En liten uppdatering

Godmorgon. Idag är det Valborgsmässoafton. Solen skiner (trots att det bara är tidig morgon...). Jag dricker en god kopp té och har nyss ätit frukost och läst GP. Härlig morgon!

Det var ett tag sedan jag skrev här, det vet jag. Jag har nämligen haft tankarna på annat, nämligen c-uppsatsen. Jeanette och jag var på landet förra veckan, från tisdag till fredag, för att kunna få något vettigt gjort. Det var en perfekt grej att göra, att åka till landet. Vi fick verkligen skrivit en himla massa och det känns underbart härligt! Att vara på landet var jättemysigt också. Vi tog en pomenad första kvällen vi kom dit och det var väldigt skönt! Några dagar efter det sprang vi två varv runt området i regnet! Det var också härligt, men jobbigt! :) Annars så skrev vi en massa, pratade massa och skrattade massa. :) Landet är en motivationskälla kanske :) Vi ska tillbaks dit nu på onsdag för att stanna till fredag. Hoppas vi får gjort lika mycket då :)

Annars.. vad har hänt sen sist? I söndags var vi hos mormor och åt våfflor vilket var mysigt! :) Därefter åkte vi på kalas. Alltid trevligt med kalas!
Igår, söndag, jobbade jag på hotellet. Efter det var det dags för Tupperwareparty!!! Mitt livs första. Väldigt trevligt måste jag säga! Vi åt smarrig kaka och drack gott té till samt satt ute på den inglasade verandan (sommarkänsla!!!). Jag ser fram emot när produkterna jag beställde kommer! :)

Vad händer idag då? Ska ni göra något speciellt när det är Valborg och allt? Jag ska börja dagen med att handla lite mat på Willys. Därefter blir det plugg. Ikväll åker vi hem till syster med familj och grillar och har det gott. Tror också det blir en brasa i området  :)

Trevlig valborg på er alla läsare! :)

Skitmåndag

Den här måndagen är ingen måndag att hurra för. Allt går emot mig.

  • Bilen är hos verkstan. Något fel med bromsen och då ska man ju inte köra med den.
  • Tvätten idag går inte alls bra. Torktumlaren är trasig (vilket jag kom på när jag hade kört den i en timme) så jag fick hänga upp all tvätt från tumlaren inne i torkrummet (där inget blir torrt...). Så vi får väl se hur mycket det är som är torrt när jag ska hämta det sen...
  • Vårt vita lakan blev helt smutsigt när vi tvättade det..(borde det inte bli tvärtom?). Detta händer ALLTID med våra vita lakan... Det är otroligt konstigt. Kanske ska vi inte ha vita lakan?
  • Plugget idag går väldigt segt. Inte framåt alls.
  • Jeanette och jag kanske inte kan åka till landet på grund av bilen. :(
  • Jag är sötsugen.
  • Skulle göra en omelett förut, men det blev någon slags äggröra istället...

Ingen bra måndag hittills alltså. Hoppas den blir bättre...

Vi hade det mysigt på landet vi fyra tjejer från fredag till lördag :) Vi myste och hade det bara allmänt trevligt och mysigt och bra.


Vi var ute och lekte en massa :)

Igår tog vi en promenad, Micael och jag, uppe i skogen här. Det var mysigt.


Löprunda!

Godmiddag godmiddag!

Jag vaknade senare än vad jag hade tänkt idag, men det var rätt skönt att sova en timme extra :) Jag gick upp, klädde på mig och begav mig faktiskt ut och sprang! Det ni! Det hör inte till vanligheten. Men det var skönt och det gick bra så jag känner mig superduktig! MEN - jag fick världens skavsår av mina skor! Häromdagen när jag tog en långpromenad så använde jag mina löparskor som jag köpte i Thailand - och fick skoskav av dem... Så idag täntke jag att jag sätter på mig ett par gamla gympaskor (flera år gamla... jag köpte dem i Estland när jag bodde där för att ha till aerobic-träningen). Och jag begav mig ut. Och redan i början av min springrunda så kände jag att det började göra rejält ont i fötterna. Och det fortsatte hela vägen såklart. Så nu har jag rejäla skavsår på båda fötterna och vet inte riktigt vilka skor jag ska använda till mina promenader/löprundor i fortsättningen. Får plåstra om fötterna rejält innan kanske.. :)

Jag åt frukost när jag hade duschat och det var väldigt gott! Nu sitter jag här i köket och ska sätta igång med plugget. Hoppas det går bra idag. Vi träffade vår handledare igår och fick lite bra tips på hur vi kan lägga upp vårt skrivande. Det här kommer gå bra! :)

