Vilken vecka

Hej på er.

Lördag idag. Jag sitter på min plats i soffan. Här har jag suttit sedan i onsdags. Tragiskt? Jo, lite kanske. Men saken är den att jag i onsdags var hos läkaren och gjorde ett litet ingrepp på min tå. Jag har nageltrång sedan jag vet inte hur många år tillbaks. Och efter fyra ingrepp har det inte blivit bättre. Snarare värre. I måndags var jag på praktiken där en liten kille råkade trampa på min stackars tå vilket ju självklart gjorde djävulskt ont. Därför ansåg jag att: Såhär kan jag inte leva längre. Jag kan inte fortsätta leva såhär i skräck och rädsla för att min tå ska bli trampad på. Det går ju inte. Så, jag ringde till Citykirurgen (ett ställe som faktiskt och tack och lov verkar riktigt bra) och fick en tid redan på onsdagen. Så, i onsdags var jag där och öppnade upp lite så att inflammationen ska gå ner. Sedan dess har jag inte riktigt kunnat gå eller leva det aktiva liv som jag faktiskt vill leva.
Om sex veckor ska jag tillbaks till läkaren för att göra Den Riktiga Operationen. Königsmetoden som den kallas. Då går man ända ner till nagelrötterna och tar bort dem så att nageln försmalnas och problemet med nageltrång blir ett minne blott. Härligt. Hoppashoppashoppashoppas bara att detta funkar. Jag orkar faktiskt inte mer. Femte gången gillt - Here I come!
För att göra allt ännu värre fick jag halsfluss i onsdagskväll. Var på vårdcentralen i torsdags och fick penicillin så nu mår jag verkligen mycket mycket bättre. Det är sååå underbart att vara frisk (även om jag inte är helt frisk, men mycket bättre som sagt). Varför är man aldrig tacksam när man väl är frisk? Det är först när man är sjuk som man tänker på hur bra det var när man var frisk. Måste ändra tankegångarna tror jag. Visa mer tacksamhet. Det är ju underbart att kunna dricka ett glas vatten och njuta av det. Bara en sådan enkel sak. Tack för att jag kan dricka vatten och njuta av det igen!

Så, nog om mitt hälsotillstånd. Jag planerar att sitta i soffan både idag och imorgon, för att sedan vara fit for fight på praktiken på måndag. UTAN att bli trampad på min ömma tå hoppas jag. På tisdag är det dags för dagen med stort D. Jag ska bli BEDÖMD av min VFU-ledare. Innebär ungefär samma sak som att någon som har hand om praktiken kommer dit och tittar på när jag håller en lektion/ett moment med en grupp elever för att därefter samtala med mig om hur det gick. Lite nervös är jag allt, har ju inte varit där på en vecka. Känner mig lagom motiverad. Men men. Tänker låna en Mamma Mu-bok på bibban på måndag som jag ska ha som underlag för mitt boksamtal. Så hoppas jag att det går vägen. Jag tycker det är riktigt jobbigt att läsa högt inför vuxna och nu är det med både barn och TVÅ vuxna. Dels min handledare och även min VFU-ledare. Jobbigt värre. Men men. Den dagen, den sorgen som det så käckt heter.

Kursen är snart över. Snart. Hittills har den varit väldigt slapp. Men nu har vi kvar en väldigt massa saker: VFU, VFU-redovisning, Syntes-uppgift, Hemtenta och Salstenta. Allt kommer på samma gång! :( Usch.
Nästa kurs hoppas jag blir roligare. Jag tror den blir det faktiskt. Då är det samtidigt vår och solen skiner, blommorna knoppas, kärleken strömmar genom världen och min tå mår braaaa :) :) :) Därefter kommer sommaren med allt vad det innebär. Ja, nästa kurs blir DEFINITIVT bättre.

Johanna, Mattias och Wilma är nu husboende. Hmm, är det ens ett ord? Iallafall. Vad jag menar är att de numera bor i sitt hus :) Underbart ju :) Jag önskar jag hade kunnat vara där den här helgen och även tidigare i veckan och kunnat hjälpa till. Men men... jag är med i tanken iallafall - alltid något. Jag får hjälpa till en massa senare hoppas jag :) (Med andra ord: spara lite arbete till mig...:)). Jag hoppas och tror att ni kommer trivas jättebra i huset.

