Orken är borta

Jag borde inte skriva här på bloggen just nu. Jag borde istället skriva på min ooootroooligt tråkiga hemtenta. Men men, det roligare vinner alltid ;) Idag är det måndag och en extremt produktiv sådan. Morgonen började med frukost och GP - underbar morgonritual. Därefter lite "ärenden" (slänga återvinningen, gå till min gamla förening med en ny ansökan till att få fortsätta hyra ut i andrahand, ta en skön promenad, handla mat, laga mat, fixa lite hemma och därefter möta upp Jeanette på hållplatsen. Vi hade planerat in en pluggdag hemma hos mig vilket det blev :) Vi gick igenom redovisningen som vi ska ha imorgon (äntligen kan man snart bocka av den från listan), gick igenom hemtentan (usch usch usch vad seg den är), såg på Lilla sjöjungfrun, åt lunch (pastasallad) och åt dessert och drack te :) Himla mysigt och kul måste jag säga! Tänk om det alltid hade vart såhär kul att plugga :)

Nu ikväll har Micael och jag röjt i mitt förråd. Bar upp möbler och grejer från förrådet hit till lägenheten. Nu ligger även lite saker ute på Blocket och vi är redan i fart med att sälja :) Många intresserade vilket är himla kul! Det är skoj att leka affärskvinna. :)

Nu blir det väl sängen snart antar jag. Imorgon är det plugg och skolan som gäller. Trist. Snart snart snart frihet. En vecka kvar.

Sov sött. Kram

Jobb, jobb, jobb.

Idag har jag jobbat på dagiset - kul som vanligt! Det känns verkligen att jag numera har kommit in i deras rutiner och så, allt känns mycket lättare. Jag kan till och med många av barnens namn :) Det ni :)
Ikväll ska vi äta citronmarinerad kyckling, pasta, grönsaker och kesopesto :) GOTT! Eller, det vet jag inte... Det är ett nytt recept nämligen så det ska bli spännande!

Imorgon är det jobb som gäller, likaså på söndag. Antagligen tränar jag lite på gymet som finns på hotellet imorgon också... Jag tror och hoppas det :) Hade varit riktigt skönt!

Jag måste verkligen börja skriva på min hemtenta.. :( VILL INTE! Jag borde verkligen börja läsa min VFU-grupps arbeten också. Vi ska ju ha en liten opponering på fredag :( Det hade vart skönt att få gjort det, läsa och skriva kommentarer och så, för att sedan kunna fokusera allt på hemtentan. Och på redovisningen på tisdag klart. Och på att andas. Men det löser väl sig, som allt annat. Sen, den 7/6, är det frihet som gäller. Tror jag. Iallafall efter klockan 16.00 (då hemtentan ska in) den 7/6 och ett tag framöver. Iallafall frihet från skolan. :) SKÖÖÖNT!

Längtar otroligt mycket till Kroatien!!! :) :) :) :) Det sak verkligen bli sååå otroligt underbart att komma iväg! Om än "bara" för en vecka och även om jag kommer vara riktigt deppig dagen då vi åker hem igen (24/7) (jag blir alltid riktigt deppig och nere när jag åker hem igen efter en underbar resa...). NU vet jag ju inte om det blir en underbar resa, men jag antar det :) Och tror det till 99,99 %. :) Ja, den dagen, den dagen :) UNDERBART!!!

Ikväll blir det god mat, bra film (någon kärleksrulle) och myyyys i soffan. Härlig fredag!

På söndag är det mors dag! Glöm ej detta! Men ännu viktigare: glöm inte att ta vara på era nära och kära ALLTID! Varje dag. Mina nära och kära betyder allt för mig. Bara så ni vet :)

Ha en underbar helg - det tänker jag ha :) KRAAAAM

Helgen och lite till

Sådär ja - då var min VFU-uppgift ivägskickad och klar :) (Jag skickade i och för sig iväg den imorse, men ändå...skönt är det!). Helt underbart känns det när man är klar med en tråkig och jobbig uppgift. Som denna. Men än kan jag inte glömma bort den. Det kommer en muntlig examination också... Nästa vecka. Tills dess ska vi ha läst 5 stycken andra VFU-uppgifter och kunna ge konstruktiv kritik till dessa. Trist trist. Jag har även två jobbigt sega böcker kvar att läsa, ett grupparbete ska göras och redovisas och på det - en tuuuung hemtenta. Allt detta ska vara klart på två veckor. Jippi.