Idag är det torsdag. Imorgon är det fredag. Imorgon åker jag till landet ihop med min kära mamma, min kära syster och söta underbara W. Vi ska ha en mysig tjejtripp och sova över där till lördag. :) Mysigt! :)

Med dukan-dieten går det sisådär... Det är en väldigt enformig och tråkig diet som gör att man sällan njuter av det man äter. Ska försöka skapa någon slags blanddiet mellan Dukan och GI... Och försöka att inte äta kolhydrater under vardagarna, så mer sallad alltså. Under helgerna kan man få unna sig något lite godare tycker jag. Och sedan att man också rör på sig varje dag. Göra av med mer än man får i sig. På något sätt. Ska försöka. Jag ger inte upp Dukan helt, men kanske att jag äter sallad varje dag istället för varannan. Och gör lite andra proteinrätter, men någon sås och sådär. Varm sås alltså :)

Ha en fin torsdag!!! :)

Hemlighetsavslöjande...

Jag berättade ju aldrig vårt resmål när jag skrev om att vi hade bokat en resa. Men nu tänker jag avslöja hemligheten:) Vi ska till Island!!! :) Det ska bli otroligt spännande och häftigt må ni tro. Och som jag längtar!!! För vet ni? När vi är där, i detta magiska land med namnet Island, så är c-uppsatsen endast ett minne blott. Härlig tanke!!! :):):)


Godmorgon!

Vår femte och sista intervju samt observation blev tyvärr inställd idag, så vi får helt enkelt börja sammanställa vårt material redan idag. Jeanette och jag ska mötas upp på något mysigt café om en stund för att förhoppningsvis få något gjort.

Jag åt pannkakan jag gjorde igår till frukost idag, ihop med en skiva skinka, lite keso, ett ägg och en stor kopp te. Gott! Och nu är jag helt proppmätt! :)

Hoppas ni får en härlig tisdag!:)


Måndag!

Titta vilken fin Dukan-pannkaka jag gjorde idag:)


Härlig lördag!

Herregud vad fort denna lördag har gått! Klockan är redan 19 och snart är lördagen över alltså. Vad har ni gjort för roligt idag? :)
Jag har varit på stan med min vän M. Hon var ute efter en klänning, men tyvärr hittade vi ingen som passade sådär perfekt... :( Men vi gick säkert runt i varenda affär och hon provade alla klänningar som var fina, men icke sa nicke... Vi tog en fikapaus på ett nytt Condeco för att få lite nya krafter. Jag tog en té och så hade jag med mig en Skyr-yoghurt att mumsa på. Känns lite konstigt att ta med sig mat till ett café, men jag smög lite med min yoghurt och jag beställde ju faktiskt en té. Så det gick så bra så :)
Efter några timmar begav vi oss hemåt åt var sitt håll.

När jag kom hem åt jag lite mat: Keso, rostbiff och några skivor kalkon. Och såklart ett stort glas med kallt vatten :) Idag är det proteindag nämligen, så inga grönsaker idag... Men igår åt vi tacos (utan brödet såklart) :) DET var gott! Ikväll ska vi äta kyckling :) Kyckling och keso för min del.

Jag kände mig lite på röjarhumör förut så jag gick först ut med våra återvinningskassar. Skönt att få det gjort. Därefter rensade jag lite bland mina kläder, eller, det blev mer en sortering än rensning. Jag drog även fram dammsugaren så nu är det rätt så rent här hemma :)

Jag är helt slut just nu! Sådär trött och seg och lite orkeslös...
Imorgon ska jag jobba vilket betyder att jag måste stiga upp tidigt tidigt...

Hoppas ni mår bra och att ni har en skön lördag! :)


Halv fyra

Klockan är halv fyra. Jag har varit ganska produktiv hela dagen, fram tills nu. Nu fick jag en dipp och har inget fokus på skrivandet alls. Jag läste igenom några gamla blogginlägg jag skrivit istället. Ganska kul :) Bloggen blir ju som en väldigt bra dagbok.

