En vecka kvar :) :) :)

Oj, så varmt det är idag! Riktigt hett!!! Jag har jobbat på hotellet idag, SVETTIGT! 600 gäster och massor att göra. Den här perioden jobbar jag 10 dagar i sträck, för att sedan på torsdag njuta av min första riktiga ledighet :) Har nu jobbat sedan i måndags och får alltså semester på torsdag. Ska bli sååå himla underbart! Jag har jobbat både på hotellet och på dagiset, det är kul att blanda lite ;)

Idag är det lördag och vi (läs: Micael) håller på att sätta upp våra nyinköpta persienner i vardagsrummet. Det ser rätt så krångligt ut, men jag hoppas (och tror) att det blir jättebra! Ska bli skönt att kunna dra ner en persienn hädanefter, så det slipper blir sådär kokhett här inne.

Läs Johannas blogg http://www.lofgrenjohanna.blogg.se och kika på nya bilder på söta, underbara och gosiga Wilma! Hon växer och utvecklas hela hela tiden och det går verkligen fort! Det är spännande och väldigt skoj :)

Jag har nu blivit en Buzzador :) Kika in på www.buzzador.com och bli en du med! Man får prova olika produkter och varor och diskutera kring dessa med sina nära och kära - på så sätt skapas det en mun-till-mun-marknadsföring. Käckt va? :) Jag väntar med spänning på mitt första prov-kit :) Jag återkommer med spännande nyheter kring Buzzador när jag har mer erfarenhet ;)

Snart, om en vecka för att vara rätt så exakt, befinner vi oss i Kroatien :) Antagligen badar vi i havet...eller strosar på någon mysig gata...eller äter något gott....eller smaskar på en smarrig glass....eller....eller...eller....alternativen tar aldrig slut :) I Kroatien blir det härligt, det kan jag lova :) :) :) Om en vecka bara :) SOM jag har längtat!!!!

Jag får se om jag hinner med lite träning i veckan som kommer, hade varit väldigt skönt. Vi får se. Imorgon ska vi till Micaels morföräldrars sommarställe och ha det gott i solen. Blir nog bad och sånt där härligt! :)

Ta hand om er. Kram

RSS 2.0