Idag har varit en rolig dag! Jag började min morgon med att skicka in uppgiften för att därefter kunna njuta av frukost och mina GP (två från i helgen och dagens...). Därefter åkte jag till stan och mötte upp Jeanette. Tillsammans gick vi hem till henne och åt lunch - thaimat som vi köpte med oss på vägen :) Sen började vi plugga hårt genom att spela Sims :) Vårt grupparbete går ut på att analysera olika dataspel/tevespel. Med andra ord har vi valt olika spel i vår grupp och Jeanette och jag tog Sims. Himla kul att spela spel som plugg tycker jag :) Dock var det ett lite segt spel tycker jag allt.... Men iallafall! Tack för idag Jeanette! Ni bor supersuperfint!!!! :)

Efter pluggandet åkte jag hem till Micael och tillsammans lagade vi mat - tortellini med ricotta- och spenatfyllning, keso och gurkstavar :) Gott! Därefter var det dags för en skön promenad :) Underbart! Jag funderar på att börja ta morgonpromenader, men vet inte om lusten faller sig in när man ligger skönt nedbäddad i sängen... Jag får se helt enkelt, det hade ju varit skönt att göra det till en superbra vana :)
När vi kom tillbaks hem lade jag en ansiktsmask (från Lush...) och tog en härlig dusch. Nu sitter jag här, lunchlådan till imorgon är fixad (korvstroganoff och pasta) och håret är torrt :) Bra bra.

Hade ni en bra helg? Vädret var ju verkligen på topp och jag måste säga att det var även jag :) I fredags var det lugnt, vi handlade mat och så och myste mest framför teven.

På lördagen jobbade jag, mycket gäster i och med Göteborgsvarvet men det var skoj. Direkt efter jobbet gick jag till mamma och pappa som var barnvakt åt Wilma eftersom Johanna och Mattias skulle på bröllop. Dessvärre blev Johanna sjuk och fick ställa in :( Så himla typiskt!!! Tycker verkligen synd om dig kära syster och hoppas du mår bättre!!!! Men Wilma var iallafall hos mamma och pappa och det var även jag en stund. Vi tog en promenad i värmen och köpte glass :) Mysigt mysigt. Sen vankades det välling och lek och sedan körde pappa hem mig. Tack ni söta för en underbar lördag :)
När jag kom hem blev det stressigt - jag hade en timma på mig att duscha, torka håret, platta håret, välja kläder, göra mig iordning med allt vad det innebär och ja, ni fattar. STRESS! Vi skulle nämligen iväg till Micaels förenings avslutningsmiddag som skulle hållas i Backa (kändes som att jag var i Backa hela den lördagen...). Jag lyckades bli klar på den knappa tiden och vi begav oss. Missade dock bussen eftersom den var knökad och körde förbi oss :( Så vi kom lite sent och fick rätt dåliga platser, men men. Maten var god och det var helt okej trevligt. Men bättre blev det :) Efter middagen var vi ett gäng på 14 personer som tog oss in till stan och gick till en bra pub/nattklubb och stannade där flera timmar. Himla kul var det måste jag säga :) Micael och jag drog oss hemåt vid 3 - helt perfekt.

På söndagen tog vi en lugn och skön morgon. Åt sen frukost och myste mest. Sen åkte vi in till stan och mötte upp Pernilla och Pauline eftersom det var dags för musikal :) Den var inte lika bra i år som förra året, men höll ändå väldigt hög kvalitét. :) Kul!
Sen begav vi oss till Konsum där vi köpte grillgrejer. Åkte sedan till Kungsten där det vankades grillning hemma hos en av dem vi var ute med på lördagen. :) 13 personer totalt blev vi och det blev en himla lyckad kväll! God mat, trevligt sällskap, fint område och framåt kvällen - god efterrätt inomhus uppkrupna i sofforna. Perfekt avslutning på helgen :) Vi hade även väldans tur på hemvägen, bussen (som går väääldigt sällan) kom bara efter 3 minuter och detsamma med vagnen :) Vi slapp åka genom hela stan, eftersom bussen gick över bron :) Perfekt!
Sådär ja, nu vet ni nästan in i minsta detalj vad vi gjorde i helgen. Det ni :) Jag hoppas ni hade en minst lika bra helg som vi!! :)

Nu börjar jag bli trött... Ska skriva något mail och sedan kanske lägga mig... jag får se. ;)

Kram på er!

