Sikken lång dag!

Mycket tid bakom ratten denna dag. Körningen gick finemang!:) Både Micael och jag är nu hemma i säkert förvar! :)
Vi åkte en sväng till IKEA också för att köpa belysning att ha vid diskbänken. Micael har nu satt upp det och det blev så fint så fint:) Han är händig och grym min sambo må ni tro!

Jag har även hunnit med lite plugg idag samt tvätt. Imorgon blir det ett möte på min VFU-plats på morgonen och sedan ett planeringsmöte i skolan efter lunch. Imorgonkväll är det träning som gäller som vanligt! Jag har rejäl träningsvärk idag efter gårdagens träning ska ni veta.
Men det är skönt att veta att musklerna finns där:) (nånstans... Haha).

Nu ska jag sova. Är otroligt trött! Kram på er!!!


Landvetter

Jag kom nyss hem. Klockan är 7.30. Jag körde nämligen Micael till Landvetter eftersom han ska till Stockholm en sväng idag med jobbet. Jag brukar aldrig köra åt det hållet, i de filerna. Men idag gjorde jag det och det gick faktiskt bra. Vi kom dit och jag kom även hem! :) Jag ska köra och hämta honom lite senare också, får se om jag hittar dit på egen hand. Hoppas det!

Nu ska jag äta frukost! Är vrålhungrig! Därefter kommer HSB hit en sväng och sen blir det tvätt och plugg för min del. Måste läsa den där boken och skriva den där texten som jag aldrig gjorde igår...

Ha en fin tisdag mina vänner! :)


Bilder från hotellinvigningen och dessertbuffén :)

Här kommer lite bilder:)


En ny vecka har startat

Måndag måndag måndag. Veckans första dag. Nu gäller det!

Idag tänkte jag se föreläsningen här hemma (streamad via internet, hur smart av universitetet som helst!), men disk, plock, lite städ och lite ovilja gjorde att jag inte såg den alls. Men som tur är ligger den kvar på plattformen så jag kan se den imorgon eller på onsdag eller när helst jag vill! Så himla käckt! Föreläsningen handlade om bedömning vet jag.

Hade ni en bra helg? Min var jättebra! I lördags hade vi bokat tid till bilbesiktning, lite i sista minuten... Men vi åkte därifrån med en godkänd bil :) Kändes väldigt skönt!
Efter det vankades det kalas för kära pappa :) Det bjöds på superunderbartgod mat: Soppa till förrätt, fiskgratäng till varmrätt och dessertbuffé som avslutning! Snacka om delikat! :) (Som vanligt när man är hemma hos mina föräldrar... alltid smarrigt god mat!).
Det var den lördagen det.

På söndagen jobbade jag. Upp tidigt alltså. Det var mycket gäster på hotellet, någon sportgrej i stan samt MC-mässa lockar hit mycket folk! Men dagen gick bra och smidigt och det var kul att jobba.
Efter det körde jag och mormor till Jysk. Hon köpte en fin tvättkorg som jag hoppas passar bra i hennes fräscha badrum!
Söndagseftermiddagen/kvällen spenderades hemma. Vi åt god mat och bara tog det lugnt och myste.

Och nu är det alltså måndag. Vad står på schemat idag då? Jo, jag ska försöka plugga lite. Läsa en bok och skriva en text till samma bok hade jag tänkt. Texten ska in på torsdag, men hade kanske varit skönt att slippa sitta på onsdagkväll och skriva...
Ikväll blir det även träning! Och jag ska inviga min nya träningsväska samt mina nya träningsbyxor! Hoppas träningen går bra och att det är roligt :)
Annars har jag inget speciellt planerat för dagen. Kanske ska ta och dammsuga också. Nu när snön har kommit och med det massa grus från sandningen, så blir det stenar i hela lägenheten känns det som. Och jag avskyr det! Så jag ska nog ta ett ryck med dammsugaren. Hejdå stenar!

Hoppas ni får en mysig måndag!! :)


Här är en del av den pampiga katedralen i Dublin, där vi var på gospelkonsert. Väldigt vacker faktiskt!

Tråkig torsdag

Jag har verkligen en riktigt tråkig torsdag. Jag menar inte att alla dagar måste vara på topp hela tiden, men oftast brukar de ju ändå vara någorlunda roliga :) Men inte idag. Jag sitter hemma och skriver en text till en bok jag knappt har läst. Imorgon är det litteraturseminarium som gäller och då ska det bli diskussion kring boken och texten ska lämnas in. Trååkigt. Jag är så otroligt trött på skolan just nu. Orkar verkligen inte med den längre. Det tar otroligt mycket emot att åka dit samt att göra alla uppgifter såklart. Bara några månader kvar nu, därefter är det slut. ÄNTLIGEN!

