Saffranskladdkaka

Idag bakade jag en saffranskladdkaka efter ett recept jag fått från min vän E. Den blev väldigt väldigt smarrig må ni tro. Saffran måste vara världens mest underbara krydda! Jag kan inte få nog av saffran iallafall. :)

Hoppas ni har en bra kväll mina kära läsare!


Mat

Idag ska vi äta fläskfilé, potatisgratäng och paprikastavar till middag. Gratängen står i ugnen, fläskfiléerna ska snart stekas och jag väntar på att Micael ska komma hem. Han kommer säkert vilken minut som helst!


Lugn tisdag

Godmorgon på er.

Nu känner jag att begreppen till duggan börjar fastna på hjärnan och det känns otroligt bra. Eller, jag känner mig inte helt säker på allt alltså, men det känns otroligt bra att det nu börjar fastna iallafall :) Denna tisdag blir den sista duggpluggdagen för imorgon gäller det. Håll tummen för mig! :)

Jag har faktiskt inte gjort så mycket på sistone förutom att plugga. I lördags jobbade jag vilket var väldigt roligt! Efter det var det bara plugg som gällde... I söndags däremot hade jag faktiskt en liten pluggfri dag. Jag åkte till IKEA ihop med underbara syster och lilla söta underbara W. Det var roligt :) Vi hittade en hel del bra saker där som vanligt så lite grann fick allt följa med hem. Bland annat blockljus, doftljus, ett fyrkantigt fat där vi ska ha blockljusen på (som en adventsljusstake) och en blomma (Novemberkaktus). Jag är helnöjd :) Och lilla söta underbara W fick en fin och skön madrass, täcke och påslakanset :) Hennes nya säng hade de redan köpt :)

Efter besöket på IKEA åkte Micael och jag till Coop och storhandlade. Skönt att ha det gjort!
På kvällen började vi se en ny serie: Terra Nova, som var riktigt spännande och bra. Därför blev plugget åtsidosatt lite denna söndag, men det var det värt!

Förkylningen är nästan helt borta nu också. Hostan stör mig iallafall inte extremt mycket, bara då och då. Halsen gör bara ont på morgonen. Sköööönt! Nu hoppas jag bara att min kära syster också blir frisk snart!!

Nu ska jag återgå till mina begrepp. Ta hand om er denna tisdag! :)

Soffhäng

Ytterligare en dag i soffan. På min alldeles speciella plats. Den är liksom gjord för mig nu :)

Jag har vrait hemma och pluggat hela veckan. Måndag, tisdag och onsdag hade vi ju litteraturseminarium på nätet. Igår såg jag föreläsningen på nätet hemifrån samt skippade någon timmas Skrivstrimma (vad det nu innebär) som var på eftermiddagen i skolan. Alltså var jag hemma hela dagen igår också. Och även idag. För idag står det inläsningsdag på schemat och det ska det verkligen bli. Jag var lite slapp igår och lyckades bara trycka in sisådär sex ord i hjärnan. Idag ska det bli andra bullar minsann! Åh, bullar... det hade varit gott. Det var längesedan jag bakade nu. Dels för att frysen inte vill förvara mer saker, men också för att vi måste frosta av frysen någon gång snarast. När frysen är tömd och avfrostad ska jag minsann baka igen :) Iallafall massa Lussebullar!!! :)

Idag jobbar Micael hemma, så vi är båda två hemma idag. Mysigt! Ikväll ska vi väl äta något gott tror jag. Får se vad det blir bara. :)

Ja, nu får ni ha en trevlig fredag hörrni! Snart är det helg :) Vilket för min del innebär jobb och ännu mer plugg.... Aldrig tar det slut.

Godnatt



Bjuder på en bild från Thailand. Koh Samet. Jag längtar ofta tillbaks till Thailand. Det var verkligen ett helt underbart fantastiskt land.