Wilmavaktsdags

Hej hej!

Torsdag idag - en fuktigt varm sådan! Åskan är i luften och kommer säkert vilken minut som helst med både blixtrar och regn i släptåg. Hade varit skönt att förfräscha upp allt igen och få lite ny luft :)

Idag var jag i skolan mellan 9-12. Hade världens mest sega föreläsning... Vi hann även med lite förberedelser inför vårt dataspelsgrupparbete. På måndag ska jag hem till Jeanette och spela dataspel och äta lunch :) Kommer bli toppenmysigt och kul! :) På måndag ska även vår VFU-uppgift in, både via mail och via pappersform... Jag planerar att skriva klart den idag helst, senast imorgon. I helgen varken hinner eller vill jag skriva den. Så alltså, deadline: IMORGON!

Igår var jag barnvakt åt Wilma :) :) :) Gick hur bra som helst - världens bästa bäbis är hon :) Vi lekte, läste lite, hon somnade i min famn (finns det något mysigare???), åt välling, tog en promenad, gungade och mystemystemyste!


Här är underbart söta Wilma när hon leker :)


Mumsigt med plastnyckel :)

Jag hade en underbar dag igår, som ni säkert förstår.

I helgen som kommer blir det jobb på lördag och efter det middag och eventuellt utgång ihop med Micael och ett gäng.
På söndag är det dags för musikal :) Scenskolans elever sätter upp en föreställning på Lorensbergsteatern :) Förra årets föreställning var en succé så vi hoppas på samma kvalitét i år :) Ska bli väldigt skoj!

Nu ska jag skriva vidare på min supertråkiga VFU-uppgift. Jag minns deadlinen: IMORGON!

Ha det gott i värmen. Kram

Trött

Snart är tisdagen över för den här gången. Idag har varit en okej dag, rätt seg dock. Planen var att Jeanette och jag skulle luncha innan skolan som började klockan 13, men det sket sig. Anledningen var att jag "var tvungen" att gå till vårdcentralen igen på ett återbesök. Eller, jag ringde dit själv imorse eftersom min hosta blivit värre och att den vägrar ge med sig. Så alltså spenderade jag min förmiddag där, från klockan 10-12. Trevligt! (eller kanske inte). Doktorn kunde inte hitta något, men jag fick lite starkare grejer utskrivet. Ska börja ta både tabletter och näsdroppar ikväll så får vi se hur det går. Hoppas hostan försvinner snart!!! Vi får med andra ord ta lunchen en annan dag, Jeanette! :) Det ser jag fram emot! :)
Efter läkarbesöket var det dags för skola. Tråkig lektion mellan 13-16. Segt!
Sen hämtade jag ut mina grejer från apoteket. Där var det kö och jag fick vänta en evighet! :( Men men, nu har jag allt hemma vilket är skönt :)
Därefter mötte jag Micael och vi åkte hem tillsammans. Mysigt :) Väl hemma lagade vi mat, potatis- och purjolökssoppa. Gott :)
Nu sitter jag här framför datorn och borde egentligen skriva på min VFU-uppgift... Men jag har börjat iallafall - en halv sida har jag skrivit :) Alltid något :)

Imorgon ska jag vara barnvakt åt underbara Wilma :) Kommer bli supermysigt!!!!

