Full rulle i september

Nu känns det som jag kan pusta ut litegrann efter alla födelsedagar och kalas och lägenhetsvärderingar och husvisningar samtidigt som det varit en intensiv period på jobbet med inskolningar och annat. Nu kan jag andas på riktigt igen :)
 
September kommer för alltid vara en intensiv månad, det är väldigt väldigt många som råkar ha sina födelsedagar just i september och det innebär att det också kommer att vara många kalas även i fortsättningen. Men kalas är roligt, det tycker jag. Men det borde kanske vara lite mer utspritt? :)
 
Idag var våra familjer här hemma hos oss på lite kalas. Vi bjöd på köttfärspaj, skink-purjolöks- och broccolipaj, sallad och dressing. Till dessert blev det äpplekaka och vaniljsås :) Mums. Det var en väldigt trevlig söndag ihop med våra familjer här i vår lilla mysiga lägenhet. Lägenheten är nu pyntad med massa vackra blommor och min handled är nu pyntad med ett väldigt vackert Pandora-armband med några väldigt fina berlocker på. Jag är jättetacksam för allt. Och tacksam för att ni alla kom och ville fira mig. Tack.
 
Helgen gick i rasande tempo som vanligt och imorgon är det redan måndag igen. Veckorna bara springer fram. I veckan måste jag ta upp träningen på riktigt igen, den har blivit väldigt eftersatt och samtidigt ersatt av för mycket god mat :) Hihi. Så får det vara ibland!
 
 

Mat

NI vet ju att jag har börjat leva mer hälsosamt numera, där nyttig mat och mer träning har skapat en fin balans hos mig. Detta höll i sig under en lång period och jag såg skillnad! Dels på vikten, men också på hyn och ork och annat. MEN. Efter några väldigt intensiva veckor med en förkylning på köpet, har jag litegrann fallit ur min nyttiga balans. Det har inte funnits tid till att träna något alls och på helgerna är suget på onyttig mat stort som bara den! Så det har alltså blivit ingen träning och väldigt mycket onyttig mat. Ingen bra kombination det där. Jag måste dock säga att på jobbet så sköter jag mig exemplariskt. Jag tar alltid med mig bra lunch i form av sallad med diverse olika innehåll (lax, bönor, grönsallad, fetaost, ägg osv). Och detstår jag mig mätt på flera timmar. Och ibland har jag med mig något nyttigt mellanmål.
Till middag försöker vi också äta nyttigt. Fisk med kokta morätter, soppa, sallader osv. Och inget onyttigt onödigt. Det är på helgerna det blir svårt. Otroligt svårt. Och att samtidigt inte träna något är ju inte bra.
 
När allt lugnat ner sig lite ska jag komma tillbaks till mitt nyttiga leverne igen. Får bli nästa vecka. Eller kanske någon träning på lördag förmiddag. :)
 

Mycket på gång, men ändå inte

Ikväll fick vi vår lägenhet värderad för andra gången.För någon vecka sedan eller två hade vi den första mäklaren här som värderade lägenheten, och nu ikväll hade vi mäklare nummer två på besök. Både Micael och jag kände mest förtroende för mäklare nummer två, trots att hon faktiskt trodde på ett lägre utgångspris än vad mäklare nummer ett gjorde. På grund av all skit som händer här i Biskopsgården just nu är ju läget inte direkt perfekt för en lägenhetsförsäljning. Vem lockas till skiten? Trots att här är väldigt trevligt och lugnt och fint. Men det vet man ju inte förrän man kommer hit och ser efter själv. Så vi får väl hur allt går. Vi är dock aktiva med husletandet och har hittat en hel del bra hus och några drömhus, men vi avvaktar lite med att slå till.
 
Det senaste har alltså varit väldigt mycket med värderingar, husvisningar, städ inför värderingar osv osv kan jag väl sammanfatta det som :)
 
September är en månad med mycket saker på gång. Det är kalas hit och dit nästan hela tiden känns det som och samtidigt är det väldigt intensivt på jobbet. Kalas är ju alltid roligt dock :) På lördag blir det en kombinerad kräftskiva/bröllopsfest som ska bli väldigt trevlig att gå på :) På söndag är det kalas för allas vår älskade äldsta lilla skrutta som snart fyller hela fyra år! Det ska bli roligt att fira minsann! :) Och grejen är den att skruttan och jag har samma födelsedag vilket ju innebär att även jag blir ett år äldre snart. Vilket kanske känns sådär kul, men ändå helt okej. Det blir nog en trevlig dag tror jag :)
 
Genom jobbet har jag börjat på en utbildning förresten. Kursen heter något i stil med: Fördjupad läroplanskunskap med Reggio Emilias filosofi. Första gången var förra veckan och jag tyckte introduktionen var superkul! Jag kommer att gå kursen varannan torsdagskväll och utbildningen pågår fram till maj nästa år. Det kommer nog bli spännande tror jag! Lite kämpigt kommer det nog dock att bli att läsa på kvällen sådär. Efter en intensiv dag på jobbet är det inte jättelockande att sitta still och diskutera och debattera och tänka en massa smart i tre timmar. Men det kommer nog att gå bra tror jag. Första dagen var riktigt intressant, så jag hoppas resten av utbildningen håller samma stil och kvalitet!
 
 

Kvällstankar

Helgen gick som vanligt i rasande fart och det är redan söndagkväll. I fredags när jag kom hem från jobbet var jag supertrött så jag somnade på sängen några timmar vilket var väldigt skönt och välbehövligt. Jobbveckan var tung. Två kollegor var på semester och en annan kollega var sjuk. Detta innebar såklart mer stress än vanligt för alla oss andra som var kvar. På grund av en tung jobbvecka samt en lättare förkylning så höll jag mig borta från träningen den här veckan. Inte värt att riskera att bli ännu mer sjuk.
 
Trots utebliven träning i veckan så har jag fortsatt min nyttiga bana i och med maten. Bra mat till lunch och middag och inget onyttigt. MEN! Igår var vi på Ale-dagen i Nödinge och där slank det ner en himlans god kebabtallrik. Men den åt jag utan dåligt samvete! För dåligt samvete ska man inte ha har jag kommit fram till. Äter man nyttigt de flesta dagarna i veckan så tycker jag att man kan unna sig något mindre nyttigt då och då - med gott samvete :)
 
Imorse var första gången den här veckan som jag motionerade någorlunda. Jag tog en powerwalk samt gjorde styrkeövningar här hemma. Skönt! Och jag har bokat in veckans träningspass också, så nu är jag tillbaks på banan igen!
 
Våra husdrömmar är fortfarande aktiva. Igår var vi på en husvisning i Lerum som inte alls kändes rätt. Jag tror inte Lerum är något för oss. Det känns som att det är åt fel håll på något sätt. Sen var radhuset inte heller sådär jättefantastiskt. Så vi letar vidare. Men nu känns det verkligen som att vi vill flytta härifrån, till något större. Det här med skottlossningarna alldeles i närheten känns ju inte jättekul heller direkt...
 
Kvällens sena timmar spenderade jag i köket. Jag gjorde lucnhlådor åt oss båda till imorgon. Micaels lunch består av sallad och fläskkarré. Min lunch består av en sallad med: romansallad, gurka, paprika, kidneybönor och ugnsbakad lax. Smarrigt! Jag bakade även nyttiga muffins. Det är alltid bra att ha en laddning i frysen :) Dessa muffins smakar jul och är perfekta till mellanmål! Underbart!
 
Nu säger jag godnatt och hejdå! :)

RSS 2.0