Torsdagstankar

Hela veckan har jag suttit på samma plats i soffan. Jag börjar bli lite rädd att det ska bli avtryck... Och förslitningar just där. Men det blir det förhoppningsvis inte :)
Jag är fortfarande förkyld med en skitjobbig hosta som vägrar försvinna. Värst morgon och kväll såklart.
Jag var tvungen att tacka nej till förskolejobb imorgon, på grund av att jag verkligen måste plugga till duggan som är på onsdag. Vanligtvis brukar jag aldrig tacka nej till jobb och ibland har till och med jobb gått före skolan. Men just nu känner jag mig inte i fas till den här duggan, så jag borde verkligen satsa på att kunna alla 40 ord bra. Väldigt bra. Därför tackade jag tyvärr nej till jobb. Jobb som hade varit ett skönt avbrott från allt plugg. Men på lördag ska jag iallafall jobba på hotellet. Kan bli skoj!

Bloggen blir inte mycket roligare än såhär i dagsläget. Tyvärr.

Vad ska ni göra i helgen? Något roligt inplanerat? :)

Duggplugg

1.heteronormativitet
2. självdisciplinering
3. identitetspolitik
4. kulturellt och socialt kapital
5. normativ femininitet
6. multipelt seende
7. intoleransens retorik 8. disidentifiering
9. konstruktion av kön
10. kontextuell rörlighet
11. hegemoniska maskulinitetsideal
12. hegemoni
13. diskurs
14. hegemonisk diskurs
15. the gaze
16. the Other, den Andra, andrafiering
17. den närmaste utvecklingszonen
18. dialog
19. monologisk
20. scaffolding
21. metakognition
22. kontext
23. socialt
24. auktoritär
25. situerat lärande
26. autentiska aktiviteter
27. distribuerat lärande
28. lärande som deltagande i en praxisgemenskap
29. mediering
30. medierande redskap
31. överföringsmetaforen
32. dialogism vs monologism
33. talgenre
34. intersubjektivitet
35. intersubjektiva rum
36. appropriering
37. IRF-strukturen
38. asynkrona diskussioner
39. flerstämmighet
40. ömsesidiga skillnader

Dessa 40 kära ord har jag levt med nu i snart två veckors tid. Jag är trött. Och jag längtar till praktiken som börjar på torsdag. För då är duggan gjord. Självklart (förhoppningsvis) blir jag godkänd och slipper göra om den. Vill någon byta plats med mig tro? :)


Askar

Dessa fina askar köpte vi på Ullared:) Bra till julklappar samt till chokladpraliner som man kan ge bort:)


Pluggpluggpluggplugg

Det tar aldrig slut. Det eviga pluggandet. Litteraturseminariet pågår idag och imorgon också, fortfarande på internet vilket fortfarande är skönt. Jag var ute en stund förut och handlade lite på Willys. Annars sitter jag här på soffan. Under min filt. Och pluggar. Skriver diskussionsinlägg. Pluggar på orden till duggan nästa vecka (som gör mig extremt nervös...). Läser lite kurslitteratur. Äter lite mat. Dricker lite te. Det är skönt att plugga hemifrån. Ibland tänker jag att en distansutbildning hade passat mig perfekt. Plugga hemifrån. Frågan är om man hade haft disciplinen till det? Lite tveksamt där...

Förutom att plugga ska vi även tvätta idag. Och göra en paj. Spenat- och fetaostpaj. GOTT!

Nu ska jag återgå till pluggandet. SUCK.

God middag med små medel

Godkväll.

Förkylningen håller i sig tyvärr och idag vaknade jag återigen med halsont, hosta och täppt näsa. Men dagen har spenderats i soffan, framför datorn, med en tekopp i handen och aktivt deltagande i vårt litteraturseminarium på nätet. Vi fortsätter diskussionen imorgon och på onsdag. Rätt skönt att ha diskussionen på nätet tycker jag, slipper man åka till skolan. Här kan man vara mer fri, göra lite annat samtidigt. Som att städa, vilket jag har gjort idag :)

Jag fixade lite enkel, men smarrig middag åt oss idag: Omelett med korv och purjolök och till det lite keso med pinjenötter. Och vi unnade oss varsin liten festis. Och endast i skenet av värmeljus. Myspys på hög nivå denna måndag. Måndagslyx.

Nu ska jag fortsätta plugga fram tills klockan 20, för då kommer Ensam mamma söker som jag så troget följer.

