Sista augusti

Idag är det sista dagen på augusti år 2011. Har augusti varit en bra månad för er? Jag hoppas det :) Tiden går verkligen snabbt, det är redan september imorgon! Galet!

September blir en månad som fylls med massa kalas! Nu i helgen fyller mormor år så det blir det firande på söndag, om några veckor fyller Micaels pappa år så då blir det kalas där också, därefter fyller lilla söta underbara W och jag år (på samma dag!:)) vilket innebär två kalas där. Juli och september är två månader som är fullspäckade med födelsedagar för Micaels och min del. Känns som att alla fyller år just samtidigt. Konstigt det där.

Idag är det onsdag och jag har varit ledig från skolan. Jag började dagen med att sälja två böcker vilket innebär att jag numera är 450 kronor rikare :) Bra bra! Därefter var det telefonsamtal till olika mäklare som gällde. Jag ska sälja min lägenhet och har nu bokat in två möten med två olika mäklarfirmor som ska titta på den och värdera den. Vi får se hur det går. Lite läskigt att sälja sin första lägenhet, även om jag inte bott där på ett bra tag... Första lägenheten är alltid något speciellt. Och den kommer självklart att ha en speciell plats i mitt hjärta.
Idag har jag även tvättat. Och pluggat lite. Och tränat som vanligt. Kul pass idag. Och svettigt. Precis som vanligt alltså :)

Imorgon är det föreläsning och seminarium som gäller. Och en ny maträtt i lunchlådan :) Stekt kycklingfilé i bitar, bulgur, stekt zucchini och paprika och så blanda allt med creme fraiche med smak av vitlök och örter. Klart :) Och det blev faktiskt över förväntan! Lätt, gott och smidigt :) Imorgon kommer även lilla söta underbara W hit på eftermiddagen/kvällen och då ska vi mysa och busa som bara den :) Längtar!!!

Sov så gott nu hörrni. Vi hörs!


Skolstart

Idag började jag skolan igen efter sommaruppehållet. Det blev en dag fylld med information i massor som till slut gjorde så jag fick världens huvudvärk som fortfarande sitter i. Men kursen i sig verkar strukturerad och organiserad vilket jag tycker om. Den verkar tyvärr väldigt tråkig dock... Och tung. Men man får ta en dag i taget. Det här ska jag fixa!

Ikväll var det träning och det var superkul!!! Idag hade vi fyra stycken instruktörer - lyx! Det har verkligen blivit såå extremt mycket bättre den här terminen än vad det var förra. Nu är det ordning och reda och struktur och balans. Och bra och engagerade och motiverande och duktiga instruktörer. Och det är inte nya instruktörer varje gång utan numera vet vi vilka det blir till varje tillfälle. Det är bra! Skitbra! Det är såpass kul så vi faktiskt funderar på att börja i boxningen också. Den är på fredagar så det hade varit perfekt med träning måndagar, onsdagar och fredagar. Helt perfekt! :) Vi ska dit nu på fredag och se hur det känns.

Imorgon är det en föreläsning kl 9-12 och därefter ska jag hämta lilla söta underbara W på förskolan och ha en mysdag med henne :) :) Ska bli supermysigt :) Hon är så duktig och moster är sååå stolt över henne!!!

NU tackar jag nog för mig. Godnatt!

...

Idag är en sådan dag då jag längtar mig bort. Bort till platser jag varit på tidigare. Bort till platser jag ännu inte upptäckt. Bort till platser i min närhet. Bara bort. Kan vara så att jag inser att tiden tills skolan börjar igen är knapp. Bara en helg kvar. En kväll. En lördag. Och en söndag. Sedan tar skolan vid med alla måsten och saker som tynger en. Kursen kommer bli tung. Och min motivation är på botten någonstans. Orkar inte riktigt upp. Ett år kvar. Därefter frihet. Blir det frihet när man är färdig? Eller blir det inte det? Det blir väl vad man gör det till antar jag. Man får tänka positivt. :)

I helgen har jag iallafall mycket roligt inplanerat. Imorgon förmiddag är planerna inte spikade än, men kanske Liseberg.. eller kanske något annat. Men oavsett var vi är, så kommer jag umgås med mamma, syster och lilla söta underbara W :) Härligt! På kvällen vankas det fest vilket ska bli kul :) Kanske blir det utgång...kanske blir det inte det. Vi får se :)
På söndag ska vi faktiskt på en visning! Ett radhus som ser väldigt mysigt ut. Men tro nu inte att vi ska flytta inom den närmsta framtiden. Nejdå, vi bor kvar i vår två ett bra tag till. Men det är kul att kolla runt lite på vad för typ av hus vi vill ha i framtiden, vilket område huset ska ligga i osv osv osv. Checka läget lite. :)


Ett trevligt minne från Thailand. På väg till Koh Samet hällregnade det!!!! Mysigt tycker jag. :)


BH:ar i mängder!!! Beslutsångest!


