Hemmaträning och åska

Ojdå, nu kom plötsligt flera blixtrar på raken samtidigt som åskan mullrar!! Mysigt att vara inomhus och sitta i soffan och dricka en god kopp té vid sådana här tillfällen :)

Igår efter jobbet (vi hade studiedag) åkte jag och tränade bodycombat (mitt favoritpass!!!). Det var svettigt och roligt och jobbigt och roligt igen! Idag skulle jag egentligen tränat indoor walking men jag hade verkligen ingen ork efter jobbet (hade det tidiga passet idag som drog över en timma pga schemasnack) så jag avbokade passet. Lagade lite middag istället: sallad, lättfräst lök och zucchini, blandade bönor och så i med lite ugnsgrillad lax. Blanda allt och servera med lite pesto eller fetaost. Vi hade även ett kokt ägg till. Jag vet, en salig blandning men gott var det :) Detta blir även morgondagens lunch!

Efter maten gick vi ut och handlade lite. Därefter fick jag verkligen orken tillbaks och därför körde jag lite hemmaträning! Tittade på en träningsvideo och körde övningarna som visades. Jag blev väldigt svettig ska jag erkänna! Första gången jag tränar hemma sådär till en dvd-skiva men jag gillar upplägget! Bra komplement till en träningsanläggning! :)

Så nu sitter jag alltså på soffan. Dricker té. Känner mig duktig. Och piggare! Nöjd helt enkelt. Samtidigt som åskan mullrar där ute.

Utmaningar

Sådär. Nu är vi tillbaks från kalashelgen i Halmstad. Micaels morfar fyller 95 år idag så vi åkte dit igår och sov över tills idag. Han bor inte i Halmstad, men några ur släkten gör det och de bor i hus så det fanns mycket plats :) Två intensiva dagar har det varit så nu är jag lite seg faktiskt. Hade varit skönt med ännu en ledig dag imorgon...
Igår spelade vi fotbollscricket i regnet vilket var roligt, trots att min lagkamrat och jag kom sist. Vi ledde till en början, men sedan lyckades alla gå om oss på något konstigt sätt. :) Skumt! Därefter blev det mat och dryck och dessert och sent i säng. Upp relativt tidigt imorse för att sjunga för honom och uppvakta med presenter och frukost på sängen. Efter någon timma eller så åkte vi till en gård som hette Karlslund där vi åt tårta och drack god rabarbersaft. Efter det kalaset började de flesta att packa in sina saker i bilarna för att bege sig hemåt mot Göteborg igen. Även vi.
 
På bilresan till Halmstad åkte vi förbi laxbutiken och blev riktigt sugna! Suget höll i sig även på tillbakavägen och det ledde till att vi stannade där och åt god mat idag. Grillad lax med krämig spenat och underbart god malibusås tillsammans med friterade potatisar - det ni. Det är min favorit på det stället! :) Så underbart gott!
 
Det är svårt att kombinera kalas med att försöka gå ner i vikt. I några veckors tid nu har jag verkligen varit duktig och kämpat med både träning och hälsosam mat. Det har gett resultat på olika sätt, bland annat att mitt sötsug nästan är helt borta. Eller nästan och nästan, det är faktiskt borta. Och det är det jag alltid har haft svårt för. Suget efter något sött. Jag har alltid velat ha eller varit sugen på sött sött sött. Men nu är det som borta. Och det är så skönt. Så härligt och så bra på alla sätt och vis. MEN. Så kommer vi då till kalasbiten. Jag var väldigt duktig på lördagen. Istället för att ta macka och en stor bit kaka (som tyvärr såg ooootroligt god ut) så tog jag bara smörgås till första fikat. Och kände mig otroligt duktig. Därefter skålade vi i mousserande vin och där tog jag faktiskt ett glas. Men till middagen försökte jag ta av allt annat än potatisgratängen (som jag älskar...) och lyckades väl rätt bra. MEN. Därefter var det ju kaffe och kaka. Och något sött efter maten sitter ju aldrig fel, eller hur? Så jag tog en liten bit kaka faktiskt. Men inget snacks däremot som dök upp framåt kvällen. Jag är mest rädd för att mitt sockersug ska komma tillbaka om jag äter något sött. Idag blev det ju tårta och jag tog en bit. Jag var ju hungrig och inget nyttigt alternativ fanns. :P Men men. Nu är kalashelgen över. Och imorgon är det måndag igen så nu kör jag som vanligt igen. Imorgon blir det sallad med kidneybönor (mums!), gurka, salladsblad (såklart), stekt bacon och fetaost till lunch på jobbet. Mumsmums! Och nyttiga mellanmål. Och så träning på kvällen: Bodycombat! :) Ska bli skönt!
Det är lätt att hålla igång en hälsosam livsstil på vardagarna, men på helgerna när det vankas kalas och annat festligt så blir det genast mycket svårare. Det är väl det som kallas utmaning antar jag? :)

Vardagen är åter i rullning

Fyra veckors semester går fort. Otroligt fort. Det var dock väldigt välbehövliga veckor vill jag lova. Första veckan spenderade vi i Golden Sands i Bulgarien. Härligt härligt! Varmt och gott! Badade och solade varje dag, gick strandpromenaden, umgicks med trevligt folk, drack gott och åt (alldeles för mycket...) gott. Men härligt var det och jag längtar redan tillbaks!

Mindre kul var det att väga sig efter resan. Fyra kilo plus visade vågen (helt galet). Fyra kilo på en vecka. Visste inte
ens att det var möjligt att gå upp så mycket på bara en vecka.Men det är det minsann.

De tre resterande veckorna ägnades åt mycket träning, mycket nyttig mat, några kalas, en tripp till Ullared, en tripp till Kinna och Skene, tid till familj och vänner och lite annat smått och gott. Mysigt!

Semesterkilona är nu borta och mer därtill faktiskt! :) Nu banne mig! Jag tränar så mycket jag kan och äter väldigt nyttigt så det är kul att det ger resultat :) Jag satsar på vinter 2013!!! haha.

Nu har jag jobbat tre dagar redan och det känns helt okej. Det är lätt att komma in i rutiner igen. Imorgon är jag tidig och öppnar så snart ska jag sova.
Idag tränade jag 60 min spinning. Svettigt värre!!! Men skönt (efteråt...).

RSS 2.0