I eftermiddag/kväll ska vi ta oss in till stan för att kika på invigningen av det nya hotellet Clarion Hotel Post (hihi, roligt namn... men också ganska fult). Det ska tydligen bli någon ljusshow och artistuppträdanden och så. Kan nog bli roligt :) Tråkig start på torsdagen, men förhoppningsvis en bättre avslutning :)

Jag har ju varit på träningen nu två gånger den här veckan och det är otroligt skönt att röra på sig igen. Ska försöka ta promenader de dagar då det inte är någon träning, eller kanske en liten löprunda. :)
Jag märkte igår på träningspasset att det är hål i mina träningsbyxor. På insdan av låret liksom (byxlåret, inte mitt egna lår..haha). Jag har haft dessa träningsbyxor hur länge som helst, i flera flera år, så snacka om bra kvalitét. Men nu är det alltså dags att köpa nya. Jag ska även införskaffa mig en bra sportväska i lagom storlek. Just nu har jag allt i min "handväska" som rymmer väldigt mycket, men jag måste ändå alltid ta med en plastpåse för några grejer. Kan ju vara smidigt att ha allt samlat i en och samma sportbag. :) Jag får se vad jag hittar i affärerna... :) Jag ska gå på upptäcksfärd imorgon efter skolan.

Vad har ni för planer för fredag, lördag och söndag? Något roligt inplanerat? Imorgon är det skola och ev träningsshopping för min del. På kvällen blir det väl god middag och mys som vanligt :) På lördag ska vi besiktiga bilen och därefter fira min pappa som fyller år :) På söndag ska jag jobba och tjäna lite pengar! Efter jobbet vet jag inte riktigt vad som händer, får se helt enkelt. Men det blir nog en bra helg tror jag.

Ta hand om er nu. Och ha en rolig torsdag! :)

En liten present

Igår efter skolan köpte jag en liten present till mig själv :) Som för att säga grattis till mig själv:)
Denna har jag velat ha jättelänge, så det var roligt att äntligen få ta med den hem:)


Bra måndag

Hejhejhej!

Jag kom hem från skolan för en stund sedan. Två onödiga och tråkiga föreläsningar var jag på. Väl här hemma har jag gjort en paj. Skinka, purjolök och ost- paj. Helt okej god, men jag tycker nog fetaost och spenat är godare :)

Jag är otroligt glad just nu! Fick ett glädjande besked för en liten stund sedan. Känns otroligt underbart! Jag får berätta mer om det när jag har mer kött på benen :)

Idag blir det lite plugg och så träning senare ikväll. Träning. Hjälp! Var ju evigheter sedan jag var på kickboxningen. Vi får väl se hur det går...

Nej, nu måste jag plugga! Ha en fin dag i snön :)

Snösöndag

Det kom mycket snö i Göteborg igår. Jag jobbade på hotellet och när jag slutat åkte jag hem till syster och W och det var lurigt att köra måste jag säga! Halt och massa snö föll! Men jag kom fram vilket var skönt!:) Efter lite god lunch tog vi på oss rejäla kläder och gick ut och åkte pulka! Det var roligt!:)

Snart ska vi på 6-års kalas. Åker om cirka en timma. Ikväll blir det lite plugg om jag orkar. Trist dock.

Hoppas ni har en bra söndag i snön!:)


Sista rycket nu

Godmorgon på er.

Klockan är 10 och jag har vaknat och ätit frukost och sitter nu här framför datorn och dricker té och ska väl börja ta tag i hemtentan. Nästan helt återställd är jag. Magen känns väl fortfarande inte riktigt som sig själv, men jag ger det idag också för imorgon måste jag vara pigg och kry igen! Det jobbiga med magsjuka och vinterkräksjuka och allt sånt där, är ju att man blir så himla orkeslös efteråt... Orkar ju ingenting. Känns som att alla krafter har försvunnit. Men men.

Idag ska jag alltså skriva klart min hemtenta eftersom den ska in klockan 17.
Jag ska inte gå på träningen ikväll heller :( Micael får gå själv. På måndag är jag fit for fight igen hoppas jag! :)
Däremot ska jag förbereda mig inför morgondagen. Viktigt möte och introduktion till ny kurs i skolan. Mycket på en och samma torsdag. Längtar faktiskt bara tills torsdagen är över.

