Estland :)

                                          


Hej från Pärnu och Estland :)

Jag kom hem från min lilla minitripp idag och just nu är jag väldigt extremt trött. Jag ska berätta vad jag gjort osv för dem som nu vill veta :) Som de flesta kanske redan vet bodde jag i Estland i ett år (kom hem i mars) och nu tänkte jag alltså ta tillfället i akt och åka tillbaks och hälsa på :) Jag kom till Tallinn i tisdags och sov där på ett hostel en natt. Det var rätt tråkigt att vara där helt själv faktiskt och det slutade med att jag var tillbaks på hostelet väldigt tidigt på kvällen... Iallafall. Dagen efter tog jag bussen mot sommarstaden Pärnu där jag träffade Patty (jag delade rum och lägenhet med henne i vår stad Võru och vi blev väldigt bra vänner). Det var väldigt kul att få träffa henne igen efter fyra månader!!! Vi spenderade dagen med att vandra omkring, äta mat, fika, vada i vattnet, prata, prata och prata! Vi sov där en natt och åkte till Võru på torsdagen och det var så underbart att komma tillbaks till min stad :) Det kändes som att jag bara hade varit borta på en liten semester i sådär fyra månader...


Detta är huvudgatan i Pärnu

I Võru var det mycket på gång! Folkloorifestival (folkdans/musik- festival), Pattys avsked efter en volontärtjänst på tio månader, besöka dagiset (:)), träffa andra nya volontärer osv osv osv. Med tanke på festivalen var det extremt mycket folk i lilla Võru och inte bara ester utan massa olika nationaliteter som mexikaner, norrmän, polacker, slovaker, svenskar (!) med flera med flera. De dansade och sjöng sina olika traditionella danser och sånger vilket var väldigt kul att se på! Det var även en marknad på huvudgatan med massa hantverk osv som var väldigt mysig att kika på. Jag ska lägga upp mina bilder på festivalen vid ett annat tillfälle :)
Som sagt så skulle Patty lämna Estland samma dag som jag denna gång, alltså idag den 14:e. Vi hade en avskedsmiddag igår kväll på den underbara stampuben Ränduri :) Det var trevligt. Därefter gick vi hem till lägenheten och packade och sov en timma, mer hann vi inte eftersom bussen till Tallinn gick 4.45 i morse. Inte mycket sömn blev det på bussen heller. Nu är jag som sagt väldigt seg. Tur att man har semester :)
Just det ja! Jag såg fyra av mina barn :) :) :) Laurina, Greta, Anette och Aveli och de var så söta så :) Var även på dagiset i fredags vilket var kul!
Jag hade en underbar tid i Estland, mitt andra hem, och jag får se när jag får chans att åka tillbaka nästa gång.

Nu har jag semester i lite drygt en vecka till :) Skööönt. Ska dock in och jobba nu på fredag - arbetsnarkoman tro?


Slovakien

Patty och jag i PärnuDet var allt för mig. Vi hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0