Thailand närmar sig med stormsteg!

Idag är det Mors dag så grattis till alla mammor! :) Speciellt grattis till världens absolut bästa och finaste mamma - min mamma :) Du är underbar! Hoppas att ni haft det trevligt på er resa så ses vi ikväll när vi hämtar er :)

Idag vaknade vi sent och det känns som att det är först nu dagen börjar. Lite segt, men men. Jag tänkte plugga lite, då jag har en massa rapporter att läsa och granska tills på onsdag då det är examination. Jag ska främst fokusera på en rapport, men jag måste ändå läsa igenom alla andras också. Jag hoppas att det går bra på onsdag, är lite nervös. Det är aldrig kul att få sin egen text granskad och kritiserad. Men men. Efter det är det sommarlov och dags för THAILAND!!!!

Jag börjar helt ärligt få lite resfeber redan nu... Vad ska jag ta med för kläder? (Jag vet... inte för mycket, men några klädesplagg måste ju med och då är frågan vilka det ska bli..?), kommer vi hitta när vi väl är där?, kommer jag svimma av av värmeslag?, hinner vi med det vi vill se? (inte för att vi har några direkta planer, men några saker har vi ändå tänkt besöka..)... med mera med mera. Jag har massa funderingar innan resan må ni tro. Men jag känner mig ändå rätt redo att åka. Vi har fixat allt som ska fixas förutom att växla pengar. Det ska vi göra imorgon. Men vaccineringen är gjord, solkräm är införskaffat, bra-att-ha-grejer är införskaffat, alla viktiga papper är fixade och så. Vi är nog redo :) 

Vi ska fira Micaels mamma senare idag och är bjudna dit på middag. Ska bli trevligt minsann :) NU måste jag ta tag i läsningen av rapporterna. Ha det så bra idag mina läsare. :)  


Fler bilder :)


Här är tvättmedlet och handtvålen i reseförpackningarna :) Väldigt käck grej, har provat att tvätta händerna med tvålen och det funkade ju jättebra! Löddrade och allt :)


Här är underlakanet också :) Skydd mot vägglöss (bed bugs) som kan behövas även på lyxhotell.. Läskiga kryp det där.

Hela resekalaset köptes på www.pickpack.se och jag måste rekommendera den sidan! Superbra service och väldigt väldigt extremsnabb leverans! Bara plus!!! :)

Idag skriver jag slutklämmen på rapporten. Bara en halv sida kvar ungefär. Sen korrekturläsa och sen skicka in. Underbart! UNDERBAAART! Och snart dags för Thailand :) Can't wait!

Men nu. Återgå till pluggandet. Jag har blivit världens eremit. Har suttit inne en vecka och skrivit. Och skrivit. Och klart gjort lite annat mellan varven... som gårdsfest på lilla söta underbara W:s dagis :


Här dekorerar hon bäcken med mosaik.


Här är hon på språng mot rutschkanan :)


Här är en bild på desserten från i lördags: morotskaka, jordgubbar och riven jordgubbschoklad :)

Jaja.... back to reality now. Måste plugga så jag blir klar nångång! Tjing tjing på er.

Bilder



Conrad hotell i Bangkok:





Här ska vi bo de två sista nätterna i Bangkok. Femstjärningt hotell som heter Conrad :) Bilderna kommer från www.hotels.com


Pantip court hotell Bangkok:






Här ska vi bo de fyra första nätterna i Bangkok. Detta hotell har rum som är stora som lägenheter! Det vi har bokat ligger på 96 m2. Helt galet!!! Bilder kommer från www.hotels.com

Det ska verkligen bli underbart att komma iväg!! :) Och det är snaaart!!!!

Men men... tillbaks till verkligheten nu. Måste fortsätta skriva på min rapport. Har flera sidor kvar... :( Lite senare idag blir det gårdsfest på lilla söta underbara W:s dagis! :)

kram till er!






