Skottland :)

Hej hej.

Nu är jag färdigrest för den här gången - tror jag. Jag befinner mig hemma på Hisingen igen och det är faktiskt ganska trivsamt. Imorgon börjar jag jobba igen efter två veckors uppehåll och det ska bli rätt okej tycker jag allt.

Jag kom hem från Skottland i fredags så jag tänkte väl berätta lite om min resa :)
 

Här är Emma och jag i Glasgow - första kvällen.

Jag kom fram till Prestwick airport i söndags och där mötte Emma mig och tillsammans tog vi bussen till Glasgow. Väl i Glasgow checkade vi in på vårt hostel för att sedan utforska staden. Vi vandrade runt en hel del och såg mycket vackert...


...bl.a. denna fina bro.

Vi sov i Glasgow en natt. På måndagen var det dags för shopping! Jag hittade en hel del fint;  billiga linnen,  en billig liten väska och lite smink (återigen - billigt). Glasgow var verkligen en bra stad för shopping :) Det mesta var ganska så billigt och de hade massa roliga affärer! Jag kan tänka mig att julshoppingen där är himla bra... :)
Vi tog bussen till Emmas stad, Moffat, på tisdag eftermiddag.


Här syns Moffat - en otroligt mysig liten stad. 

I Moffat var vi resten av veckan. Vi gick runt och utforskade staden (jag var ju turist),  besökte ett litet museum, var på puben, besökte både Emmas och Neils jobb, vandrade runt lite till, tog del av stadens gala som pågick under veckan (bl.a. ett lopp på 15 km och ett skottkärrerace - intressant) och bara umgicks helt enkelt. Det var en väldigt trevlig resa och så himla kul att få se hur de har det i Skottland!
Skottland var väldigt vackert, kulligt och regnigt :) Tack för en jättebra vistelse hos er och jag hoppas vi ses snart igen - i Skottland eller Sverige :)

Som sagt. Vardagen är åter i rullning. Idag fyller Micael 25 år. Jag överraskade honom med chokladpudding, tårtljus och paket i morse.


Ser ni att det står 25 skrivet med Nonstop? :)

Ikväll ska vi på restaurang ihop med hans mamma, Bosse och hans mormor och morfar. Ska bli trevligt och gott. Vi ska till Taras - det lyckas alltid bli lyckat där. Imorgon kväll fortsätter firandet och överraskandet. Jag har ännu en grej som vi ska göra men det får jag berätta en annan gång - annars blir det ju ingen övrraskning. :)

Snart kommer pappa hit - alltid trevligt. :)

Ta hand om er. Vi hörs.

Hemma igen från en underbar resaHejhej!

Igår kväll kom vi hem från Tunisien och jag måste säga att det känns en aning deppigt att återigen vara hemma i ett grått Göteborg. Men men, vad ska man göra? Man kan ju inte direkt stanna tiden (vilket man ibland önskar att man kunde...). Veckan i Sousse, Tunisien har iallafall varit helt perfekt! Vädret har varit underbart varmt och härligt (ibland t.o.m. för varmt), hotellet låg perfekt mitt emellan strand och livliga gator, folket har varit vänligt och havet var varmt och skönt :) En vecka går fort, väldigt fort. Men, tro mig, vi hann göra en hel del roligt :) Vi badade, åkte med det lokala tåget ihop med lokalbefolkningen till en annan stad (Monastir), besökte en mysig mysig mysig hamnstad där vi hittade vår favoritrestaurang, var på ett nöjesfält, shoppade en hel del (väskor, kläder, keramik, kryddor, te och en sjal), åkte på en utflykt med ett piratskepp, vandrade, vandrade, vandrade, tog siesta lite då och då:), läste, åt gott och hade semester helt enkelt.
Innan vi åkte hade vi fått varningar om Tunisien; att det inte skulle vara ett fint land, att hotellet skulle vara allt annat än bra, att folket skulle vara jobbigt osv osv osv. MEN - allt har verkligen varit toppen och jag rekommenderar verkligen folk att åka dit! :) Jag vill definitivt tillbaks - gärna så snart som möjligt! :)
Nu låter jag bilderna säga sitt.


Jag framför Medinan. Här gällde det att hålla hårt i väskan och verkligen se upp för försäljarna. MEN - man kunde göra fynd om man vågade sig på att pruta :)


Piratskepp :) När vi var på utflykten såg vi hoppande delfiner i havet - vackert :)


Vi hann även se och ta del av nöjesfältet i Port el Kentaoui. Vi åkte ett spöktåg som var så himla läskigt! Mycket värre än Gasten på Liseberg vill jag lova.


På restaurang i Monastir.


Micael var modig och lät en fågel sitta på axeln. Jag skulle vilja påstå att fågeln också var väldigt modig. :)


Vi i Port el Kentaoui. Väldigt väldigt vacker plats.


Utsikt från vår balkong.


En välbehövlig siesta...


Detta var nog andra kvällen tror jag.

Ni förstår kanske att jag längtar tillbaks?

Jag har iallafall något annat roligt att se fram emot - det är ännu inte slut på resandet för min del. Imorgon klockan 16.40 flyger jag till Glasgow och träffar Emma :) Vi stannar där en natt för att sedan ta bussen till staden där hon bor, Moffat. I Moffat stannar jag sedan till fredagen den 17/7 då jag åker hem igen. Det ska bli riktigt spännande att se hur hon har det där och att träffa henne igen!!! Och att se Skottland :) Jag skriver mer när jag kommer hem igen :)

Nu ska jag ner i tvätten - inte lika kul som att resa men det är ett nödvändigt ont i vardagens bestyr.

Ta hand om er, njut av regnet. ;)
RSS 2.0