Ta hand om er! Kraaaam


Måndag igen

Helgen är över och det är måndag. Min helg var fin och händelserik :)
I fredags jobbade jag och det gick bra. Mycket att göra så stressigt var det allt! Men det var kul :) När jag kom hem i fredags började jag lite med en uppgift/uppsats till skolan :( Idag ska jag fortsätta på den... På fredagskvällen åt vi lax - gottigt :)

I lördags jobbade jag då med - kul och stressigt :) På kvällen åkte jag hem till Pernilla ihop med Pauline. Där mötte vi även Martina och tillsammans hade vi en mysig lördagskväll med god mat och trevligt sällskap :)


Pernilla hade gjort en supergod rabarber- och jordgubbspaj :) Mumsigt! Tack för en kul kväll tjejer! :)

På grund av väldigt lite sömn natten till söndag var jag väldigt trött på jobbet den söndagen... Och hostig. På lördagskvällen satte en helvetisk hosta igång hos mig och den håller fortfarande i sig. :( Vet inte vart jag ska ta vägen för jag orkar inte mer sjukdomar nu! Jag proppar i mig medicin och vitlök och c-vitamin, jag sover mycket och försöker vila men ändå blir jag inte frisk!!!!!!!! Vad är detta???? ORKAR INTE MER!!!!

Efter jobbet i söndags åkte jag till Allum ihop med Johanna, mamma och Wilma. Trevligt :) Johanna hittade fina kläder som hon ska ha på ett bröllop (inte hennes egna bröllop dock...). Du var JÄTTESÖT i klänningen syster :) Hoppas du trivs i den!!! Tack sötingar för en mysig stund på Allum. :) Trist bara att jag var så trött och hostig vilket förstörde lite... Men men, bättre lycka nästa gång!! :) 

 
Det var det här vi åt innan helgen: hummus, guacamole (lite misslyckad...), dela-med-sig-bröd(till vänster i bild) och så tunnbrödsrullar i ugn. Vi åt inte upp alla rullar den kvällen, blev på tok för många.. Men gott var det allt!

Nu ska jag ta itu med min VFU-uppift :( Vill verkligen inte, men tyvärr måste jag. :( Ta hand om er. Kram!

Vitaminer i massor

Hej hopp!

Idag är det torsdag men även lite söndag då det är ledigt för många av oss.

Micael och jag har varit effektiva idag måste jag säga. Han började morgonen med att steka några pannkakor till frukost/brunch/lunch som vi åt och njöt av :) MUMS! Därefter myste vi framför teven samtidigt som vi planerade de kommande dagarnas middagar. Ikväll blir det lite småplock som libanesiskt bröd, hummus, guacamole, ugnsbakta tunnbrödsrullar fyllda med köttfärs, gurkstavar, oliver (inga för mig dock, tack) och så lite solrosfrön. Kan nog bli mycket mycket gott tror jag :) Faktiskt första gången vi gör hummus - spännande. Jag blev så inspirerad när jag såg Nigella igår på teve så ikväll blir det många av hennes "rätter".
Vi planerade även in lax, pasta carbonara, kycklingfilé med ris och currysås och potatis och purjolökssoppa. Sådär, nu vet ni vad vi kommer äta framöver :)

Därefter fortsatte vi med att städa! Dammsuga, damma och göra rent :) Härligt.
Efter det var vi redo för att gå ut och handla! Fyra fyllda kassar från Willys blev det, härligt att ha allt hemma tycker vi :)

Nu ska jag ta itu med min jobbiga VFU-uppgift :( Jag känner mig faktiskt mycket bättre idag. Hostar bara en himla massa och snyter mig hela tiden. Men men, jag mår bättre och det är underbart.
Jag proppar nu i mig vitaminer för att bygga upp mitt immunförsvar. Måste även börja träna snart! Ser fram emot det! :) :)

Ta hand om er! Kraaaaam

Går jag mot bättre tider tro?

Hej på er.

Det regnar (läs: vräker ner) utanför och jag tycker det är rätt mysigt att vara inomhus just nu. Ser fram emot när Micael kommer hem så vi kan mysamysamysa denna onsdag. Vi ska laga soppa (klar grönsakssoppa) till middag vilket ska bli gott.

Det känns som att jag börjar bli aningen bättre nu. Halsen gör bara ont på morgnarna och kvällarna och ögonen är lite mindre kletiga. Magsjukan som jag fick i måndags kom på snabbvisit och försvann redan dagen efter - skönt. Nu är det hostan kvar. Denna eviga hosta som vägrar ge med sig. Jag äter hostmedicin som inte verkar hjälpa så värst mycket och jag försöker dricka mycket te och allt - men inget tycks hjälpa :( Jag får väl hosta bort den helt enkelt. Host host.