Jag läste om när jag opererade mina tår. Intressant va? Haha. Nej, men jag tänkte mycket på det när jag läste att vilken otrolig njutning det faktiskt är att ha friska tår numera. Låter ju helt sjukt att det kan ge en njutning, men så är det faktiskt. Jag känner inte av mina tår längre och det i sig är en underbar känsla :) Speciellt när man vet hur ont tår kan kännas. Nu kan jag springa (gör det inte ofta, men jag kan), jag kan gå ordentligt i vilka skor som helst, jag kan köpa vilka skor som helst utan att behöva tänka på att de ska vara lite extra rymliga framtill, jag kan träna, jag kan måla naglarna i vilka färger jag vill (:)), jag behöver inte skämmas över att ha fula infekterade tår, jag går inte sönder av smärta om någon trampar mig på tån, jag kan stolt visa upp ett par fina fötter med friska tår och jag älskar det!!!! :) :) Det är så underbart så ni anar inte! Kom bara att tänka på det, att vilken otrolig tur att jag hittade till Citykirurgen till sist som lyckades ordna upp mina tår! Jag förstår inte vad läkarna innan dem har tänkt med. De har ju bara gjort allting värre. Kan nog inte kalla dem läkare ens tror jag. Men men. Nu är fötterna friska och jag är lycklig över det! :) Därav detta lilla inlägg. Haha.
Om ni har friska tår - var glada över dem! :)

Redan torsdag..?

Jaha. Och så var torsdagen här. Redan. Vad tiden verkligen går snabbt! Idag ska jag skriva som bara den på c-uppsatsen! Hade varit så otroligt unerbart att bli färdig snart. Men det dröjer... tyvärr.

Vågen visar fortfarande minus och det går neråt varje dag. Iallafall 2-3 hg och det är jag superglad för :) Inte så otroligt långt kvar tills jag når min målvikt och kan påbörja nästa fas! :) Ska bli underbaaaart!

Nej, nu kallar plugget. :P Ha en fin torsdag mina kära läsare, vilka ni nu än är :)

Var är motivationen?

Ojojoj... vad trögt det går idag. Lika trögt som det gick igår. MEN jag har fått gjort andra saker idag. Saker som inte rör plugget det minsta.

Jag har pratat med min chef angående min anställning och om hur det blir med semester och så. Tydligen har jag rätt många betalda semesterdagar som jag har all rätt att ta ut :) Antingen tar jag ut allt nu i sommar, eller så sparar jag en vecka till framtiden. Jag får fundera lite... :)

Micael och jag har nu bokat vår efterlängtade resa!!!!!!! :) :) I sommar åker vi bort en sväng och det ska bli otroligt härligt! Trots att vi var i Dublin rätt nyss känner jag för ett miljöombyte. Jag älskar ju att resa och ju mer man reser desto mer vill man resa!!!!!! :) Planen är att vi ska spara spara spara massa pengar sen när den här resan är gjord. Kanske kan vi flytta till något större snart?...:)

Jag känner att jag har massa att se fram emot just för tillfället och det är härligt! :) Borde jag inte se fram emot c-uppsatsskrivning lika mycket...? Nej... det gör jag inte. Inte ett dugg. Men jag ser fram emot när den är fäääärdig :) Jag får nog tänka så. Jag måste kämpa nu in i det sista, sen får jag min examen. Och sen är plugget över...

Nu ska jag kämpa!!!!!! :)

Plugg?

Usch, vilken seg tisdag det är idag. Har ingen motivation till något. Jag var ute i regnrusket en stund förut för att posta ett paket till Patty i Nederländerna som har fyllt år. Jag var även och handlade lite mat. Sedan dess har jag hållt mig inomhus, försökt plugga, men det har gått kasst. Jag har istället ringt några samtal och mailat några viktiga mail. Jag hoppas på att få svar på ett viktigt mail snarast, gärna imorgon.

Jag är otroligt gottesugen idag! Försökte mig på någon slags dessert förut med lättkesella, lite kakao och fröna från en vaniljstång. Reultatet blev inte alls gott. Så jag kokade mig en kopp te istället. Mycket godare! :) Men det dämpar inte direkt sötsuget...

Jag har allt annat än plugg i tankarna numera. Jag tänker på framtiden. Resor. Drömmar. Livet. Allt annat än plugg. För snart är det ju över och jag tror nog redan att det är över... Men det finns fortfarande en examensuppsats som måste skrivas. Men oh, vad det tar emot. Jag vill börja med det liv som inte innefattar plugg. Jag vill börja tjäna pengar. Tjäna samhället. Börja spara till något större. Resa... :) Jag vill så mycket må ni tro.

I dagsläget ser det ut som så att jag troligtivs kommer jobba hela sommaren, men antagligen blir det någon liten tripp i augusti någon gång. Hade ju varit helt underbart fantastiskt härligt. :)

Just det ja... c-uppsatsplugg var det ju... :P
Ha en fin dag, trots regnet! :)

Neråt igen:)

Idag är en härlig dag. Vi vaknade sent och har precis ätit frukost. Naturell lättyoghurt med två matskedar havrekli och kanel samt ett kokt ägg och en stor kopp te:) Nu är jag mätt och belåten! Sitter just nu och slappar i soffan och tittar på Kung Fu Panda 2. Efter filmen ska jag ta tag i transkriberingen så att den blir gjord! Tråkigt, men ett måste. Snart ska vår c-uppsats in. Det är inte alls lång tid kvar och vi har knappt börjat skriva... Har gjort massa förarbete som tar väldigt mycket tid. Men när alla intervjuer är gjorda (sista har vi tisdagen vecka 16) så kan vi börja skriva på riktigt.