Jag ska snart åka in till stan och möta mamma. Trevligt :) Hoppas ni får en mysig dag alla läsare!


Bra start på dagen

God eftermiddag på er.

Här i Göteborg är det en mulen dag. Väldigt grått och typiskt höstväder. Jag tycker det är rätt mysigt. Jag gillar hösten.

Jag började dagen med att göra fint här hemma. Plocka och dona och greja. Därefter handlade jag lite grejer på Willys. Efter någon timma kom min kära vän hit och åt frukost. Det var väldigt mysigt och trevligt och en perfekt start på denna torsdag. Vi spenderade några timmar inomhus i lägenheten innan hon tog vagnen hem igen. Tack för en mysig förmiddag :)

Eftermiddagen blev dock inte riktigt lika lyckad. Jag fick ett tråkigt besked som ställer till det en del för mig i höst, men jag hoppas att allt löser sig såklart. Och det gör det ju säkert!

Nu ska jag bara koppla av ikväll. Kanske se en film. Kanske skriva ett brev. Kanske....något helt annat. :) Vad ska ni göra?

Längtan


Jag längtar tillbaks till Thailand och den goda maten.


Jag längtar tillbaks till Thailand och de goda hotellfrukostarna.


Vad längtar ni tillbaks till? Eller vad längtar ni efter? :)

Kvällen är kort

Känns som att jag nyss kom hem från jobbet, trots att det var två timmar sedan. Jag slutade 20.00 idag och dagen gick bra - bättre än igår tycker jag. Lite nervöst att komma till ett helt nytt ställe som vikarie och få reda på att man ska vara ensam hela dagen plus att man ska laga middag till alla barn också. Nervöst! Men men, jag tycker att det har gått bra dessa dagar och jag vill gärna dit igen. Det är mysigt att jobba sent på förskolor tycker jag, det blir lätt lite "hemmakänsla" över det hela. Och den här förskolan är ett nattis som det heter vilket innebär att det har öppet dygnet runt, året runt. Intressant att se hur det fungerar där.

Nu är jag ledig imorgon, fredag, lördag och söndag och på måndag är det skola som gäller igen. Och jag är inte det minsta redo. Och jag har ingen motivation alls till att börja plugga. Jag gillar att jobba eftersom man är helt ledig när man kommer hem. Med skolan är det alltid något man bör plugga. Aldrig får hjärnan vila. Påfrestande.

Nu säger jag tack och adjö för den här gången.

BAK (igen)


Jag är galen, men jag har blivit helt beroende av att baka. Vår ugn är såå himla bra så det går så smidigt numera att baka och det är underbart! Här ser ni en samlingsbild på bakverken :)

Och nu får ni inte tro att jag bara bakar och bakar och bakar i all oändlighet. Jag gör andra saker också. Som jobbar. Idag jobbade jag på en nattöppen förskola från 7.30-18.00. Ska dit imorgon igen.
Och igår hade jag en fullspäckad dag med endast roligheter! Kvällen avslutades med säsongens första kickboxningspass! Skitsvettigt!

Trevlig kväll på er!

Scones efter en hektisk dag


Nygräddade scones är vardagslyx denna tisdagskväll.

REGN

Idag verkligen vräker det ner ute. Mysigt, men trist. Jag ska iväg och busa och leka med lilla söta underbara W och hennes pappa om några timmar. Det ser jag fram emot :)

Igår bakade jag en massa småkakor. Jag gjorde Chokladkolakakor och Brysselkex. De första blev väldigt goda, lite söta med mycket smak av choklad. De andra blev nästan två olika slags kakor. Första plåten blev väldigt ljusa och nu när de kallnat så är de lite mjuka i mitten (med andra ord var jag alldeles för snabb med att ta ut dem ur ugnen). Andra plåten blev däremot superfina och supergoda! Det var längesen jag bakade småkakor sådär, men det är väldigt kul och går ju så väldigt fort! Och det blir ju såå gott sedan också :) '


Chokladkolakakorna innan gräddning.


Och efter gräddning :)


Brysselkexen innan gräddning :)


Första plåten - den jag var alldeles för snabb med...