Idag fick jag lönespecen från jobbet - alltid trevligt :) Mer lön blir det däremot i juni eftersom jag jobbar rätt mycket nu i maj. Ska jobba fredag, lördag och söndag bland annat. Kul. Hoppas jag blir ännu bättre tills på fredag. Kanske rent av helt frisk?
På lördag vankas det även middag hemma hos Pernilla ihop med Martina och Pauline. Det ser jag fram emot mycket så det ska bli väldigt kul :)
Andra helgplaner förutom jobb och middag? Jo, jag borde ju kanske plugga lite också... Har en hel del kvar. Måste skriva på min VFU-uppgift (jag började faktiskt lite på den idag vilket jag är otroligt stolt över!), måste läsa klart tusen böcker känns det som och även börja fundera lite kring hemtentan. Myyyycket som hänger över en alltså. Det känns verkligen att det är i slutet på terminen nu, skoltröttheten har varit här ett tag och man orkar inte mycket mer plugg nu. Men än är det rätt mycket kvar innan man kan ta en sommar med jobb istället för plugg.

Resan till Kalmar är nu bokad :) I juni åker mamma och jag till Kalmar och spenderar en helg där vilket ska bli supermysigt!

Nu ska jag nog börja förbereda lyxsoppan (läs: budgetsppan). Ta hand om er. Kraaam!

Nu är det helg.

Och jag är fortfarande sjuk... :( Börjar ärligt talat bli extremt trött på att jämt vara sjuk! Igår började halsen göra ont igen och det håller fortfarande i sig :( Ögonen är fortfarande kletiga och variga och vattniga... Och näsan är täppt som vanligt. Håhåjaja. Jag längtar till bättre tider. Till hälsans tider. Hur mår ni? Mår ni bra? Jag hoppas verkligen det!

Idag är det dock lördag och jag är hemma och kurerar mig. Skönt. Tänkte börja med min VFU-uppgift lite smått. Ska skriva 3 eller 4 sidor (kommer inte riktigt ihåg) om återberättandet av sagan och det efterföljande arbetet. Lika bra att sätta igång kanske... :P 

Jag sitter här och dricker te. Grönt te med havtorn och gojibär. MUMS! Snart ska jag vräka i mig clementiner. Nyttigt värre. Kanske ger teet och clementinerna mig ork och hälsa till att bli redo för jobbet imorgon!?!

Ta hand om er denna lördag, en något regnig sådan.
Kram.

Ojojoj

Hej.

Idag är det fredag och jag är faktiskt hemma från praktiken idag. Min handledare är aldrig på skolan på fredagar och eftersom jag inte är helt frisk sa hon åt mig att jag kunde stanna hemma idag. Snällt av henne :) Faktiskt så behövde jag det. Det var knappt att jag orkade gå till praktiken igår, så det hade inte varit en höjdare att åka in idag... Jag är fortfarande förkyld med hosta, lite halsont och täppt i näsan. På köpet har jag även fått en släng ögoninflammation som är mindre trevlig... Varför ska jag alltid smittas av alla möjliga sorters bakterier och virus såfort jag jobbar med barn? Det är inte roligt alls, eftersom man vill ge allt man har när man är ute på VFU. Det orkar man ju inte när man jämt är sjuk! :(
   Jag kom iallafall nyss hem från vårdcentralen. Där fick jag hostmedicin, men ingen salva mot ögonen :( De sa att ögoninflammation går bort av sig själv och det vet jag också om, men det hade vart trevligt att skynda på läkningen lite med hjälp av en salva. Men men. Hostmedicin är inte illa det :) Jag ska bara vara hemma och vila idag och imorgon och verkligen se till att bli frisk! På söndag har jag satt upp mig på jobb så då måste jag vara någorlunda frisk. Därefter är det VFU igen måndag och tisdag. Jag äter även massa clementiner så att jag får i mig mängder med C-vitamin :) Alltid bra!