Snart är det sommar och varken Micael eller jag vet hur det blir med semester den här sommaren. Jag börjar jobba direkt efter examen och Micael har många projekt på gång som har slutdatum på sommaren. Men vi drömmer om och hoppas på att vi kommer iväg på någon mysig weekendresa i augusti någongång. Det kommer vi, ska bara ta reda på mer kring jobben och så. Hur ser era planer ut för sommaren? :)

Nu ska jag återgå till pandan på teve:) Ha en mysig och slapp söndagsmåndag alla läsare!


Snö

Såhär mycket snö var det på landet i helgen. Rena vintern!


Påsken är förbi

Jaha. Nu är det redan söndag och med det även påskdagen. Påsken är med andra ord snart över. Vi åkte till landet igår och sov över där till idag och vi har haft det supermysigt! Vi har lekt med söta underbara W som bara blir större och större och mer och mer underbar för var dag som går. Det är så otroligt spännande och häftigt att få vara med och följa hennes utveckling! :)
Vi har ätit god mat och trots att jag följer Dukan-dieten så har även jag njutit av smarrig mat! Igår åt jag nötfärsbiffar med tacosmak, sallad och en dressing. Och en Skyr till dessert :) Idag åt jag underbart god kyckling (där var det nog lite fuskande från min sida då den var gjord med ost och krämig sås i ugnen, men jag petade bort det mesta...) och keso. Visst har allt godis läskat mig extremt mycket. Och även alla olika desserter... MEN - vågen visar minus, så det är värt att stå över en smarrig dessert!
Det var förresten otroligt mycket snö på landet! Helt galet! Här i Göteborg är det ju mer vårigt än vintrigt (om man tänker bort kylan...).

I torsdags firade Micael och jag vår fyraårsdag genom att äta på restaurang samt gå på bio och se En gång i Phuket. Vi åt på Danilo där det alltid serveras otroligt god mat, så jag stod i valet och kvalet mellan att ta en torr sallad med kyckling, eller en smarrig hamburgare med pommes frites. Och gissa vad? Jag fuskade faktiskt och tog hamburgaren! Och herregud vad jag är nöjd över det beslutet! :) Den var otroligt god och säkert var den ännu godare efter ett uppehåll på en vecka från allt vad kolhydrater och annat heter! Så jag är nöjd över mitt beslut och det är faktiskt även vågen som visade på mindre än vanligt dagen efter :) Härligt!
Filmen var också otroligt bra! Vi skrattade oss igenom hela filmen och den var väldigt härlig och go på alla sätt och vis! :) Se den om ni får chansen!

Nu ska jag plugga. Håller på med en transkribering av en intervju som Jeanette och jag gjorde i veckan. Segt... Tar sådan otrolig tid att transkribera! Men men. Det måste ju göras...

Ha nu en trevlig påskdag alla min läsare! Ta hand om varandra! :)


Glad påsk!!!

Glad påsk till er alla mina läsare! Hoppas den blir underbar!


Tisdagslunket

Hej på er!

Idag är det en solig tisdag vi har här i Göteborg, om än något kall. Jag var hemma hos Jeanette idag och vi pluggade, åt lunch och tog en rask promenad. Nu är jag hemma och Micael och jag tvättar lite kläder. Åt mat förut och för min del blev det: ett stekt ägg, lättkeso, två skivor rostbiff, gurka och blandsallad. En salig blandning kan tyckas, men det var gott! :) Grönsaksdag idag, proteindag imorgon. Och så rullar det på.

Vi har bokade observationer och intervjuer hels tiden känns det som. Tre totalt denna vecka och tre st vecka 16, eftersom det är påsklov nästa vecka. Så totalt 6 st. Det är fullt upp! Allt ska ju sammanställas också och bli en c-uppsats. Läskigt!

Nu ska vi ner till tvätten. Ha en fin dag alla läsare, vilka ni nu är:)


Skyr-yoghurt

I och med att jag kör Dukan-dieten får jag endast äta lättmejeriprodukter. När sötsuget sätter in är dessa Skyr-yoghurtar väldigt bra. Fettsnåla och inte mycket socker. Men max två per dag! Jag försöker bara ta dem i nödfall, så helst en om dagen. De är väldigt goda! Lite lyxiga sådär:)


RSS 2.0