Så ser min dag ut. Hur ser er onsdag ut? :) Roligare än min hoppas jag :)

Det blev inte som planerat

Gårdagen innehöll ingen gestaltning i skolan.
Gårdagen innehöll inte heller något viktigt möte.
Och inte heller någon träning.
Orsak: Magsjuka...

Japp. Söndagkväll började jag må dåligt och natten som kom var inget att hurra för. Men men. Gestaltningen verkade ha gått bra och jag tror inte jag behöver ta igen något... Mötet flyttade vi fram till på torsdag istället - skönt att det kunde lösas :) Träningen börjar jag på måndag istället, skippar även imorgon.
Det enda positiva jag kan se med magsjuka är att man faktiskt går ner något kilo :) Man rensar ut kroppen liksom. Kanske behövs det en gång per år? :) Haha.. Skämt å sido. Det är skönt att må bättre idag. Jag är ännu inte helt frisk, men bättre.

Vad står på schemat idag då tro? Jo... hemtentaskrivande!!! Jag skickade nyss in en hemtenta (för någon timma sedan) och nu ska jag påbörja nästa som ska in imorgon. Tur att den är relativt kort, 2-3 sidor bara. Imorgon slutar ÄNTLIGEN denna jobbiga och tråkiga kurs! Och på torsdag börjar min allra sista kurs innan jag faktiskt är färdigutbildad lärare. Helt sjukt.

Jag har fått en avi på posten och jag vet inte vad det kan vara för något som jag ska hämta ut. Jag är nyfiken!! Men kan inte gå ut idag eftersom jag inte vill smitta ner folk... Kanske får gå dit imorgon :)

Hoppas ni mår bra och att ni håller er friska från magsjuka!!

Trött!

Godkväll.

Det är en trött jag som sitter och skriver här ikväll. Jag är helt slut. Har jobbat både igår och idag på hotellet och trots att det var extremlugnt så är jag så himla trött! Det tar verkligen på krafterna att gå upp 4.40. Jag förstår inte hur jag orkade göra det så ofta förut, när jag jobbade heltid med det. Plus att jag sov mycket färre timmar på nätterna då också. Säger bara det att jag var ju yngre då... Spelar säkert in tror jag! Sedan där här med att plugga också samtidigt, det är påfrestande. Man har hela tiden pugget att tänka på. Och nu i slutskedet av kursen är det mycket som ska in och göras klart och redovisas osv osv. Imorgon har vi en gestaltning på morgonen. Därefter väntar ett viktigt möte för min del. Jag är faktiskt lite nervös om jag ska vara ärlig. Jag berättar mer om hur det gick sen. På tisdag och onsdag blir det till att skriva på hemtenta nummer 2. Samt "rätta" hementa 1. Fast jag fick inte så mycket som jag kunde ändra på, men jag får väl kika lite på den iallafall. Ändra någon mening och stycke här och var antar jag. Men på onsdag klockan 17.00 är den här kursen ÖVER!!!! Det ska bli sååå otroligt skööönt!!! Denna kurs har varit tung tycker jag. Och extremt tråkig. Men men. Håll tummarna för mig imorgon!!! :)

Igår efter jobbet åkte jag hem till underbara systeryster och lilla söta underbara W. Tillsammans åkte vi till Tuves 4h-gård och tittade på getabockar, får, kaniner och grisar. Vi åt även god matsäck :) Det var jättemysigt :) W blev så otroligt trött så hon somnade sött i bilen och det tog en evighet innan vi fick väckt henne. Men det finns ju inget mysigare än när lilla W sover så gott i ens famn!! Då smälter moster och inget annat i världen betyder något. Det är bara att passa på att njuta av stunden. Och njuta av lyckan som W ger mig. Hon är verkligen helt helt perfekt!!! :) Så himla go!

Nu sitter jag här i soffan och dricker te. Gott! Håller på att förbereda mig lite inför vår gestaltning samt inför mötet. Men gud vad jag är trött! Ögonen åker i kors på mig. Får nog sluta skriva här och göra det sista inför förberedelserna. Sedan ska jag bara sitta i soffan och ta det lugnt. Kanske slumra till lite... :)

Ha en god natt mina läsare. Tack för att ni kikar in här :)

Godmorgon.