Hoppas ni har en mysig måndagskväll alla mina kära läsare, vilka ni nu är...

Dimma

Dimma ute. Dimma inne. Inne i hjärnan alltså. Man blir helt igenstoppad och seg av allt plugg! Oerhört påfrestande. Jag kommer verkligen hålla mig instängd hela tiden fram tills duggan nästa onsdag. Plugg plugg plugg. Men snart är det jul:)


Var är orken?

Idag har vi varit i Ullared och shoppat en hel del! Vi hittade en del julklappar, lite kläder, bra-att-ha-saker till hemmet och lite allt möjligt :) Alltid kul att vara där tycker jag! :) Lagom mycket folk var det också! Efter shoppingen åkte vi till Micaels pappa och fick hjälp med att byta till vinterdäck på bilen. Nu är det gjort - skönt! Nu kan vintern komma alltså :) Igår var jag ute på äventyr med syster, mamma och mormor. Vi åkte till en stor klädaffär där tanken var att mormor skulle titta på kläder (och även köpa en del såklart). Hon hittade en fin mysig lila tröja som var jättefin på henne! Men inget mer tyvärr... Mamma hittade lite och även systeryster fick tag på en del. Jag fick tag på ett par snygga vinterstövlar :) Som sagt - vintern kan komma! Jag är redo! Efter shoppingen åt vi på Laxbutiken - MUMS! Mysig lördag minst sagt! :) Jag är fortfarande förkyld, men jag hoppas att det går över snart. Jag har inte tid att vara förkyld. Imorn, tisdag och onsdag har vi litteraturseminarium på nätet, så det är ju skönt. Slipper att åka in till skolan alltså. Kan sitta under min mysfilt och dricka massa te! :) Vad händer i veckan? För min del blir det en massa plugg. Bara. Kommer stänga in mig och bara plugga. Jag behöver det inför duggan som är nästa vecka :( Ha en mysig söndagskväll nu!! Kraaanm!

Teknikens framfart

Wow!! Jag sitter just nu i soffan, under en filt, med en kopp te och ser på föreläsningen som pågår i skolan just i detta nu. Den är streamad ut på nätet och det är helt fantastiskt! Föreläsningen i sig är inget att hurra för dock, men bara det att jag kan sitta hemma men ändå se föreläsningen! Nu visar han en musikvideo som inte för fem öre rör pedagogik. Haha. Skumt!

Efter denna föreläsning ska jag in till skolan och träffa min kära vän. Vi ska planera inför vårt examensarbete som vi ska skriv ihop! Måste skicka in ämne snart nämligen så kan bli skönt att få det gjort!

Igår var jag på stan med mor och syster. Trevligt trevligt! :) Sen mötte vi pappa och tillsammans gick vi på restaurang och åt god mat. Pizza i korg som vi delade på! :) Mums! På el corazon. Gamla Peppes Pizza. Gott!!

Hoppas ni har en bra torsdag!!! :)


Prosit

Jag sitter här hemma och myser i soffan under en gosig filt. Samtidigt som jag pluggar lite. Jag har även ätit, korv stroganoff som jag gjorde igår. Gott! Jag fryser som bara den och nyser och nyser och nyser. Jobbigt!

Idag hade vi ett fortsättningsseminarium om konflikthantering i skolan vilket var rätt så bra. Vi fick öva oss med hjälp av rollspel och så vilket till en början var jobbigt och oseriöst, men efter ett tag blev det riktigt bra.
Nu är jag alltså hemma och ska plugga. Senare under dagen ska jag in till stan och träffa mamma och syster och vi ska ha en mysig tjejdag! Hoppas ni alla har en bra onsdag! Lillördag och allt ju! :)

Vilka är ni?