Andra plåten - dessa är jag väldigt nöjd med :)

Det är så otroligt kul att äntligen kunna baka i en riktig ugn. Den vi hade innan var inte riktigt klok. Helkass. Därför njuter jag för fullt just nu av att kunna baka baka och baka ännu mer. Livskvalitét!




Jag har varit utomlands!

Utomlands i det här fallet betyder NORGE! :) För visst är det utomlands om man kommer utanför Sveriges gränser? :) Det tycker iallafall jag. Och japp. Jag var i Norge i helgen som var. Min kompis E bor där, i en jättemysig stad som heter Tönsberg och jag var där i helgen och besökte henne :)
I bakgrunden ser vi Tönsberg. Vackert va?


Min kompis E framför huset där hon bor (mitt i centrum!).


På lördagen gjorde vi pizza som blev himmelskt god :)


Det var vackert i Tönsberg!

En helg går fort. Väldigt fort. Speciellt om hela fredagen går åt till bussresande. Jag kom fram till Tönsberg vid midnatt på fredagen och innan vi somnade hann vi med att dricka en kopp underbart gott te och att prata en massa och skratta en massa. På lördagen sov vi länge vilket var skönt! Därefter gjorde vi staden, kikade på bryggan där det fanns massa restauranger, promenerade runt och runt och handlade ingredienser till pizzan vi skulle göra på kvällen och lite så. Förmiddagen gick fort så att säga! På kvällen gjorde vi god pizza :) MUMS! Och när det blev ännu senare gick vi till en klubb på bryggan och dansade hela natten lång! Underbart kul var det! En väldigt perfekt lördag skulle jag vilja säga att det var. På söndagen hann vi inte med så mycket mer än frukost och lite serietittande innan min buss gick till Oslo igen. Men det var en helt underbar helg på alla sätt och vis :)

Skolan börjar igen den 29:e augusti och fram tills dess har jag tänkt ha lite ledigt. Det känns skönt. Kurserna jag ska läsa nu till hösten och våren är tunga. Och jobbiga. Och svåra. Jag hoppas att jag fixar det. Men men. Än är det lov. Inte tänka på skolan nu!


Köpt säng!

Idag köpte vi en ny säng :) Den vi har nu är riktigt gammal och riktigt dålig. Jag får ont i ryggen av den och det kan ju inte vara bra! Så idag åkte vi till Kungsängen och köpte oss en ny, fin och bra! 180X200 - det är brett det :) Den kommer den 6:e september så den dagen ser vi fram emot mycket nu :)

Vi köpte ju även en ny spis eftersom vår gamla gick sönder då jag skulle vrida på reglaget en kväll - helskumt att en spis kan gå sönder av det! Såhär ser vår nya, fina och superbraiga spis ut iallafall:


Eller hur fin? :) Egentligen skulle vi behöva en 70-spis, men den vi köpte är en 60-spis så det blir ett ganska stort och fult glapp mellan spis och skåp. Men det får vi fixa någon dag framöver genom att sätta dit en större bänkskiva :) Men jag är så otroligt lycklig över att ha en fungerande spis och en fungerande UGN! Ni anar inte hur mycket jag bakade i måndags :) JO, nämligen tre kakor på bara några timmar! I vår gamla ugn hade det tagit en hel dag då den var extremt kass. Om man ens hade orkat baka tre kakor i den... En räckte gott och väl. Men nu iallafall har vi en spis och en ugn som vi är nöjda med :) Det känns härligt! Och ja, man kan trycka in reglagen så att det blir slätt:) Eller hur snyggt? :)

När jag ändå berättar om allt vi köpt (som inte var billigt direkt) kan jag fortsätta genom att berätta att jag har köpt en parfym :)



På Grand parfymeri har de extraerbjudanden just nu eftersom de fyller år (tror jag...) så då passade jag på att köpa denna goda och sötdoftiga parfym. Jag är nöjd :)

Sådär. Nu får det vara nog med dyra köp för ett tag framöver.


Ordning och reda!

Jag har en ledig och skön måndag idag. Jag är ledig även imorgon :) Men jobbar igen på onsdag, torsdag och fredag. Därefter får jag se hur jag jobbar. Antingen blir det jobb eller så blir det ledigt.

Idag har jag städat bakom spisen, eftersom vår nya spis förhoppningsvis kommer imorgon :) Jag skrubbade och skrubbade må ni tro så nu är det jättefint :)
Dammsög även lägenheten vilket kändes bra!
Satte upp en spontantvätt så nu är andra maskinen igång där nere - skönt det också :)

Jag bokade precis bussbiljetterna till Oslo!!! Jag ska dit väldigt snart för att hälsa på min kompis som bor där :) Spännande och kuuuul!!!