Det är redan torsdag och jag undrar vart veckan har tagit vägen... Tiden går verkligen otroligt fort! Vad har ni gjort i veckan för något? Hoppas något trevligt! :)

Min vecka har varit bra hittills. Jag var på en vacker begravning i måndags. Vi avslutade på Dubliners med god mat och dryck.
I tisdags var jag i skolan och på kvällen pluggade jag.
I onsdags (igår) var jag också i skolan och vi blev klara med vårt bildspel - skönt! Vi ska ha en gestaltning och min basgrupp har gjort ett bildspel som vi ska visa och sedan hålla i en diskussion kring det. Går nog bra tror jag. Efter skolan igår fick jag sån lust att träna! Så jag gjorde lite övningar med våra hantlar här hemma och därefter tog en rask promenad! När jag kom hem gjorde jag lite övningar igen :) Så otroligt skönt att röra på sig! Jag måste erkänna att jag verkligen legat på latsidan det senaste... Men det ska det bli ändring på nu! Och faktiskt ska man inte träna när man är sjuk vilket jag faktiskt har varit mer eller mindre hela tiden... Men på måndag sätter Kickboxningen igång igen, så det ska bli spännande att gå dit. Får se hur mycket man orkar...

Efter mitt lilla träningspass igår åkte jag hem till min vän M som nyss har flyttat till en otroligt fina etta! Verkligen jättemysig lägenhet! :) Vi fikade och pratade och hade allmänt mysigt bara. Sen kom Micael och hämtade mig och vi begav oss hemåt. Bra dag!

Vad händer idag då? Jo, det blir en hel del plugg minsann. Imorgon har vi examination och vi har inte haft någon tid innan idag att förbereda inför den, så idag blir det till att läsa alla andras arbeten samt även skriva en utförlig opponering till ett av arbetena. Segt. Iallafall när det är en såpass liten hemtenta vi ska ha examination på. Ganska obetydlig hemtenta. Men men. När imorgon är över är det bara gestaltningen kvar samt "rätta" hemtentan och skriva en till hemtenta. Som ska in på onsdag tror jag. Därefter börjar nästa kurs vilket jag ser fram emot!

Idag har jag även tänkt att jag ska hinna handla lite på Willys samt göra två pajer. Paj är alltid bra att ha i små portioner i frysen till lunchlådor. Bara att lägga till lite sallad i en burk bredvid och tadaa - lunchen är fixad!

Jaja... borde väl sätta igång med plugget... Hoppas ni får en fin dag! Göteborg har en extremt tråkig väderprognos idag... regn och grått. Men men!


I ett köpcentrum i Dublin fanns det fina cupcakes... Lite otydligt på denna bild dock, men de var otroligt vackra!
Jag längtar tillbaks till Dublin. Det var en helt perfekt liten resa! :)

Skön söndag

Godmorgon.

Om två timmar förväntar jag mig av mig själv att jag har skrivit klart min hemtenta. Därefter ska jag fräscha till mig för att sedan åka iväg på söndagsmiddag ihop med hela familjen. Mysigt och trevligt.

Igår hann jag skriva klart diskussionen vilket är skönt! Idag ska jag fokusera på det pedagogiska ställningstagandet som även blir slutklämmen! :) Men nu måste jag nog sätta igång. Ha en fin söndag alla!

God trettondagsafton!

Idag är det alltså dags att ta ner julen. Men inte för oss! Vi tänker vänta lite med det faktiskt. Kanske är vi mest lata och orkar inte riktigt ta tag i det. Men samtidigt tycker vi båda att det är mysigt med julsakerna framme. Men kanske om en vecka eller så, då kanske vi tar ner julen. Kanske :)

Jag har kommit en bit på min tråkiga hemtenta. Analysen är nu gjord och jag ska börja på diskussionen samt det pedagogiska ställningstagandet. Intressant, eller hur? :) Nja, kanske inte... Men planen är iallafall att bli så gott som klar idag. Blir jag det kan jag ägna helgen åt roligare saker :) Hade varit väldigt skönt iallafall, att bli så gott som klar för att sedan kanske på söndag bara läsa igenom och ändra lite smått. Bara texten och referenserna och allt finns där, då är mycket gjort :)

Jag tänker tillbaks på Dublin mycket och längtar dit. Vilken otroligt mysig resa vi hade! Helt perfekt. Inte konstigt då att man längtar tillbaks, eller hur...?

Nu ska jag fortsätta skriva... :( Ha en fin fredag alla läsare! Kram till er!

