RENOVERING

Godkväll.
 
Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har varit rätt fullt upp det sistone. Jul och nyår kom emellan. Likaså en flytt. Men nu har jag lite tid för en uppdatering :)
 
Vi bor numera i vår nya lägenhet och vi trivs så otroligt bra!!! Vi känner oss verkligen hemma. Jag känner mig harmonisk här och det känns som jag har hittat hem. Underbar känsla! Vi kunde verkligen inte ha hittat något som hade passat oss bättre. Vi bor fortfarande såhär tre veckor efter inflytt bland massa kartonger och det är fortfarande flyttkaos här. Men julen och nyåret kom emellan och även det faktum att vi ska renovera det mesta har gjort att vi inte riktigt velat packa upp allt än. Vi har i alla fall börjat med renoveringen av vår klädkammare. Vi har tagit ner alla hyllor som var där och nu har vi ägnat den mesta tiden åt att spackla igen alla hål. Imorgon blir det slipning och även takmålning. Därefter kommer vi måla väggarna i en ostronvitgrå-färg och sätta upp vita hyllor. Efter det blir det dags för golvläggning och vi har valt samma golv som vi hade i vår gamla hall i tvåan. Vi gillar det golvet :) Sist men inte minst: nya lister och ny lampa. Därefter är det rummet färdigt :) Det kommer bli så skönt för då kan vi börja organisera lite förvaring därinne. Vi har även planer på att köpa en byrå att ha därinne så vi har höga förväntningar på detta rum må ni tro. Det kommer bli himla mysigt förhoppningsvis!
 
Efter klädkammaren är det dags för vårt kontor att få sig en uppfräschning. Vi har valt att behålla golvet som ligger där nu (ett ljust fint golv) men ska tapetsera med en snygg tapet i blågrå nyans på ena väggen och de andra tre väggarna får nog någon ljus kulör, antingen i någon vitnyans eller grånyans. Bara en ny list ska inhandlas så det rummet tror vi kommer gå rätt fort att fixa :) Vi tänker även köpa några nya kontorsmöbler dit, som skrivbord till mig samt bokhylla/byrå.
 
Efter dessa två rum har vi tänkt att ta det i denna ordning:
  • Sovrum (Nya garderober, nytt golv, ny tapet, färg på väggarna)
  • Balkong (Måla över en rätt så ful målning som finns där nu, skaffa balkongmöbler)
  • Tvättstuga/Uteförråd (Köpa torktumlare, måla golvet, sätta upp nya hyllor, måla väggar, sätta upp bänkskiva över tvättmaskin och torktumlare, sätta upp något skåp)
  • Köket (Helt nytt kök ska in (detta lejer vi bort))
  • Hallen (Nytt golv, ny tapet, ny belysning)
  • Vardagsrum (Ny tapet, nytt golv)
Ja, oj... vi har en del att pyssla med framöver. Men fint kommer det bli, det är jag säker på! :) Det får ta sin tid, vi har inte bråttom även om det hade varit skönt att få gjort allt redan imorgon :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0