Tecken som stöd

Varje tisdagkväll efter jobbet går jag på en kurs i TAKK (Tecken som stöd). Denna kurs håller dock bara på i sex veckor och de första två gångerna har gått superfort. Det har verkligen varit till stor hjälp att jag läste teckenspråk på gymnasiet. Mycket har jag dessvärre glömt bort, men mycket finns kvar i minnet också!

Vi arbetar ju mycket med tecken på jobbet vilket är så himla bra! Och roligt! Så den här kursen är givande och bra på alla sätt, trots att det är lite småsegt att ha ännu en kvällskurs på gång utöver Reggio Emilia-kursen som är varannan torsdagskväll fram till maj nästa år. Men det är bra med kurser så att hjärnan håller igång. :)

I skrivande stund är Micael och jag uppe i en budgivning på ett fint radhus som verkligen skulle passa oss helt perfekt. Budgivningen fortsätter troligtvis imorgon så vi får se hur det går. Man ska ju inte ta ut något i förskott!


Nu ska jag snart sova. Upp tidigt imorgon.

Ikväll åt vi ugnsvarma äpplen med kanel samt turkisk yoghurt blandad med lite agavesirap. Mycket gott!!
Ha en god natt mina vänner. :)


Visning

Söndag idag och vintertiden har startat. Känns alltid något förvirrande att ställa om klockan. Man blir fundersam om man gjort rätt och glömmer av vilka klockor man egentligen redan ställt om...
 
Helgen har gått lika fort som alltid. I fredags kväll åkte vi in till stan för att fira Micaels kompis som fyllde 30 år. Hans sambo hade fixat en överraskningskväll åt honom. Först började vi med lite drinkar på Rubinen för att sedan bege oss mot Svarta Oliver och äta middag. Inte en topprestaurang direkt, men vi blev mätta och belåtna iallafall. Det var en trevlig fredagskväll och det verkade som att födelsedagsbarnet var överraskat och glad:)
 
Idag var vi på en visning. Vi blev helt sålda på radhuset och det blir säkert budgivning nu i veckan och då ska vi minsann vara beredda. Det kändes verkligen som ett superbra hus för oss och vi kände oss som hemma direkt när vi klev innanför dörren. Jaja. Man ska aldrig ta ut något i förskott så vi får väl se hur det går. Men hoppas kan man alltid :)
 
 
 
 

Lugnt och skönt

Efter en väldigt intensiv jobbvecka med inskolningar och bortfall av personal njöt jag till fullo av helgen. Detsamma gjorde Micael som var på sitt jobb två dygn på raken nu i veckan utan någon sömn på grund av en stressad deadline. Så på lördagen sov vi verkligen ut och vaknade inte förrän rätt sent - vilket var underbart! Det blev en härligt seg lördag och det enda vettiga jag gjorde var en fotobok samt att jag lagade lite mat också :) Nu väntar jag ivrigt på att fotoboken ska dimpa ner i brevlådan :) Vår första fotobok blev superfin så jag hoppas att den här blir snäppet finare :)
 
Idag blev ännu en härligt seg dag. Detta har vi gjort idag:
  • Lämnat lite grejer hos mina föräldrar
  • Lämnat in kläder till insamling
  • Handlat mat på COOP
  • Gjort lunchlådor till imorgon: Sallad med kikärter och knaperstekt bacon - mums!
  • Skickat in min ansökan om lärarlegitimation!!!
Och nu är kvällen redan här och helgen är snart över. Tiden går verkligen fort.
 
Jag hoppas verkligen att jag snart får min lärarlegitimation. Det hade varit kul :)

RSS 2.0