Bilder!!!


Trött men glad efter resan :) Här står jag på huvudgatan i Dublin.


Fin bro precis vid vårt hotell.


Hot chocolate pudding :) Mumsigt!


Bara sååå mysigt :)


Vackert köpcentrum. Annat än Nordstan det...


Gospelkväll i kyrkan.


Lite fyrverkerier på nyårsafton... Inget att hurra för kanske.. men ganska fint ändå :) GOTT NYTT ÅR!


Pampig julgran...


...som skiftade färg :)

Mer bilder kommer.. när jag orkar och får tid :)

Håhåjaja

Redan torsdag. Vart tog onsdagen vägen? Just det ja... jag gjorde inget vettigt alls igår ju. Jag drog tyvärr med mig en dunderförkylning hem från Dublin så igår kurerade jag mig mest. Jag försökte inte ens skriva på min hemtenta. Helt sjukt egentligen. Jag minns inte när jag var helt och hållet frisk senast. Känns som att jag hela hösten och vintern varit förkyld. Mer eller mindre. Men idag mår jag iallafall bättre än igår, det är alltid något :)

Jag har hunnit skriva framsida, innehållsförteckning, inledning, siuationsbeskrivning samt hunnit börja på analysen. Känns bra att ha kommit igång. Jag hoppas jag kanske kan bli klar redan imorgon! :) Den är ju trots allt bara på 3-5 sidor, så det borde vara lugnt. Jag känner mig inte direkt superstressad iallafall, vilket är skönt.

Igår kväll fick jag ett positivt besked minsann. Men mer om det när det närmar sig :)

Ja, vad mer...? Jag känner för att åka in till stan och kika på rean. Rean i Dublin var väldigt trevlig måste jag säga. Jag köpte dock inte så extremt mycket, bara lite underkläder. Tre par trosor för 20 kronor bland annat. Om inte det är billigt, så vet jag inte vad det är... :) Micael hittade två t-shirtar som han köpte, från samma billiga affär :)
Skulle vara kul att se om rean här i stan är lika bra. Fast egentligen gillar jag inte reor. Jag orkar inte trängas med allt folk. Jag orkar helt enkelt inte. Det brukar alltid sluta med att jag går till ordinarie pris-sakerna iallafall. Det är ju mindre folk där :)

Nej, nu måste jag fortsätta skriva. Hade varit skönt att hinna klart med analysen idag, så kan jag ta slutklämmen och de sista sidorna imorgon. Önsketanke? Eller helt enkelt en plan? :)


Nytt år

Gott nytt år på er!

Anledningen till att jag varit lite dålig på att blogga det senaste är för att vi har varit i Irland! :) Vi åkte förra veckan i torsdagskväll och kom hem igår kväll. Vi har haft det helt underbart! :) Vi var i Dublin hela tiden, trots att vi från början hade tänkt åka till Wicklow också. Men vi kände att vi ville insupa så mycket av den Dublinska atmosfären som möjligt, så vi skippade resan till Wicklow. Det får bli nästa gång helt enkelt :)
Dublin är en väldigt mysig stad på alla sätt och vis. Lagom stor, trevligt folk, mysiga gator, fina broar, massa pubar och väldigt lättorienterad :) Det enda riktmärket man behövde ha var floden. Visste man åt vilket håll den var, då visste man på ett ungefär var man befann sig. Käckt, eller hur? :)
Nyårsfirandet var kanske inte direkt storslaget, men ändå trevligt och lyckat. Vi åt god mat på en restaurang, gick på en vacker gospelskonsert i en pampig kyrka, satte oss på en pub, gick ut för att titta på fyrverkeriet som visade sig vara på andra sidan än där vi befann oss så vi såg väldigt lite av det...(plus att det bara höll på i cirka två minuter...), skålade med våra champagneglas innehållande champagne från en medhavd liten champagneflaska, gick till en annan pub och satt där till halv tre någongång och därefter gick vi hem till hotellet. Lugnt, men trevligt och mysigt!

Ett sammanfattande ord för staden Dublin och hela den här resan får bli: MYSIGT! :)

Jag återkommer med bilder och mer om resan när jag lagt in bilderna i datorn. Idag och resten av veckan måste jag tyvärr ägna åt mina två hemtentor samt en gestaltning. TVå veckor kvar exakt innan min sista termin på lärarprogrammet startar!

God fortsättning på er. Hoppas 2012 blir ett underbart år!


RSS 2.0