Om två veckor :)

Måndagen har gått rätt segt fram tycker jag. Jag har hållt mig inomhus nästan hela dagen, förutom en pyttestund när jag gick ut och hämtade paketet med resegrejer :) Våra resehanddukar, underlakanet, resetvålen och resetvättmedlet är nu här hemma hos oss :) Imorgon kanske jag kan lägga ut bild på alltsammans :) Resehanddukarna är verkligen kompakta och väldigt smidiga! Tar ingen plats alls och torkar superfort! Och underlakanet är nedpackat som en liten minisovsäck - supersött :) Hihi. Åhhh, snart snart snart är vi iväg på vår resa!! :) :) :) Om bara två ynka veckor är vi där :)

Helgen var väldigt bra förresten! Jag jobbade både lördag och söndag och det var mycket gäster pga Göteborgsvarvet och Liseberg och för att Göteborg är en såpass mysig stad antar jag :) Stress stress med andra ord! Men kul också såklart! :)

På lördagskvällen kom Micaels mamma och Bosse hit och vi bjöd på middag. Till förrätt: Prosciutto med god mjukost (serverade som rullar). Till varmrätt: Stark kycklinggryta med ris (jag har nämnt kycklinggrytan tidigare vet jag och den innehåller sambal oelek, kardemumma, apelsinskal och massa annat gott....) och god sallad. Till dessert: morotskaka, jordgubbar och riven jordgubbschoklad över :) Väldigt lyckad meny och väldigt lyckad kväll! Vi fick en jordgubbsplanta som står på fönsterbrädan nu och jag hoppas verkligen att det dyker upp några söta gubbar på den snart... :) Men man vet aldrig... den trivs väl bäst utomhus antar jag... :P

På söndagen åkte jag hem en stund efter jobbet, för att efter två timmar åka iväg igen - till syster med familj :) Vi åkte dit och blev bjudna på supergod trerätters middag :) Och massa lek med lilla söta underbara W, som dock inte riktigt var sig själv... Kändes som att hon var väldigt hängig vissa stunder, för att i nästa stund vara sig själv helt och hållet igen. Konstigt... Men hoppas hon blir sig själv helt och fullt snart igen... Snart ska W, Micael och jag till Universeum och ha det roligt bland alla djur och grejer :)
Tack för en mysig avslutning på helgen!!!! :)

Imorgon är det tisdag. Jag ska fortsätta skriva på min rapport.... Min extremt tråååkiga rapport. Idag har jag skrivit en hel del vilket känns bra! Några sidor till - sedan är jag klar!!! Och med några menar jag cirka 5-6 sidor tyvärr.....

Ha det gott. Vi hörs!!!!!!


Glömde!

Jag har faktiskt gjort mer saker idag än vad jag skrev i förra inlägget! Glömde helt av att jag gjorde rent ventilen/fläkten i köket också :) Haha. En riktig husmor har jag varit idag!
Jag har även inhandlat lite grejer inför Thailand! :) :) Det blev:

  • två resehanddukar
  • resetvättmedel (i form av små blad som man blöter i vatten)
  • resetvål (även det här är i form av små blad som man blöter i vatten)
  • underlakan som ska skydda mot vägglöss (hoppas dock att vi slipper dessa äckliga kryp)

Bra saker va? :)

Nu sitter jag här i soffan med té och morotskaka och njuter av kvällen :)


Plugg?

Jag har verkligen noll självdisciplin. Jag har haft hela dagen på mig att skriva på min examinationsrapport. Har jag gjort det? Nej. Stort nej. MEN, jag har gjort MYCKET annat:

  • Bakat en morotskaka
  • Gjort en smarrig kycklinggryta
  • Varit och handlat
  • Tänkt på att plugga
  • Sorterat lite bland grejerna här hemma
  • Städat lägenheten samt putsat våra fönster (ihop med Micael)
  • Ätit sushi
  • Tänkt lite mer på att plugga

Det var nog det tror jag... Så, jag måste ju säga att jag faktiskt inte helt legat på latsidan.

Men den här texten vi ska skriva gör mig lite nervös... jag har inte direkt någon aning om vad det är jag ska skriva. Men, ärligt talat har jag sällan det och av någon anledning har jag klarat mig ändå. Så, det här ordnar sig det också. Snart är det över och dags för Thailand :) Det är det jag lever på nu.

Imorgon ska jag skriva på texten - det måste jag! Sen kanske det blir grillning hos syster med familj - mysigt :)
I helgen blir det jobb. Och plugg. Och middag på lördag.

Vad gör ni denna kväll? Jag ska nog koka en kopp té och sätta mig i soffan samtidigt som jag mumsar på morotskakan :) Hoppas det går något bra på teve...

Imorgon får jag ta tag i pluggandet på riktigt!