Det är väldigt roligt att se att antalet personer som läser min blogg har ökat :) Men jag undrar vilka ni är? :) Skriv gärna en kommentar och berätta vem du är och hur du fick nys om min blogg :)

Inledningen på den här kursen (som var igår) har jag inte mycket positivt att berätta om. Men däremot boken "Tusen gånger starkare" som är såå otroligt himla bra! Jag har kommit halvvägs på en dag och jag tänker på den hela tiden. På hur väl den stämmer in på hur det ser ut i verkligheten. Den stämmer så bra in med hur samhället vill att tjejer ska ta mer plats, men att det samtidigt inte ges några chanser för dem (oss) att göra det. Och hur märkbart detta blir om man ser det utifrån. LÄS DEN tycker jag! :) Med andra ord, den här kursen fick mig att läsa en otroligt bra bok! Positivt!
Även föreläsningen idag var bra. Den var indelad i tre delar kan man säga och varje föreläsare fick cirka en timma till sitt förfogande. Den sista (och den bästa) fick dock bara lite mer än en halvtimma vilket var synd. De två första höll jag på att somna till då de inte pratade om något nytt. Det de sa var mest självklarheter.
Men den siste föreläsaren fick mig att reflektera mycket kring konflikter. Ämnet var konflikthantering och han pratade och resonerade kring hur man kan tolka konflikter. Jag är en väldigt konflikträdd människa och jag tror att jag inte är ensam om detta. I många kulturer ses konflikter inte som något negativt, utan mer som något vardagligt dilemma. Vi ser konflikter som något negativt, något man har när man är arg. Och ilska är det många människor som är lite rädda för, skulle jag tro. Däribland jag. Men varför måste konflikter vara något negativt? Kan man inte istället försöka reda ut konflikten och därefter säga att: Men gud, vilken bra konflikt det där var! Nu lärde vi oss ju något nytt! En bra tanke, eller hur? :)

Nu ska jag återgå till min superbraiga bok. Den återstående kurslitteraturen får vänta något....


Ingen rolig måndag direkt

Tur att denna dag snart är över. Idag hade vi introduktionsdag till vår nya kurs i skolan. Men jag undrar fortfarande: Var det verkligen en introduktion? Nu i efterhand anser jag att jag lika gärna kunnat läsa informationen själv här hemma. Och att det hade gett mig mycket mer. För det enda de gjorde idag var att läsa innantill. Och vår seminarieledare är en gammal fossil. Och vid några tillfällen kändes det som att han kränkte folk. Usch, jag gillar honom inte alls. Han är nog den värste vid haft. Han och en till hamnar på förstaplats. Jag undrar vad Göteborgs Universitet tänker med när de hittar alla dessa otroligt kassa personer! Och var hittar man dem någonstans???? Säkert i soporna. Jag funderar på att försöka byta grupp, då detta är en kurs där det gäller att ha koll på saker och ting och ordning och reda och struktur och en bra handledning. En bra handledning kan vi inte få av honom tyvärr. Riktigt jäkla dålig är han. Nog om det.

Efter skolan åkte jag med Micael hem i bilen, skönt att slippa åka spårvagn med allt folk som trängs och hostar och nyser. Sen vi kom hem har jag pluggat. Läst en massa. Utöver de klassiska kursböckerna ska vi i denna kurs läsa "Tusen gånger starkare" av Christina Herrström. Det är en skönlitterär bok och det tycker jag är otroligt kul! Var evigheter sedan jag läste en skönlitterär bok så det är väldigt skönt att bara plöja igenom den och inte tänka alltför mycket :) Den är bra, så jag rekommenderar den starkt! Jag köpte den idag efter skolan och har redan kommit en bra bit!

Helgen som var var en bra helg. Jag jobbade både lördag och söndag och blev såklart helt slut av att gå upp så omänskligt tidigt... Lördagen blev rätt lugn, jag åkte in till stan efter jobbet och träffade en kompis som vanligtvis bor i Norge men är här rätt många helger :) Vi fikade på Espresso House och hade det mysigt :)
Igår efter jobbet gjorde jag absolut inget vettigt alls. Vi åt middag här hemma och tog det lugnt, det var nog allt.
Helgen gick fort förbi. Som vanligt.

Om två månader är det år 2012. Och vi har varit i Dublin. Och jag skriver antagligen på en jobbig hemtenta. Och det nya året har startat. Julafton har varit. Och ja... ett nytt år. Med nya överraskningar. Och året då jag tar examen. Äntligen!

Nu ska jag faktiskt släppa bloggen och plugget... och se en film!!!!! :) Ha en mysig kväll nu mina kära läsare!

RSS 2.0