Tack mamma för att du följde med mig till läkaren i onsdags. Du är underbar.
Tack pappa för att du körde till läkaren både i onsdags, torsdags och fredags :) Du är också underbar.
Tack min sambo för att du pysslar om mig när jag är som klenast här hemma. Annars också. Du är underbar du också.
Johanna, Mattias och lilla Wilma - ni vet att jag tycker samma om er!
Tack alla ni söta och rara för att ni finns i mitt liv och alltid ställer upp. Jag älskar er så mycket.

Bra avslutning och avrundning på blogginlägget va? :) Ta hand om er, mina kära trogna läsare. Ha en bra lördag. Jag ska fortsätta göra det jag gjort hela veckan: slita ut soffan ännu mer. Tack och hej, leverpastej.

Snö snö snö snö

Hej.

Jag hoppas verkligen att ni håller er inomhus idag! Jag försökte ta mig hem till Johanna och Wilma denna lördag, men kom endast till spårvagnshållplatsen där jag väntade väldigt länge för att sedan ge upp. Kollektivtrafiken var försenad sades det. Med råge säger jag. Med andra ord inget bus och lek och kel och kramar och pussar med sötnosarna idag. Jag har dock en annan sötnos här hemma som jag kan pussa på närhelst jag vill :) Hihi, det är bra att ha en sådan. 
 
Ikväll var planen att jag skulle hem till Pernilla från Lorensberg ihop med Martina och Pauline och äta månadsmiddag och ha kul, men Pernilla ringde och sa att det var inställt. Pga snön såklart. Vi hade ju ändå inte kunnat ta oss dit :( Usch, vad vädret förstör ens planer ibland! Så, alltså. Denna lördag blir en innelördag helt klart. Lite trist, men vad kan man göra? Gilla läget bara. Det är ju fint att det är så vitt ute tycker jag :) Och det är fint att se när snön faller och det är rätt mysigt att vara ute också - om man inte fryser. Så det är inte bara dåligt med denna snö, det vill jag inte påstå. Vi får passa på att njuta av den när vi nu väl har fått en underbar vinter.

Igår blev jag bjuden på hemlagad trerätters middag här hemma av Micael - supergott :) Tacktack min mästerkock ;) Hann även med städning av lägenheten - skönt! Det är skönt med helg :)
Imorgon ska vi troligtvis på 80-års kalas om vi nu lyckas ta oss dit. Micaels mormor blir 80 och det ska firas!

Ta hand om er nu. Jag råder er att stanna hemma! Kramkram

Jönköping och lite till

Hej.

Dålig dålig uppdatering - jag vet. Kan tydligen inte få bukt på det där. Jag kommer nog aldrig skriva här särskilt ofta, tyvärr. Men när jag känner för att berätta något så skriver jag :) Och när jag har lust och ork och tid och energi såklart! Som nu!

Idag är det tisdag och jag är ledig från skolan. Eller, ledig och ledig. Jag har mycket att läsa, men det är en så att säga skolfri dag. Rätt skönt, men jag blir alldeles förslappad utan rutiner. Jag behöver rutiner för att fungera. Skulle mer än gärna börja jobba heltid igen bara för att få ha dagliga rutiner. Men men. Nu pluggar jag och kommer göra det ett tag till. Den här kursen har alltså varit och är väldigt seg. Vi är sällan i skolan och om vi är det är vi bara där i två timmar. Har en föreläsning eller ett seminarium och därefter slutar vi. Så det har blivit mycket träning nu på sistone :) Skönt!

Idag ska jag hänga med Wilma och Johanna på babysim :) Kan ni fatta! Det ska bli supersuperunderbart!!!!! Jätteroligt ska det bli och jag längtar tills vi åker iväg!

Vi var ju i Jönköping sista helgen i januari, Micael och jag.

Det var väldigt mysigt. Vi tog det mest lugnt, gick mycket i staden, åt väldigt god mat, bastade (!), umgicks och bara njöt av att vara med varandra och i en annan stad. Och sikken mysig stad Jönköping är! Lagom stor, promenadavstånd överallt, god mat och trevligt folk! Vad mer kan man begära?? :) Ja, det var en helt underbar weekendtrip vilket vi behövde och var väl värda! :) :) :)

Nu ska jag nog läsa lite kurslitteratur... Ett evigt och ont måste här i livet. Ha nu en skön tisdag mina goa läsare. Kramkram

RSS 2.0