Händelserikt



Här är en bild från i helgen när vi var i Stockholm :) Vi tog bilen dit i fredags eftermiddag och totalt var vi ett gäng på 14 personer (från Micaels förening) som åkte i tre bilar. Micael och jag varvade körningen och det gick väldigt bra :) Vi kom lite vilse då och då på vägen, men till slut (klockan 01.00) kom vi fram till hotellet i Hägersten :) Somnade gott den natten kan jag meddela :)
På lördagen var det dags för tävling i Kung Fu. Måste erkänna att jag var extremt nervös när Micael gick upp på platån för att tävla...kändes inte alls bra. Och under matchen var jag gråtfärdig och verkligen på helspänn... Usch usch. Inte bra för de stackars nerverna... Men men! Matchen gick bra och Micael fick en bronsmedalj :) Är väldigt stolt över honom :) Lördagen i sporthallen var en lååång dag... vi var där för invägning klockan 9.00. Därefter tillbaks till hotellet en snabbis. Därefter tillbaks till sporthallen och vi kom inte därifrån förrän klockan var 19 på kvällen någongång. Rätt seg dag med mycket (extremt mycket) väntan. Det hände en läskig grej också där en kille från föreningen fick åka till akuten och sy 12 stygn i pannan! Han fick ett svärd rakt i pannan så det blev ett djupt jack... Kommer bli ett rätt stort ärr med andra ord... Tur att det gick bra med det här också.. Han kom snabbt till sjukhuset och så. Men ja, otäckt!
Lördagskvällen spenderade vi inne i stan där vi åt god mat på en fin Thairestaurang.


Detta var min goda mat :) Kyckling, risnudlar och lite annat smått och gott! Lägg märke till orkidén på sidan av tallriken :)


Här är Micaels tallrik. Fräscht och gott :)

Mätta och belåtna åkte vi därefter tillbaks till hotellet och somnade gott :)
På söndagen packade vi ihop våra saker och checkade ut, för att sedan bege oss in mot Kungsträdgården. Där vankades det nämligen Kung Fu Festival :) Festivalen sändes på svtplay där man faktiskt kan se oss :)
Massa uppvisningar av olika slag samt även matcher (som vi missade eftersom dessa började så sent och precis då åkte vi hem...). Men det var kul att se uppvisningarna :) Men! även denna söndag fick en kille från föreningen åka till akuten eftersom han fått ett spjut i pannan... och fick sy 5 stygn. Totalt alltså: 17 stygn på två dagar! Läskigt... Hoppas dem repar sig snabbt och att det blir fina ärr iallafall...




Vi hann med en sväng inne i en galleria också :)

Där köpte jag god choklad :) (Jag gillar Kardemumma och Kanel bäst!).

Vi åkte klockan 16.30 och var väl här hemma ungefär runt 00.00. Det var väldigt skönt att komma hem må ni tro! "Borta bra men hemma bäst"... 

Jag jobbade i måndags vilket var kul :) Alltid kul att vara ute i verkligheten och försöka tillämpa det jag lär mig i skolan :) Igår och idag har jag varit i skolan. Och från och med imorgon kommer jag vara insöad med min examinationsrapport i en veckas tid. Nästa torsdag ska den in och den ska vara på cirka 10 sidor. Hårt och tungt jobb framför mig... Trist!
Men om två veckor precis är terminen över :) Och då äntligen är det dags för THAILAND :) :) :) Börjar verkligen närma sig med stormsteg nu ju! Spännande! Vi har ju vaccinerat oss inför resan. Micael fyllde på/förnyade sin dos vaccin mot polio, stelkramp, mässlingen och röda hund (tror jag det är). Det ska man tydligen göra när man är 26-28 år, så det behövde inte jag alltså. Men jag i min tur ska ta två doser Dukoral mot magproblem, medan Micael endast behöver ta en eftersom han redan har grundvaccinet mot det. Och herregud, den var inte god att dricka!!! En dos kvar alltså och den ska jag ta på söndag... Usch! 
Sen blir det dags att skriva packlista och inköpslista från Apoteket då det är en del bra-att-ha-grejer som vi behöver köpa. Sen är vi väl redo antar jag :) Åhh..spännande :) :) :)  

Vi hörs snart igen! Hoppas ni hade en bra helg och haft en bra början på veckan!


Äventyr i helgen :)

Sådär ja. Veckan har kommit till fredag. Äntligen! Micael och jag tar med oss bilen på äventyr i helgen :) Eller, det är väl snarare så att bilen tar med oss på äventyr :) Haha. Men det är vi som styr minsann! Jag berättar mer när vi återkommer på söndag!