I morgon var tanken att jag, ihop med mamma och pappa, skulle vara barnvakt åt söta lilla Wilma eftersom Johanna ska iväg på möhippa och Mattias iväg på svensexa. Men eftersom jag nu är sjuk får mamma och pappa ta hand om gullungen på egen hand... Trist trist trist eftersom Wilma (och mamma och pappa såklart) är helt underbara att umgås med! Vi får vara barnvakt ihop en annan gång helt enkelt - det ser jag fram emot :)

När jag kom hem igår från praktiken hoppade jag direkt i säng och sov fram till 22.00. Det var skönt :) Jag blev dock väckt en gång av min käre och söte sambo som, när han kom hem från jobbet, höll upp en påse från Lush framför mina klibbiga ögon. Vet ni vad som låg i påsen? Jo, detta:


En massageolja/body lotion till vänster och ett läppbalsam med chokladsmak till höger. GISSA om jag blev överlycklig??? Läppsyl i alla dess former kan glädja mig till skyarna när som helst och ett med chokladsmak gör ju inte saken sämre.. :) Och Lush's bodylotions är också suveräna och den här luktade tydligen citrus-fräscht (eftersom jag är täppt i näsan känner jag inget... varken choklad eller citrus...men jag litar på Micael som anser att den doftar väldigt gott). Lush lush lush... :)
Tack min sötnos för att du förgyllde min dag igår och för att du förgyller alla mina dagar. Du är underbar, det vet du.

Nu ska jag väl dricka lite te och äta massa clementiner och se till att bli frisk. Ta hand om er så hörs vi!

Varm kopp te

Hej på er.

Hoppas att ni mår bra och att ni har en bra tisdag! Min tisdag har varit bra. Jag är dock väldigt förkyld och har haft sprängande huvudvärk och väldigt ont i halsen (vilket resulterat i att jag är väldigt hes...) sedan i söndags kväll... Jag började bli förkyld förra veckan men mådde ganska så bra i helgen, men så på söndagen kom allt tillbaks :( Typiskt! Det är med all säkerhet pga att jag har praktik nu och umgås så mycket med snoriga och hostiga barn. Men det är det värt...tror jag.
     Det är kul på praktiken tycker jag och jag känner att jag faktiskt utvecklas en himla massa! Jag håller samlingar och lektioner och har faktiskt mer och mer blivit en "fröken". Det är härligt.
Jag berättade en saga igår för en grupp elever och efteråt hade vi ett boksamtal. Det gick helt okej, kunde gått både bättre och sämre om jag säger så :) Idag fortsatte vi med arbetet genom att de fick måla varsin bild med utgångspunkt från sagan. Dessa bilder pratade vi sedan om och de fick placera dem i kronologisk ordning. Detta har alltså lett till en nästan helt ny saga, men en ny innebörd. Jag planerar ännu en lektion på torsdag, men då vill jag att de ska skriva varsin mening till sin egen bild som vi sedan fäster på bilden. Redan nu har jag satt ihop bilderna till ett fint sagohäfte och med lite text till blir det nog ännu finare tror jag... :) Det är skoj när saker och ting går bra :)

Imorgon ska eleverna ha friidrottsdag, vilket innebär att vi kommer vara utomhus hela dagen vid någon friidrottsanläggning. Detta innebär varma kläder och matsäck. Det ska bli kul att se när de sportar och springer och kastar kula och så :) Spännande.

Idag när jag kom hem kände jag verkligen för att laga mat, trots att jag inte mår så bra. Sagt och gjort: jag gjorde storkok :) Det blev korv stroganoff (vad annars...haha). Jättegod såg den ut, jag hade i: paprika, zucchini, purjolök, lök, morötter och falukorv såklart :) Färgglad och fin blev den, jag är väldigt stolt :)
Jag har börjat tycka om morötter i mat. Jag kan verkligen inte äta råa morötter, tycker det är fruktansvärt äckligt. Men morötter i olika maträtter är hur gott som helst :) Nyttigt och bra :)

Nu ska jag göra lite te och kurera mig. Kanske äta lite middag också...? :)
Ta hand om er och håll er friska!




RSS 2.0