Nu äter jag en gammal sallad från i fredags. Hoppas den fortfarande är bra...
Ska in till stan senare och träffa en kompis. Kuuul!

Ha en fin måndag mina läsare!


Telefonkö

Jag har spenderat största delen av dagen i telefonkö. Hos olika företag. Men nu har jag fått tag på de personer jag ville ha tag på och även fått svar på de frågor jag ville ha svar på :) Skönt! Men gud vad jag avskyr att sitta i telefonkö!

Vår spis gick sönder i onsdags så nu är vi på jakt efter en ny och vi har redan tittat ut den vi vill ha. Vi tänker beställa den på www.tretti.se och det känns bra. Skönt med en ny spis och framförallt ugn! Vi har ju tänkt köpa ny länge men den gamla har ju funkat så vi hade inte direkt någon brådska. Men nu måste vi ju skaffa en ny!
Med andra ord kan vi inte längre laga någon direkt mat här hemma så igår köpte vi hämtmat från restaurang Divan på Wieselgrensplatsen. GOTT! Idag får vi se vad vi äter. Det har öppnat en ny turkisk restaurang 1 minut från vår port så kanske att vi provar den... :) Vi får se :)

Efter att ha suttit i telefonkö hela förmiddagen gick jag ut och sprang/powerwalkade i 70 minuter och det var väldigt skönt! När jag kom hem körde jag lite styrkeövningar med hantlar och även massa situps och så. SKÖNT! Det är skönt att röra på sig och jag märker redan skillnad. Jag känner mig lite piggare och har mer ork och dessutom visar det redan resultat på vågen :) Det känns otroligt bra. Jag tänker i och för sig på vad jag äter numera och försöker ta mindre potatis/ris och mer grönsaker istället. Och lite mindre portioner. Det verkar ju funka vilket är superkul! :)

Idag är jag ledig och hör och häpna - JAG ÄR LEDIG ÄVEN IMORGON! Var evigheter sedan jag var ledig två hela dagar i rad! Underbart känns det iallafall! Jag ska snart in till stan och fika med en kompis - trevligt :) Därefter ska väl Micael och jag köpa någon slags mat och även beställa vår nya spis :)
Imorgon blir det en tripp till landet för att mysa med lilla söta underbara W, mamma och pappa :)

Vad gör ni idag mina läsare? :)

Buzzador



Som ni vet är jag en Buzzador och just nu buzzar jag om Dove Express Intensivbalsam. Jag har använt balsamet (som även är en intensivinpackning) i lite drygt en vecka nu och jag tycker att mitt hår har blivit lite mjukare. Balsamet doftar underbart och det känns som att produkten gör håret väldigt lätt att borsta igenom efter duschen. Jag är mycket positiv till denna produkt! :)

Andra gången för i år :)

Andra gången för i år för vad, tänker ni säkert nu. Eller? :) Jag hoppas det :)
Jo, ikväll var andra gången för i år som Micael och jag var ute och sprang :) Eller, Micael brukar springa då och då, men det är då ingen som har sett mig ute på en löprunda tidigare - det kan jag lova. Men nu är det andra gången alltså och det börjar kännas riktigt bra faktiskt. Jag märkte redan ikväll att jag orkade längre sträckor än sist vi sprang :) Kul när man ser förändringarna så fort :) Detta ska jag definitivt försöka göra till en vana. Då mitt Friskiskort gått ut och jag inte har pengar till ett nytt, får detta bli min träning. Tillsammans med Kickboxningen då såklart, som börjar igen i slutet av augusti :)
Det är så fint att springa här uppe i skogen också, det finns verkligen fina stigar att följa. Ibland springer man längs någon liten sjö, ibland har man bara massa träd runt sig. Det är mysigt. Och mina löparskor köpta i Thailand funkar riktigt bra :) De är sköna att springa i och ser faktiskt väldigt fina ut :) Enda negativa är att sist vi sprang fick jag skavsår på ena foten och idag blev det ännu värre... Men det läker säkert bra tills nästa gång vi beger oss ut. Hoppas jag :)


Dessa stövlar köpte jag på Freeport när vi var där förra veckan :) Fina va? Stövlar är bra att ha när man jobbar på förskola och är ute mycket :)


Här är en bild från kalaset i lördags :) Micael och W leker på den nya, fina altanen :)

Ha en skön kväll mina läsare :) Nu var det snart slut på min ledighet... imorgon blir det jobb igen. Godnatt!

RSS 2.0