Veckan hittills har varit bra tycker jag. Jag har hunnit med en hel del:

  • Praktik
  • Jobb
  • Plugg
  • Hård, svettig och rolig träning
  • Lite shopping
  • Middag hos en kompis ihop med två andra kompisar samt en liten bäbis (som var jättesöt) :) :) :)
  • Städning av lägenheten

Ja, det var nog det. Säkert nåt mer som fallit i glömska... Mitt minne är som många vet inte det bästa... :(

Efter helgens bravader måste jag verkligen ta tag i plugget rejält. Har mycket att göra! :(

Min Buzzador-kampanj från Pepsodent är nu avslutad och jag tänkte berätta mina tankar för er nu. Jag fick ju prova på en tandkräm som sades göra tänderna vita efter bara en borstning. Jag tycker inte att den gjorde den tyvärr. Smaken på tandkrämen var väldigt god och fräsch och man kände sig ren i munnen länge efter borstningen. Men jag tycker inte att mina tänder har blivit vitare. Är det någon av er som provat Pepsodent White Now? Vad har ni för erfarenheter?

Ha nu en bra helg alla läsare. Vi hörs!


Åter till skolan

Tisdag idag och första dagen i skolan igen efter praktiken. Nu är det mycket mycket massor massor att göra fram tills terminen är slut. Till på tisdag ska vi skriva en text på 3 sidor, ha en gruppdiskussion, litteraturseminarium, skriva slutrapport på 8-10 sidor samt ha opponering. Allt detta på ynka 3,5 veckor, eftersom opponeringen är den 1:e juni. Så, alltså. MASSOR att göra framöver. Imorgon ska jag skriva på min text som ska in på tisdag, därefter blir det träning. På torsdag har jag en fullspäckad dag med skola några timmar på förmiddagen, jobb från 12-17.45 och därefter hem till en kompis och äta middag och ha trevligt ihop med ytterligare två vänner samt en liten bäbis:):):) ska bli mysigt må ni tro! Thailandsresan närmar sig med STORMsteg och allt är väldigt spännande:) vi har bokat hotell i Bangkok de första fyra nätterna samt de två sista nätterna. Däremellan får vi se vad som händer. Hotellen vi ska bo på är rena rama lyxhotellen! Fyrastjärnigt och femstjärnigt:) ska bli sååå himla spännande och roligt och mysigt och allt!! Snart snart är vi där!!! Jag borde plugga nu. Men känner mer för att ta en promenad med mina nya easytonskor och en underbar sambo. Antingen det eller så ligger jag kvar här på soffan och latar mig. Jag får helt enkelt se vAd kvällen har att erbjuda. Jag bloggar från mobilen, det är därför det ser lite konstigt ut kanske.. Ha nu en trevlig kväll mina kära läsare!

Dessa vann jag :)





På nrj:s hemsida deltog jag i en tävling som resulterade i att jag vann dessa sköna Easytone-skor :)
KUL att vinna tycker jag då jag sällan gör det :) Och verkligen helt oväntat denna gång - men ack så underbart :)
Skorna är riktigt sköna att gå i tycker jag!! Och snygga! Och...GRATIS :)

Det var längesedan jag bloggade nu. Jag har fullt upp med VFU och livet i övrigt med allt vad det innebär.
Idag hämtade jag lilla söta underbara W från dagis när jag hade slutat vid 15.00. Mysigt :) Vi gick till biblioteket samt åkte buss till mamma - väldigt mysig dag på alla sätt och vis :) Nu är jag hemma och har precis duschat - skönt :) Även gjort matlåda till imorgon. Ganska simpel sådan: stekt kassler med riven stekt vitkål till. Till dessert: vindruvor. Är ju lillördag imorgon så då får man lyxa till det :)

Hade ni en bra valborg? Och en bra påsk? Jag hoppas verkligen det :) Jag hade både en trevlig påsk och en lyckad valborg :) Härligt!

Så, hur ser era planer för veckan ut? Jag ska träna imorgon vilket ska bli jätteskööönt! Jag har inte varit där på två gånger och det känns verkligen! Med andra ord ska det bli riktigt skönt att svettas igen :) Torsdag håller jag öppet än så länge, kanske plugga faktiskt... Fredag ska jag träffa en kär vän vilket ska bli mysigt! Helgen har jag lite blandade planer för så det får jag återkomma om :)

Nu måste jag gå igenom och förbereda en uppgift till imorgon på VFU:n. Sen blir det sängen för min del! Godnatt på er! Sov sött!

RSS 2.0